Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0511 22:05:26
EUR 36.3733 22:05:26
USD 34.5807 22:05:26
ALTIN ONS $2620.0850 22:05:26

Grafiği gönderen: shaokahn

⭐⭐shaokahn ()
Ons

Altın ETF'lerindeki son durum bu şekilde. 1 haftada gerçekleşen çıkış yaklaşık olarak 370k ons. Toplam büyüklük olarak hala 100 milyon ons un üzerinde olsakta bu çıkışların devam etmesi fiyatın hareketini aşağıya çekme potansiyelini taşıyor. Ancak ben yine de özellikle altında ve diğer değerli metallerde önümüzdeki dönem için olmulu beklentimi sürdürüyorum. Bence altını n yukarı hareketi hala bitmedi ve büyük bir ralli görme ihtimalimiz hala yüksek. En büyük sebep olarak enflasyon gerçeğini, finansal sitemin kırılganlıklarını ve diğer küresel gelişmelerin olası etkilerinin altın açısından bir fırsat oluşturduğunu düşünerek bu kanıya varıyorum. Ayrıca, dünya altın konseyinin yayınladığı dünyadaki Merkez Bankalarının altın rezervlerindeki değişimini gösteren rapor altına olan talebin hala artmaya devam ettiğini gösteriyor. Örneğin Rusya merkez bankası elindeki dolar rezervlerini sıfırlayarak tamamen altına geçiş yaptı. Bence bunlar önemli ve altı doldurulması gereken göstergeler.

Son olarak biliyorsunuz altın ve gümüş gibi varlıkların fiyatı vadeli işlemler üzerinden belirleniyor. Yani normalde örneğin apple veya amazon hissesi vadeli varlığın fiyatını belirlerken değerli metallerde tam tersi. Dolayısıyla fiyatı aşağı çeken sebeplerin başında yüksek short baskısını söylemek yanlış olmaz. Ancak bu spekülatif baskılar bir noktada tam tersi yönde bir patlamaya sebep olabilir. O yüzden portföyünüzde altın ve diğer değerli metallerden bulundurmanın orta- uzun vade de isabetli olacağını düşünüyorum. Yine de herkesin kendi takdiri. İyi haftasonları dilerim.

Yorumlar (326)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.
Sayfa 10 - Konuda ki son yorumları görmek için tıklayın.

0BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

GDX/SPY rasyosu da tarihin en düşüklerinde. İlginç zamanlar... Bakalım sonu nasıl bitecek..

ibrahimsezer için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Yüksek hacimde fiyatı manipüle edemezsiniz, ya da çok daha zor edersiniz. Ancak burada 4 milyar dolarlık bir short işlemi ile yaklaşık 100 dolarlık bir piyasa hareketine yol açılabildiğini gördük. Aynı şekilde dediğiniz gibi birileri shorttan para kazanırken aynı anda çoğu kişinin stoplarını patlattılar ve aşağıdan birileri yine alım yaptı. Bunu da en iyi sığ piyasada yapabilirlerdi ve yaptılar. Hatırlarsanız birkaç sene önce Japon Yeni benzer bir harekete maruz kalmıştı ve devasa hareketler yaşanmıştı. O dönemde bunu HSBC'nin yaptığı ortaya çıkmıştı. Bunun da kokusu çıkar yakında.

Brk_zhr için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

İscoin ()

Hocam kripto paralara rağbet arttı gibi bu saatten sonra sert bir düşüş bekliyormusunuz
Birde yılsonu tahmininiz yazarmısınız
Saygılar

shaokahn için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

ICP uzun süredir yatırımcılarını üzdü. Ben de o ekibin içerisindeyim :) Ancak daha önce de notlarda paylaşmıştım maliyet iyileştirmesi yapılabileceğinden o yüzden şimdiki yükselişte aşağıdan aldıklarımı kademeli satıyorum yukarıdakilerle zararları bir miktar eşitleyip eldeki yükü azaltmak adına. Şimdilik momentum güzel ancak benim düşüncem olası bir geri dönüşe karşı eldeki fazlalıkları bu yükselişte kademeli bırakmanın uygun olacağı yönünde. Tekrar geri çekilme olursa yine alım için değerlendiririz. Selamlar.

Pureview için cevaplandı (yorumu göster)

2BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Bence güzel ve güçlü bir yükseliş hareketi ile karşı karşıyayız. Wyckoff'ta da konuştuğumuz spring sonrası yükseliş hareketinin içerisindeyiz. 48k-52k arası bir direnç olacaktır. O bölgede ben elimdekileri bir miktar azaltıp ufak da bir short denemesi yapmayı planlıyorum. Tekrar 42k'lara bir düşüş görürsek o bölgeden yeniden alım için güzel bir fırsat doğacaktır. Ancak tabi vergilendirme hususu nasıl sonuçlanır onu kestirmek şimdilik zor. Ancak tartışmalar particilikten ve işin politikasından ziyade işin ehli olan uzmanların görüşleri doğrultusunda ilerliyor o yüzden ben çıkacak sonucun kripto dünyası açısından uzun vade de olumlu olacağını düşünüyorum. Selamlar.

Wachman35 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

ibrahimsezer ()

Hocam altın gümüş rasyosunda da altına geçiş görünürken bu düşüş bencede tuhaf geldi

0BeğenmedimŞikayet

Brk_zhr ()

Hocam, tredarllar madem satış yapacaktı bunu neden yüksek hacimli ABD ve İngiliz piyasaları açıkken değilde sığ olan Zelanda da yaptılar.
Bilinçli olarak birileri alsın diye1 tuşla indirdiler.
Belki çok yüklü alım yapıldı bilmiyoruz yansıtmadılar veya sonradan ani bir yükseliş olacak.
Ne olduğunu bilmesek de mutlaka birşeyler olmuştur.

1BeğenmedimŞikayet

Tonsuz ()

Teşekkürler bilgilendirmeniz için shaokahn hocam

0BeğenmedimŞikayet

Pureview ()

Hocam bir de ICP yorumu alabilir miyiz ? Ufak giriş yapmıştım lakin pek düştü :)

0BeğenmedimŞikayet

Wachman35 ()

Selamlar, BTC için görüşünüzü biliyorum, bu yükselişi nasıl görüyorsunuz sağlıklı ilerliyor mu birde şu senatodaki vergi oylaması nasıl bir sonuç doğurur sizce teşekkürler

0BeğenmedimŞikayet

Adrenaline_68 ()

Ne zaman düzelir bu durum anormal değilmi sizce yani geçen sene bu zamanlarda 2000lerde olan ons baskılanıyor

1BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Evet tarihe bakarsanız Ağustos ayları genelde altın ve diğer değerli metaller açısından olumlu seyretmiştir. Genelde bu ay içerisinde bir ralli gelir veya %5-10 arası bir yükseliş olurdu. Ancak bu sene geçtim böyle bir yükselişi kazanımlarını bile koruyamayan bir değerli metal kompleksi ile karşı karşıyayız. Yine de hem TL hem de ons bazında maliyetlenme açısından şimdilik bir zarar yok. Ancak dediğim gibi ben nakdi park edebilecek bir alan olarak gördüğümden taşımaya devam edeceğim. Bir noktada yeni zirvelere gideceğiz ancak bakalım bunu ne tetikleyecek ve ne zaman böyle bir yükseliş gelecek göreceğiz. YTD. Selamlar.

KAPAKÇI_GELDİİİİ için cevaplandı (yorumu göster)

-1BeğenmedimŞikayet

KAPAKÇI_GELDİİİİ ()

hocam normalde yaz ayinda ciddi bir yüksel is beklentiniz vardi.
Malesef işin içinde iş var

0BeğenmedimŞikayet

Beyaz_martı ()

Yoruma katiliyorum

7BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Altın dün gece düşük hacimli piyasada "paper trading" kurbanı oldu ve ciddi bir değer kaybı ile haftaya başladı. Ancak gün içerisinde yine de ciddi eksi de kapattı. Değerli metalleri destekleyecek hemen hemen her sebep mevcutken bu satışlara pek anlam veremiyorum doğrusu. Hem getiriler geriledi, hem enflasyon beklentileri yüksek, hem trilyonluk altyapı paketi hazırlanıyor hem de global riskler yüksek. Ancak yine de satışlar devam ediyor. Doğrusu ben biraz şaşkınım ve bu satışları açıklayabilecek bir sebep bulamıyorum. 1750 aşağısına düşmemiz genel görünüm açısından iyi olmadı. Hem 50 hem de 100 günlük hareketli ortalamaların altındayız o yüzden aşağı baskı önümüzdeki günlerde devam edebilir. Ancak ben elimdekileri tutmaya devam edeceğim. Hatta bugün tekrar mart opsiyonları ile maliyet iyileştirmeye çalıştım ancak yine de herkesin kendi takdiri. Ben parayı park edebilecek bir liman olarak gördüğüm için değerli metallerin taşınmaya devam edebileceğini düşünüyorum. Ancak yüksek kar beklentisi güdenler ya da kısa vade de bir ralli bekleyenlerin beklentilerini gözden geçirmelerinde fayda var. YTD. Selamlar.

Tonsuz için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Tonsuz ()

Merhabalar hocam gümüş, altın ons bazlı dip seviyelere geldik mi acaba bilgilendirirseniz sevinirim

0BeğenmedimŞikayet

Direckartal ()

İyi akşamlar hocam, altın da son durumlar nedir

1BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Evet değerli metallerdeki bu toplu satış gerçekten şaşırtıcı. Güçlü bir satışı gerektiren ya da tetikleyecek özel bir sebep yok ancak "paper trading" in baskısını kırmak zor gibi görünüyor. Ben her 3 metali de taşıyorum ve beklemeye devam edeceğim. Eğer yukarılardan aldıysanız bu seviyelerden zarar kes yapmanızı ya da satmanızı tavsiye etmem pek. Çünkü bu fiyatların kalıcı olup olmayacağı muallak. Onun yerine atıyorum maliyetiniz 1100'dür 970'de bir parça daha alıp ortalamayı düşürerek olası bir yukarı harekette kısmi satış gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yine de beklentinizi en iyi siz bilirsiniz o yüzden takdir sizin. YTD. Selamlar.

Fatihsultan için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

XRP taşıdığım bir coin. Büyük projelerden birisi. Ödeme sistemleri konusunda kripto tarafında başı çeken coinlerden birisi ayn zamanda. Dolayısıyla bence portföylerde bulundurulabilir. Fiyat olarak biraz geç hareket eder ama hareket etti mi de güçlü hareket eder. Selamlar.

PoyrazEfe52 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Wachman35 ()

Merhaba kriptolarin bu hareketini ve bu hafta sonu senatoda yapılacak kripto vergi görüşmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz, teşekkürler

0BeğenmedimŞikayet

Fatihsultan ()

Hocam merhaba bu platin daha nekadar düşebilir valla pul oldu

0BeğenmedimŞikayet

PoyrazEfe52 ()

Hocam selamlar, xrp hakkında güncel fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

0BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Enflasyon'un çok da "geçici" olmadığını FED'de biliyor. Dolayısıyla nakit çekimini olabildiğince yüksek tutuyor nitekim reverse repo operasyonları günlük 1 trilyon dolarlara ulaştı.. Ancak bir anda desteğini de çekemiyor malum 1 senedir inşa ettiklerini bir anda yok etmek de istemiyorlar. Fakat enflasyon büyük ölçüde kalıcı olacak. Çünkü artan fiyatların düşmesi kolay hallolabilecek bir konu değil. Tapering'in ise önümüzdeki toplantıda tarih olarak dile getirilmesini bekliyorum, bakalım zaman ne gösterecek. Selamlar.

Wachman35 için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Ağustos ayları genelde değerli metallere yarıyor. Bence düşük getiriler yukarı hareketi tetikleyebilir. Ayrıca enflasyon baskısı da aynı şekilde değerli metaller açısından olumlu. Son olarak altyapı paketi sanayi de kullanılan emtialar (platin, paladyum, gümüş vs) açısından olumlu. Dolayısıyla ben değerli metaller konusunda olumlu beklentimi sürdürüyorum. Selamlar.

Onnbaşı için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Bence beklemek daha makul bir seçenek gibi. Ancak 3-4 ay gibi bir süreyi göze almak gerek malum TL bir süre güçlü tutunabilir. ONS ise dediğim gibi olumlu görünüyor. Yine de takdir sizin. Selamlar.

Sıla111 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Wachman35 ()

Selamlar ABD deki enflasyon hakkında ne dusnuyonuz, sanki Fed piyasayı oyaliyo gibi istihdamdan dolayı, teşekkürler

0BeğenmedimŞikayet

Onnbaşı ()

@shaokahn gümüş için ağustos ayı naliziniz nedir acaba? Ayrıca kısa orta ve uzun vade analiziniz nedir?

0BeğenmedimŞikayet

Sıla111 ()

Ortalaman 500 hocam beklemedeyimg

0BeğenmedimŞikayet

htcslk ()

Hocam şöyle ilk girdğim miktar ve co inler şu noktada zararkesler yüzünden hiç kalmadı. Zararkes arkasından yanlış alım satım hamleleriyle elimdeki miktarı iyice erittim. Belki 29 da iken elimdeki kalan miktarla 3 4 coin bağlayıp bu zamana bekleseydim. Az da olsa miktarı büyütme şansım olacaktı. Onu da becerememiş oldum. Şuan durduğum noktada yeni alınmış olan unfi ve kalan nakit var. Sıfırdan bir düzen kurmak adına sizden fikir almak istedim. Yazdıklarınızı da dikkatlice okudum. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Eklemek istediğiniz bilgi var ise mutlu olurum. Tekrar çok teşekkür ederim hocam, bilginizi paylaştınız, Allah razı olsun. Selam ve saygılarımla.

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum