Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0430 03:39:24
EUR 35.9598 03:39:24
USD 34.5492 03:39:24
ALTIN ONS $2717.4500 03:39:24

Konu: genel yön beklentisi

Haftalık olarak yükselme potansiyeli oldukça yüksek.
[grafik d=309446_GR2021p12n57.png][/grafik]
[grafik d=309446_GR2021awdhrf.png][/grafik]

Aşağıdaki formasyonların hedefi aynı olduğu için yüksekten düşen gümüşe dikkat edilmeli.
[grafik d=309446_GR2021a36ug1.png][/grafik]
[grafik d=309446_GR2021y5z746.png][/grafik]

Formasyonların oluşmasına ihtimal verdiğim durumlar da burada yazıyor.

US10Y Tahvil Faizleri
2 ay önce 1.26 sonra 1.6 ve daha sonra 1.75 hedeflerinin olduğunu söylemiştim ve bu değerler geldi. Düzeltme olma durumu var fakat genel yön hala yukarı görünüyor. BEN DÜZELTME OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

1.47 nin Altın da günlük ve haftalık kapanışlar yapmadığı sürece ilk hedefi 1.97 daha sonra 2.3 ve pik seviyesi 2.7 dir. 1.59 altında günlük kapanışlar yaparsa ve 1.47 kırılırsa 1.26, 1.14 veya 0.99 seviyelerinin gelme durumu oldukça yüksektir. YÜKSELMESİ ALTIN- GÜMÜŞ ONS açısından oldukça risklidir. DÜŞMESİ ALTIN- GÜMÜŞ ONS açısından oldukça önemlidir. US10Y dikkatle takip edilmeli ve yükseliş devam ederse emtialar da uzun pozisyon almamanızı öneririm.

DXY dolar ENDEKSİ

Yine dolar endeksi 88-90 arasındayken öncelikle 91.6 sonra 92.4 ve 93.2 hedefinin olduğunu belirtmiştim ve bu değerler geldi. Yine dxy de de düzeltme olma durumu mevcut fakat genel yön yukarı gibi duruyor. BANA GÖRE EN FAZLA 94.7 YE ÇIKAR SONRA DÜZELTME YER.

92.4 üstünde kalırsa ve 93.2 üstünde günlük kapanışlar yaparsa ilk hedefi 94.3-94.75 arası buranın yukarı kırılması durumunda pik seviyesi 99 a hızlı bir çıkış yapabilir. DÖNEBİLECEĞİ SEVİYELER 96 VE 97.7 DİR. 92.6 nın altında günlük kapanışlar yaparsa
92.4, 91.8 , 91.3 , 90.8 düzeltmelerinden birini yapması beklenir. DÜŞMESİ ALTIN- GÜMÜŞ ONS açısından oldukça önemlidir. DXY dikkatle takip edilmeli ve yükseliş devam ederse emtialar da uzun pozisyon almamanızı öneririm.

ALTIN ONS DEĞERLENDİRMESİ

2 Ay önce 1850 seviyelerindeyken 1680-1720 bandının geleceğini belirtmiştim ve bu değer aralıkları geldi. Genel yön aşağıya doğru görünse de US10Y ve DXY düzeltme yaparsa yükseliş ihtimali mevcuttur. ŞAHSİ FİKRİM YUKARIYA YÖN ALACAKTIR.

1775$ altında günlük ve haftalık kapanışlar yaptığı sürece ilk hedefi 1560-1585 aralığıdır. Bu SEVİYENİN ALTI önümüzdeki 1-2 ay içerisinde imkansızdır. Daha sonraki hedefi 1450$ dır. DİBİN DİBİ TABİRİYLE DE 1310$ gelebileceği en dip seviyedir ve buranın altı yoktur... Yani düşüş trendi bitmiş olacaktır. Düşüş trendinin dip seviyeleri 1 ayda yada 2 ayda gelebilecek seviyeler değildir. KISA SÜRELİ DÜŞÜŞLERDE yani önümüzdeki 2-3 ay içerisinde en fazla ineceği yer 1560 dır. 1310-1450 arasının gelmesi için altın ons un 21 ARALIĞA KADAR DÜŞÜŞ TRENDİNDE KALMASI GEREKİR. BURANIN OLUŞMA İHTİMALİ YÜZDE 10 DUR.

ALTIN ONS DEĞERİ 1775$-1789$ üzeri günlük kapanışlar yaparsa öncelikle 1817 test edecektir. Burayı kırması durumunda ve 1817 üzerinde günlük kapanışlar yapması durumunda 1860-1898 arasına çıkmak isteyecektir. 1920 üzeri günlük kapanışlar 2160-2460 aralığına kadar yükseliş trendi oluşturacaktır.

GÜMÜŞ ONS DEĞERLENDİRMESİ

2 ay önce 28.9-30.4 bandından 19.8-23.6 ya kadar gümüş ons da düşüş bekliyordum. fakat ilk düşüş yeri 24.8 kaldı ve daha sonra 23.7 ye kadar çekildi. Gümüş ons da ne kadar rakamsal olarak yanılsak ta genel yön itibariyle tahminler tutarlı olmuştur.

Gümüş 25$ altında günlük kapanışlar yapmaya devam ederse 22.8-25 bandında git geller yapabilir. 25.12 üstü günlük kapanışlar bizi 27.x ve üstüne atabilir.
Altın ons değeri 1560-1584 aralığına inerse gümüş ons değerinde 19.8-21.8 bandının gelmesi beklenebilir. Düşüş trendi devam ederse yani altın ons 1310-1450 aralığına gelirse gümüşte 16-19.8 aralığı beklenebilir. Gümüş de 16$ ın altı bundan sonraki hiç bir tarihte yoktur.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. TAMAMEN BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR.

Yorumlar (650)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.
Sayfa 18 - Konuda ki son yorumları görmek için tıklayın.

0BeğenmedimŞikayet

A_Didem ()

Ben de okumustum, gercekten eline saglik, hicbir beklentin olmadan ugrasiyorsun bir egitimci olarak :) Ama diyorum yani bu senaryoyu dusünmuyoruz, evrene pozitif mesaj gonderiyoruz. :)

Mekan61 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Eyvallah kardesim sagolasin.

Mekan61 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Mekan61 ()

Ben okudum emeğine sağlık hocam)

LosAnarquista60 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

@A_Didem okumakta fayda olabilir.

0BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Okuyanlar faydasini gorebikir. Ytd

1BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Tesekur ederim kardesim guzel dusuncen icin.

Necimm için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Necimm ()

Usta harika değerlendirmeler tebrik ederim

0BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Aynen kardesim bende o sekilde dusunuyorum ytd

Erool37 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Erool37 ()

Buralar o gelirse kisa sureli olacak oda alim firsatidir anlatamiyoruk

0BeğenmedimŞikayet

Erool37 ()

Aynen kardeesim buna dayanarak 6.38 olma olasiligi var diyorum demekdikleri kalmadi

0BeğenmedimŞikayet

RXZ5K2 ()

çok teşekkür ederim bilmukabele Hocam

Usta35 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Ben genelde teknik analiz yapan insanlara cok saygiliyim ve fikirlerine onem veririm. Benim gozumden kacani o gorebilir o yuzden de hep fikir alisverisi yapmaya calisirim. Guzel dusunce ve yorumlariniz icin tesekur ederim. Saygilar bol kazanclar dilerim. Geceden sonra borcum olsun :)

0BeğenmedimŞikayet

Usta35 ()

Fed büyük etken bakalım 27 / 28 Nisan birşey kalmadı şu MB yi bu atlatalım da iyi kötü USD yol haritasını belirleriz inşallah
Karşılıklı anlayışımızdan dolayı da size ayrıca teşekkür ediyorum
3 like nızı gönderiyorum
Sizede sayın @RXZ5K2
Saygılar

1BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Tesekur ederim dusunceleriniz ve gorusleriniz icin.

Dolar faiz arttirimi olmazsa 7.85-8.05 bandinin altina inmeyebilir inerse en fazla 7.7 ye inebilir diye dusunuyorum.

Us10y ve dxy cikabilecegi max yere ciktilar ve onslarin bir tepe yapmasi gerekiyor ve dxy de min duzeltme en alt verdigim deger olmali us10y de de 1.47 dip yapip cikacaksa 2 ve uzerine oyle cikmali diye dusunuyorum. Ytd saygilar

0BeğenmedimŞikayet

Usta35 ()

Emeğinize sağlık
Ben günlük yorum yapmak istemiyorum sonuçta alsat yapmak kişinin kendi imsiyatifinde olan konular bazen anlık gelişiyor en uygun yerden almadan kayda değer bir kar göremiyoruz
Aynı anda bütün verileri takip etmeye çalışıyorum çalışmalarımıda pek kısa vade yapmam
USD/TL 8 TL lerdeyken gideceği yeri neredeyse nokta atışı vermişim ons volalitesi olmadığı sığ piyasalarda ençok dikkat edilmesi gereken USD çarpanı gözden kaçtığı anda yada çalışma tutmadıgında herşey alt üst olabilir ben hala USD ye güvenmiyorum faiz pas geçilir ve arkasından iyi bir kaç cümle kurulursa USD geldiği yere olmasa en yakın 7.54 de durur
10 yıllıklar icinde geçmiş yorumlarda vermiştim tekrar edeyim 1.63 desteğine geldi çalışır diye düşünüyorum uzun vade ons alımı için
2 üzeri beklenmeli zaten yukarda maksimum 2.36 hedef verdik ve beklenmemeli diye ekleme yaptık 2 üzerinde toplanmaya başlanabilir dedik parçalı olarak DXY dahil tüm enturumanların zaten grafiklerinde sorun vardı ve yavaş beklediğimiz gibi grafikler düzeliyor
YTD Saygılar

1BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Sizi gecen seneden beri uzaktan takip ederim siteye yeni uye oldum sayilir. Yazilariniza ve fikirlerinizi begeniyorum. O yuzden ayni dusuncede oldugumuza sevindim. Siz az ve oz yaziyorsunuz o huyunuzu da cok seviyorum :) bizde size pek birsey yazmiyoruz sadece uzaktan like atip geciyoruz.

Bu arada olumlu dusunceleriniz icinde tesekur ederim. Hep birlikte insallah guzel analizler cikartarak guzel kârlar saglariz. Bol kazanclar hayirli ramazanlar.

66vip için cevaplandı (yorumu göster)

3BeğenmedimŞikayet

66vip ()

Emek vermıssınız ve guzel bır calısma ortaya koymussunuz tebrık ederım. Genel dusunce ve yorumlarımda aynı sekılde belırtmeye calısmıstım, grafıklerdekı olusumdlara benzer calısma paylasmıstım ve onunun acık oldugunu, altta gıdevek alanın dar oldugunu ve tum olusumların ındıkatorlerın olumlu olmasına ragmen yukselısın gerceklesmemesıne anlam veremedıgımı yazdımtım.

Calısmalarınızda basarılar dılerım, oldukca basarılı bır calısma, bır cok arkadasımız guzel calısmalar yapıyor ızlıyorum ve sessızce begenılerde bulunuyorum.
SAYGILAR.

1BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

@66vip müsait bir durumda formasyonları ve grafikleri inceleyip yazıları okuyup fikrinizi paylaşırsanız sevinirim. tabiki yatırım tavsiyesi olmadan.

0BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

@Usta35 us10y ve dxy yorumlarını okumakta fayda olabilir.

0BeğenmedimŞikayet

RG58 ()

Tamam gardaş

0BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Kardes sat kismini ben cok bilmiyorum ama kendi hedeflerimi bir kac kez yazdim ben oralardan once satmam. Ama ciddi dusus hissedersem ve dusme ihtimali yuksekse risk alinip satilabilir yaziyorum. Suan icin benim hedeflere daha var duvarimda yaziyor istersen ytd olmadan okuyabilirsin.

RG58 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

RG58 ()

Sayın hemşerim kaçtan satalım

1BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Evet topram simdilik yukari cikmasi gerekiyor sonra buyuk dusus gosteriyor ama o kismi cikislar tamamlaninca tekrar incelemek gerekecek. Ama o kismin olma ihtimalini de unutmamak gerekebilir diye dikkat etmek de fayda olabilecegini dusunuyorum. Ytd

RG58 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Tesekur ederim kardesim sagolasin.

Karar23 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Tesekur ederim degerli meslektasim.

Şeker_kız_Candey_ için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Şeker_kız_Candey_ ()

Meslektaşıma bir like. Emeginize sağlık

0BeğenmedimŞikayet

Karar23 ()

Teşekkür ederim üstad eline emeğine sağlık.

0BeğenmedimŞikayet

RG58 ()

Sayın hemşerim grafik de yön yukarı gösteriyor doğrumu anlamışım gardaş

1BeğenmedimŞikayet

LosAnarquista60 ()

Tesekur ederim kardesim sagol.

0BeğenmedimŞikayet

Sinay57 ()

Emeğinize sağlık

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum