Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0476 04:08:59
EUR 36.2009 04:08:59
USD 34.5320 04:08:59
ALTIN ONS $2676.2750 04:08:59

Grafiği gönderen: shaokahn

⭐⭐shaokahn ()
Ons

Altın ETF'lerindeki son durum bu şekilde. 1 haftada gerçekleşen çıkış yaklaşık olarak 370k ons. Toplam büyüklük olarak hala 100 milyon ons un üzerinde olsakta bu çıkışların devam etmesi fiyatın hareketini aşağıya çekme potansiyelini taşıyor. Ancak ben yine de özellikle altında ve diğer değerli metallerde önümüzdeki dönem için olmulu beklentimi sürdürüyorum. Bence altını n yukarı hareketi hala bitmedi ve büyük bir ralli görme ihtimalimiz hala yüksek. En büyük sebep olarak enflasyon gerçeğini, finansal sitemin kırılganlıklarını ve diğer küresel gelişmelerin olası etkilerinin altın açısından bir fırsat oluşturduğunu düşünerek bu kanıya varıyorum. Ayrıca, dünya altın konseyinin yayınladığı dünyadaki Merkez Bankalarının altın rezervlerindeki değişimini gösteren rapor altına olan talebin hala artmaya devam ettiğini gösteriyor. Örneğin Rusya merkez bankası elindeki dolar rezervlerini sıfırlayarak tamamen altına geçiş yaptı. Bence bunlar önemli ve altı doldurulması gereken göstergeler.

Son olarak biliyorsunuz altın ve gümüş gibi varlıkların fiyatı vadeli işlemler üzerinden belirleniyor. Yani normalde örneğin apple veya amazon hissesi vadeli varlığın fiyatını belirlerken değerli metallerde tam tersi. Dolayısıyla fiyatı aşağı çeken sebeplerin başında yüksek short baskısını söylemek yanlış olmaz. Ancak bu spekülatif baskılar bir noktada tam tersi yönde bir patlamaya sebep olabilir. O yüzden portföyünüzde altın ve diğer değerli metallerden bulundurmanın orta- uzun vade de isabetli olacağını düşünüyorum. Yine de herkesin kendi takdiri. İyi haftasonları dilerim.

Yorumlar (326)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

Zgr14 ()

Hocam selamlar boson satış hedefiniz nedir 2.62 maliyetle ekledim pörtföye

shaokahn için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

Nuri5 ()

Bizleri düşünceniz den mahrum etmediğiniz için teşekkürler hocam:)

1BeğenmedimŞikayet

Frankenstein_ ()

Selamlar hocam. Çoğu soruma cevap vermeseniz de sayenizde güzel karlar yaptım, çok teşekkürler. Zaman zaman sizin balina olduğunuzu düşünmüyor değilim :)

1BeğenmedimŞikayet

RXZ5K2 ()

Hocam dilerim portföyünüz çok çok kazandırır sizin sepetiniz her zaman örnek oluyor paylaşım için elinize sağlık teşekkürler sağolasınız

0BeğenmedimŞikayet

Zgr14 ()

Evet hocam ben sordum sizde o arada yazıyordunuz sanrım teşekkürler selamlar

0BeğenmedimŞikayet

Beyhude_ ()

Hocam gönüller bir demek ki. Ben de 2.70den ekledim sizin mesajı görmeden dahi. Hadi hayırlısı

2BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

BOSON'du. Yüksek olduğu için izliyordum. Bugün düşünce ekledim. Az önce paylaştım portföy güncellemesinde. Selamlar.

Zgr14 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Zgr14 ()

Hocam selamlar takip ettiğiniz coini nzmn paylaşırsınız:)

0BeğenmedimŞikayet

ŞİMŞEK54 ()

Saolun hocam yorumunuz için elinize sağlık

0BeğenmedimŞikayet

Umut2121 ()

Way agzına saglık hocam Like..

9BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Kripto portföyü ile ilgili bir güncelleme paylaşmak isterim. BTC düzeltmesine birkaç haftadır değiniyorum ve 52-54K'lara kadar bir geri çeikilme görebileceğimizi belirtmiştim. Nitekim yeni varyant haberi sonrası bu sell- off u tetikledi ve o bölgeleri test ettik. Şimdi kritik bir eşikteyiz ve 52K'nın altına sarkmamamız gerekiyor bull- trendinin devamı için. şimdilik biraz haber akışını takip etmemiz gerekecek, varyant konusu ne denli ciddi olacak, yeni kapanmalar gelecek mi vs. Ancak ben şimdilik herhangi bir hedge ya da stop- loss yapmayı düşünmüyorum. Bu düşüşü de alım yönünde değerlendirdim. Hatırlanırsa BTC için 55K altında tekrar alımlara başlayacağımı söylemiştim. 54K'dan bir kademe alım yaptım şimdilik. Son durum şu şekilde:

YFI, XRP, ADA, UNI, ETC, AAVE, COMP, GRT, ALPHA, BTC, ICP, C98, DAR, QI, FIL ve BOSON.

Şu anda biraz da fazla risk alarak yaklaşık %80 coin %20 tether konumundayım. Normalde oranı %70-30 tutmaya çalışıyorum fakat satış derin olunca trade amaçlı aldıklarımla beraber biraz açılmış olduk. Son olarak BOSON'u da 2.60'tan ekledim. Uzun vade de metaverse büyümeye devam ettiği müddetçe potansiyeli olduğu kanaatindeyim. Yine de herkesin kişisel takdiri. İyi haftasonları dilerim.

0BeğenmedimŞikayet

Frankenstein_ ()

Btc için ne düşünüyorsunuz?

0BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Siz fiziki olarak altın taşıdığınız için daha fundamental bakmanız gerekiyor. Çünkü alım- satım yapmanız fiziki olarak çok makul olmayabilir. O yüzden uzun vadeli genel beklenti üzerine bir strateji oluşturabilirsiniz. Altın'ın fiyatlaması konusunda ise elbette ara ara düzeltmeler gelecektir ve çok doğaldır. Ancak hem TL bazında hem de dolar bazında düşüş trendine sokacak bir gelişme ben göremiyorum henüz. O yüzden bu görünüm değişmediği müddetçe eldekini tutmak isabetli olabilir. Ancak nakit ihtiyacınız vardır veya kar realizasyonu yapmak isterseniz bir miktar, o zaman elbette kısmi olarak nakde geçilebilir. Ben daha geçtiğimiz Mart ayında 386'da altın alımını bitirdiğimi söylediğimden bu yana gram da satış yapmadım. O günden bu güne eğer ara ara al sat yapsaydım ve düzeltme gelecek diye bekleyip almaya çalışsaydım sabit durmak kadar sağlıklı olurumuydu, pek sanmıyorum. Dolayısıyla genel görünüm değişmediği müddetçe fiziki ortamdaki değerli metali korumak daha uygun bir strateji gibi. Ancak illa trade etmek isterseniz de bunu bankalar üzerinden veya opsiyon işlemleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz, en azından daha az masrafa katlanırsınız. Takdir sizin . Selamlar.

ibrahimsezer için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

ibrahimsezer ()

Hocam kolay gelsin müsaadenizle bir sorum olacak benim banka yada forex ile bi bağım yok bu sebeblede öyle anlik al sat yada haber akışı grafige göre anında pozisyon al işlem yap seceneklerim yok fiziki olarak elimde altın var gerek doların gerek ons bu yukselisinden sonra az yada çok düzeltme ihtimali varmi ki 3 4 haftalik yükselme payı kaldı diyenler var sizin fikirlerinizide biliorum siz hala altında bi ralli bekliorsunuz özeti ralli öncesi bi düzeltme olabilir mi bizim gb fiziki altın taşıyıp elindeki altın miktarını arttırmak isteyenler için ufak bir kar alma vaktimidir yada ufak bir kar alalım derken altın rallisini kaçırma ihtimali var mı yani piyasa ne alemde soylenenlerin gerçeklik payı nedir bi düzeltme payı var mı bizim statumuzdekiler için bir yorum yapar misiniz

0BeğenmedimŞikayet

Bastaklıbebe ()

Çok teşekkür ederim
Sağlıcakla kalın

0BeğenmedimŞikayet

MMS ()

Hocam bu hafta aldıklarınızı yazarsanız hedefleriyle geçen hafta takip etseymişim keşke/(

1BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Zaten %50 sattıysanız elinizde kalanları 0 maliyetle taşıyorsunuz demektir. O yüzden alım için acele etmenize gerek yok. Ama illa almayı düşünürseniz DAR 2.80'den itibaren QI'da 0.24 civarından kademeli olarak eklenmeye başlayabilir. Ancak ben şimdilik acele etmemek gerektiği kanaatindeyim biraz fiyat hareketi dinlensin, nasıl bir geri çekilme olacak görelim. Selamlar.

Bastaklıbebe için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

RXZ5K2 ()

Hocam takibinizde olan sürpriz coin için heyecanla haftalık portföy paylaşımınızı bekliyor olacağız :)

0BeğenmedimŞikayet

Bastaklıbebe ()

Hocam çok teşekkür ederim sayeniz de yine birşeyler kazandım,
DAR ve QI sizin gibi %50 sattım
Tekrar alayım mı, nerelerden almamı tavsiye edersiniz?

6BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Evet bu hafta gerçekten beklenmedik ölçüde karlı oldu. Bir de buraya çok riskli gördüğüm için yazmadığım bir coin vardı ufak bir miktarda ondan almıştım o da 1 günde %150 yükselince tuzu biberi oldu ancak her zaman bu getiriyi yakalamak mümkün değil, bu sadece bu haftaya özel oldu ancak hem DAR hem de IQ yüzleri güldürmüştür umarım. Her iki coininde geleceğinin olduğunu düşünüyorum o yüzden geri çekilme olursa yine eklemeyi planlıyorum. Ayrıca takip ettiğim 1 coin daha var haftalık portföy listesinde paylaşacağım. Selamlar.

RXZ5K2 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

RXZ5K2 ()

Hocam tebrikler bu hafta 2 ürününüzde güzel karlar verdi elinize sağlık teşekkür ederiz elde kısıtlı nakitle cuzi değerlendirebildik bazen biraz zararda olanları keşke feda etseydik pişmanlığı oluyor sonuç böyle çabuk ve çok karlı olunca :)

0BeğenmedimŞikayet

Carli1 ()

Ons altın tavsiyeniz olurmu tlde beklemedeyim

0BeğenmedimŞikayet

Acemi__55 ()

@shaokahn hocam sepetinizde bulunan coinlerden şu anki seviyelerden almamı önerdiğiniz coin var mı acaba. Yada başka bir coin. Yardımcı olursanız sevinirim.

0BeğenmedimŞikayet

Frankenstein_ ()

Hocam sizinle birlikte alıp satıyorum bir miktar ? . Yeni coin aldınız mı?

0BeğenmedimŞikayet

Beyhude_ ()

Ben tutuyorum hâlâ üstat. 5-6 arası çıkış yaparım. Teşekkürler.

0BeğenmedimŞikayet

Beyhude_ ()

Bu yorumunu şimdi gördüm üstat. QI eklendiğini bilse idim mutlaka alırdım. Tüh gitti güzelim fırsat. Keşke bildirim özelliği olsa senden gelen torunlar için :)

8BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

QI'yi de 2 gün önce 0.1720'den eklemiştik. Az önce 0.36 dan %50'sini sattım. 2 günde %100 kar sağlamış oldu. Her zaman olacak bir şey değil ama, kısa sürede bu getiriyi sağlaması sevindirici.. Değerlendirebilen olduysa hayırlı olsun..

0BeğenmedimŞikayet

Zgr14 ()

Hocam selamlar bu msj geç gördüm QI demissiniz 0.1720 maliyetle şuan alınır mı sizce

0BeğenmedimŞikayet

Freedoom35 ()

Hocam merhaba, iyi hafta sonları.
Tlm ve chz hakkında yorumunuz nedir..

3BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Mana metaverse dünyasının liderlerinden birisi ve Decentraland çok büyük potansiyeli olan bir proje. Ancak burada belli hususlar var. Metaverse centralize mı olacak decentralize mı ? Yani Facebook, Tencent vs kendi metaverselerini kurarsa Mana'nın kurduğu dünyaya ne olacak ? Veya bu merkezi şirketler tarafından başka bir merekziyetsiz bir metaverse kurulabilir mi ? Bunlar hep soru işareti. Bu alan hala emekleme aşamasında ve daha çok gelişime ihtiyaç var. Ancak kripto projeleri babında baktığımızda şu anda MANA'nın alternatifi yok. Dolayısıyla yatırım olarak düşünülebilir. Ancak dediğim gibi gelişmeleri çok yakından takip etmek şart. Selamlar.

Mst4266 için cevaplandı (yorumu göster)

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum