Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (639)
1BeğenmedimŞikayet
A_Didem ()Grafik cizmiyorum vix cikarmi dusermi rsi tepe yapmis mi gibisinden demek istedim.
Belki yapilirsa daha iyi sonuc elde edilir ama dediginiz gibi sayilar yeterli geliyor bana
calculator için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
A_Didem ()Olmasi imkansiz.
Parite yaptiginda makas farki oluyor yani 1 2 kurus daha kardasin. Ayni dolari alamazsin.
Hesaplandi denendi.
Vakif
Deniz
Ing de altin 3 bankada da
ALTINCIDAYI_ için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
calculator ()vix de analiz dediğiniz gibi değere bakılarak yapılır.
0-10 arası: Finansal piyasalar bayram havasındadır.
11-20 arası: Finansal piyasalar normaldir.
21-30 arası: Finansal piyasalar stress altındadır.
31 ve üzeri: Finansal piyasalar zorlu dönemdedir.
bunları bilmek yeterli vix için
A_Didem için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()Sayın @ALTINCIDAYI_ yazdıklarınız çok doğru. Eğer gümüşten dolara iyi bir değerde geçilip ve dolarda yükselişe dair işaretler varsa avantaj olur haricinde dediğiniz gibi bir kaznaç olmaz aracı kuruma çalışılmış olur. Gümüşten dolara, dolardan gümüşe gitgellerde iki kere vergi ödemekte cabası olur.
Takdir yatırımcının iyi hesaplamak lazım
0BeğenmedimŞikayet
A_Didem ()Altin olumlu us10y olumsuz :) 2 olumlu metallerde 4 olumsuz metallere alim icin beklemedeyim.
Kün_ve_yekün_ için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
A_Didem ()Vix de analiz yapmiyorum sadece tabela degerine bakiyorum.
Paritelere gecen yildan beri bakmiyorum ama olmadi bakarim yine :)
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()Klasik teknik analizde bu saydıklarınızı takip etmek lazım.
vix ve usdjpy paritesi de ters korelasyona sahip. Dönüşler için bunlara da bakılabilir.
0BeğenmedimŞikayet
Kün_ve_yekün_ ()Şuan durum nedir? Olumlu mu olumsuz mu ? Ytd olmadan teşekkür ederim
0BeğenmedimŞikayet
ALTINCIDAYI_ ()Örneğin şuan canlı yaptığım deneme hedapla vergiler herşey dahil, gümüşü dolar paritesiyle elde ettiğim dolar miktarı ile tlye geçip tl ile aldığım dolar miktarı birebir aynı. Yani gümüş altın parite butonuna gerçekten gerek yok
1BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Evet maalesef kendi adıma ben geliyorum o kadar eğitim videosu seyrettim uyku uyuyamaz oldum. Burada sizlerin paylaşımlarınızı da takip ediyorum zaten takip listemde olduğunuz için arık oradan da görme şansım var. inşaalah bir an evvel grafik yetkinizi de alırsınız o zaman her şeyi daha kolay anlata bileceksiniz.
Şu an çok büyük çaba sarf ettiğinizi görüyorum Allah emeklerinizi zayi etmesin.
Beraber başaracağız inşaallah.
0BeğenmedimŞikayet
A_Didem ()Elliot cular hic birseye bakmiyor tabelada sadece degere bakiyor :)
Ben karambolcuyum :)
Dxy
Us10u
Platin
Altin
Gumus
Rasyo
Bunlarin hepsine bakiyorum. Us10y de ki yukselisler genelde altini daha cok baskiliyor. Dxy de ki yukselisler de genelde gumusu daha cok baskiliyor :)
6 taneden 4 tanesi altin gumuste olumsuzsa hic bir turlu alim yapmam 4 tanesi olumluysa full alirim :)
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()Senaryo hep aynı ama nedense biz hep aynı oyuna mı geliyoruz
REŞAT12 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()Elbette dediğiniz doğru, hesap iyi yapıldığı takdirde.
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()Sayın @Murat5635 ,
Tek cümle ile ifade ettiniz.
Murat5635 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()13 Hazirandan beri sürekli takipteyim Dolar Tl düşerken Altın ons düştü aynı anda da rasyo ciddi şekilde düştü bu o kadar çok tekrarlandı ki sert düşüşler yaşadık.
Zaman zaman da gümüş toparlanmaya başlayınca önce Dolar düşürülerek gümüş gram TL baskılandı ve piyasa satışa zorlandı. arkasından altın onsun aşağı ve rasyonun da yukarı gittiğine şahit olduk. Senaryo hep aynıydı.
0BeğenmedimŞikayet
ALTINCIDAYI_ ()Hiçbir aracı kurumda böyle bir parite yok ayrıca gerekte yok. bu vesile ile her zaman doğru olmayan bir yanlışada tekrar değineyim, bankaların parite olarak elimizi ve gözümüzü alıştırdığı değerler çoğu zaman kandırmaca. Ben bu sayfada öncedende ekran fotoları ile çok kez paylaştım örneğin bazen gümüş dolar paritesi yapacağınıza gümüşü tl ye geçip dolar almak daha hesaplı oluyor defalarca yaparak test ettim. Yani psrite seçeneği oşmasını dert etmeyin.
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()Sayın @A_Didem ,
Klasik teknik ile öngörü oluşturacaksam rasyoya bakarım. Gann analizi ile öngörü oluşturacaksam temel analize dahi bakmam. Elliot sayımı yapacaksam hiç bir şeye bakmam.
Her analiz yönteminin kendine has usul ve kaideleri vardır. Ben olaya genelde gann box ile baktığımdan beni gann dirençlerim ilgilendirir. Dolayısıyla rasyo benim için sadece tabela değeridir.
siz elliot sayımı yapıpta rasyo, vix, brentpetrol, djı, us10, dxy ye bakan birini gördünüz mü?
0BeğenmedimŞikayet
Üçikibir ()Bişe ögrenmek istiyorum
Gümüsten tl ye geçip altın alinca parite oluyormu yosa pariteye göre birazdaha az karlimi oluyor o anki parite değerine göre kuveytte gümüs altın paritesi yok teşekkürler
1BeğenmedimŞikayet
Murat5635 ()Anladim hocam tamam
Hayırlı geceler
O zaman bende hakan hocamın sözü ile katkıda bulanayim rasyo sebep değil sonuçtur :)
0BeğenmedimŞikayet
Melankolik ()O ismi değişik şahıs yanlışını söyleyince engellemis terbiyesi beni ben yanlışını ortaya çıkardım diye. Ben de engelleyip geçtim. Bol keyifli kazançlar dilerim iyi geceler.
0BeğenmedimŞikayet
Murat5635 ()Calculator ile ilgili alt mesajı size etiket yapacakti altlara bakarsaniz
Melankolik için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
A_Didem ()Hocam ben hepsine birden bakip harman yapiyorum. Mesela 77.8x den donus bekliyordum ama rasyo gozunu yukari dikmis dedim ki simdi burdan alsam gumus ons 24.3 e cikamazsa altin cok dusup gumus az cikarsa sonra elimde patlamasin diye mesela 23 lerde almadim. Gercekten de ona yakin birsey oldu. Gumus ons cikti ama altin da dustu rasyo da ki dusus beklentimi karsiladi.
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()melankolik artık bana yazamaz. Ben teknik yorum yapmaya düşüncelerimi ifade etmeye çalışıyorum arkadaş üstad sizsiniz, siz bilirsiniz gibi alaycı tabirler kullanıyor. bu da benim münazara, müzakere ve müteala anlayışımla örtüşmediğinden iletişim inceldiği yerden kopmuş oldu.
0BeğenmedimŞikayet
Melankolik ()Murat bey siz nerden çıktınız onu anlamadım konu ule alakalı?
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()Sayın @REŞAT12 ,
Rasyo düşüyorsa benim grafiğimde gümüşons destek dirençleri aşıyorsa ya da aşağı kırıyorsa ben gümüşü takip ederim. Sen rasyodaki değeri gördüğünde ben zaten altın ya da gümüş hangisinde yatırımım varsa grafiğimdeki hareketi yakınen takip ediyorum.
REŞAT12 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Altına rağbet gümüşten fazlaysa rasyo yükselir gümüşe rağbet altından fazlaysa rasyo düşer. Altın satılıp gümüş satılmazsa yerini korursa Altında düşüşü gören yatırımcı arkasından gümüşe yönelir rasyo da geriler diye biliyorum.
Bu da şunu gösterir altın ve gümüş fiyatı düşerken rasyo yükseliyorsa gümüş daha çok satış yemiş ya da ikisi düşerken rasyo da düşüyorsa altın daha çok satış yemiş demektir.
buraya aynen katılıyorum.
Ancak rasyodaki hareketlenme yatırımcının ileriye yönelik beklentilerinin de değişmesine sebep olduğu için bir taraftan öbür tarafa kaymasını tetikler
0BeğenmedimŞikayet
Murat5635 ()Altıncı dayi nerden cikti @Melankolik ile yazışıyordun sanki :)
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()Sayın @ALTINCIDAYI_ alt yorumda parite değeri olduğunu belirttim ve benim aracı kurumumun böyle bir hizmeti olmadığından benim için tabela değeridir dedim. Sizlerin aracı kurumunuzda böyle bir hizmet varsa dediğiniz elbette yapılır.
0BeğenmedimŞikayet
calculator ()Üstadım gümüşons ile rasyo yu grafiklerinizde karşılaştırdığınızda (korelasyon) denk geldiniz bölgeler olacak. Piyasa yapıcı bir şeylerle zaman zaman oynayacak ki tuzağına bizleri düşürebilsin.
0BeğenmedimŞikayet
ALTINCIDAYI_ ()Rasyo 69 larda iken gümüşünü satıp altına geçen bir kişi 77 de tekrar gümüşe geçip artıracağı gümüş miktarını hesaplarsanız"tl bazlı değerlenmese bile" rasyonun nekadar umursanması gerekli bir gösterge olduğunu anlardınız. Örneğin dünden bugüne ortalama 1.5 puan rasyo düşümünde dün gümüşümü tl ye geçip altın alsam 414 gram altın alıyordum bugün geçsem vergi herşey dahil 421 gram yapıyor, bu gram artırmayı tabiki rasyodan takip ediyorum