Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (285)
0BeğenmedimŞikayet
Ilgaz1818 ()Tebrikler araştırma için hepside dogru eline sağlık hocam
Luciferr01 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Ezeb ()Biraz reklam kokan hareketler sanki!
2BeğenmedimŞikayet
Luciferr01 ()Okuduğunuzu anlamanızı rica ediyorum
Ham Çelik Üretimi
Son yıllarda, çelik üretim ve tüketiminde, diğer büyük çelik üreticisi ülkelerden olumlu yönde ayrışan Türkiye, 2007-2012 döneminde, en büyük 15 çelik üreticisi ülke arasında, Çin ve Hindistan'ın ardından, üretimini en hızlı arttıran 3. ülke oldu. 2011 ve 2012 yıllarında ise, üretimini en hızlı arttıran ülke konumunu elde etmesinin ardından, 2013-2015 döneminde üretim arka arkaya 3 yıl düşüş gösterdi. 2015 yılında Türkiye'nin ham çelik üretimi, % 7.4 oranında düşüşle, 34.04 milyon tondan, 31.52 milyon tona geriledi. Son üç yıllık dönemde, Türkiye'nin ham çelik üretimindeki toplam düşüş, % 12.2 seviyesinde gerçekleşti. 2015 yılında, kütük üretimi % 5.6 oranında düşüşle, 23.23 milyon tona gerilerken; slab üretimi, % 12.1 oranında düşüşle, 8.29 milyon tonda kaldı. 2012 yılındaki seviyesine kıyasla, kütük üretimi % 14.1 oranında, slab üretimi ise, % 6.2 oranında gerilemiş oldu.
2015 yılında, ağırlıklı bir şekilde hurda tüketerek üretim yapan elektrik ark ocaklı tesislerin ham çelik üretim miktarları, hurda fiyatlarının demir cevheri karşısında bir miktar dezavantajlı konumda kalması nedeniyle, % 13.8 oranında geriledi. Demir cevheri girdisine dayalı üretim yapan entegre tesislerin üretimleri ise, % 7.3 oranında artış gösterdi. 2015 yılında, toplam ham çelik üretiminin % 74'ü kütükten oluştu. Yöntemler itibariyle, toplam üretimin % 65'i elektrik ark ocaklı tesisler tarafından gerçekleştirildi.
TtZett için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
honda_nc ()Bu kadar üretime bu zamlar niye... Almanya'da amerika da böyle bir elektrik zammı duydun mu..
0BeğenmedimŞikayet
Eskieskiya ()Daha önce hiçbir şey üretilmiyordu sanki. 2002 yılında ihracat ürünleri kg başına 3.5 dolarken bugün 2.5 dolar
2BeğenmedimŞikayet
Mozalva ()elon musk uzay şirketi 2023 de fırlatma yi planlaniyor türksat 6a
Ahmetbayramhisar için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Selga ()Sevgili luci 116 milyar dolar Hollanda tarımsal ihracat rakamı Hollanda diyorum biraz düşün kardeşim
1BeğenmedimŞikayet
TtZett ()Tepeden tırnağa çiftlikbank gazetesinin listesi bu . Uzay mekiği yazmaya çekinmişler. Çelik üretmiyoruz. Çeliği işleyebiliyoruz. Hindistan çin ve almanyadan geliyor çelik. Gazete listelerini okumadan paylaşmayınız lütfen çok komik oluyor.
1BeğenmedimŞikayet
seranat ()Hocam bunlar balinaların karnını doyuruyor yani bunların kaymağının balinalar yiyor normal halka bu listeden ekmek çıkmıyor maalesef
0BeğenmedimŞikayet
emreckk ()hocam merhaba. raca ve ceek için ne düşünüyorsunuz öğrenebilir miyim
0BeğenmedimŞikayet
Ertu02 ()Bunu 3 aylık kur mevduatli hesaba geçenlerin 3 ay sonundaki ki durumuna göre daha net değerlendirilir diye düşünüyorum
2BeğenmedimŞikayet
Luciferr01 ()Bunlar olmasa her şeyi ithal edebilirdik. Çindeki gibi meyveyi adetle alırdın maaşının onda biri ile
Full_döviz için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
artıdeğer ()Hakkaten bunu inanarak mı paylaştın hoca. Uçak ve helikopter ürettigimizi yeni öğrendim. Söyler misin hoca, TSK veya THY'nin envanterinde uçabilir hangi uçağımız var?
0BeğenmedimŞikayet
EconomicX ()Bizde Allaha şükür iyiyiz.
0BeğenmedimŞikayet
Muratha ()Benim bildiğim tek urettigimiz Erbakan'ın pancar motoru onunda üzerinde yazıyor Md turkey diye
-1BeğenmedimŞikayet
Luciferr01 ()Şükürler olsun efendim siz nasılsınız
EconomicX için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Luciferr01 ()Aleyküm selam hocam
0BeğenmedimŞikayet
Luciferr01 ()Kademeli düşüşler devam etmeli.
Jok3r için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
patronankarali ()Doktor özel sektör çalışanlarının %69 u asgari ücret ile çalışıyor. (Kaynak disk- ar araştırması)
0BeğenmedimŞikayet
Luciferr01 ()Sadece çelik üzerinde 1 milyar dolardan fazla 2021 yılı içinde
Selga için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
Yalova49 ()Süper inşallah faaliyete gecer.
Mozalva için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
EconomicX ()Nasılsınız Hocam
0BeğenmedimŞikayet
Luciferr01 ()Evet sonuna kadar verdi zamana yayıp hak tanımak gerekli. Sonuçta alıp kar edeceğinde zarar edeceğinde kesin değil. Ama önerdikleri durumda mutlak kazanç var
Ertu02 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Muratha ()İskeletini üretiyoruz cam fiber karbon fiber aleminyum, titanyum, grafit, epoksi bunlar dışardan geliyor daha sayamadığım iç ozellikler
honda_nc için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Luciferr01 ()Evet araştırabilirsiniz
Yalova49 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
EconomicX ()Bundan bunumu çıkardın.
Full_döviz için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
Mozalva ()TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A. Ş. tarafından üretilecek olan TÜRKSAT 6A uydusu ile Türkiye dünyada kendi haberleşme uydusunu yapabilen ülke konumunda
Yalova49 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Yalova49 ()Uçağı ürettik daha isim bulamadık. Bir anket yapar ismini koyarız :)
honda_nc için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Ertu02 ()Bu hafta içi sarkma yaparsa gerçekten söylediklerinin arkasında durdukları anlamına gelir