Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0479 20:08:28
EUR 36.2550 20:08:28
USD 34.5746 20:08:28
ALTIN ONS $2633.9000 20:08:28

Konu: Gümüş ons 1970-2021 Almanac (YTD)

Merhaba sevgili gümüş ailesi.
Sizler için çok emek vererek araştırma yaptığım
bu analizimde Gümüş Onsun 1970'lerden günümüze kadar olan 50 yıllık seyrini,
Spekülatif olayları, zirve ve dipleri, enflasyon karşısındaki tavrı
gibi birçok bilgileri içeren Almanac tadında bir çalışma hazırladım.

Bu çalışma bana gümüşün ne kadar spekülatif bir emtia olduğunu, enflasyon gibi durumlar karşısında nasıl kullanıldığını, büyük oyuncuların oyun ve tuzaklarını, zirvelerden ya da diplerden önce derin düşüşler ve pik sıçramalar olma ihtimalinin önemli olabileceğini, yani ne kadar hızlı ve dikine yükseğe çıkarsa o kadar derin ve hızlı düşüş yaşayabileceği,
Ne kadar hızlı derin düşüş olursa o kadar dikine ve hızlı sıçradığı,
büyük yükselişlerden sonra gelen düşüşlerde ve yatay bandlarda uzun yıllar boyu bekletebildiği gibi önemli veriler sağladı. Ben de sizlere sunmak istedim. İncelemenizi tavsiye ederim.
Keyifli okumalar. Asla yatırım tavsiyesi değil bilgi ve fikir amaçlıdır. İnşallah sayfaya düşer.
Görüş ve fikirlerini paylaşmak isteyenleri beklerim. Herkese iyi günler ve bol kazançlar.

Yorumlar (46)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

@eocal2021 bu eski bir çalışmam. İncelemek isterseniz eğer. Bilgi tazelemek isteyen herkes. ytd

0BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Veriler kötü gelmedi ki hatta iyi bile geldi çoğu dostum. Onslara yaraması gereken beklenen yerde yaramadı. Fed 2 günde bir ağız değiştirdi. Bunlar hep danışıklı döğüş. Tek tek ele aldık çok şey var da neyse şimdi sabır etme zamanı gümüş sever spekülasyon. Sanırsın sanal varlık. O yüzden olmaz diye bir şey yok gümüşte bugün böyle yarın farklı olabilir yani kısaca her şey beklenebilir. ytd

By_tarafsız_adam için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

@BossVurguncu çıkış dalgasının başında da olabiliriz neden dersen, eğer fed faizi iptal ederse, Altın ons de bir grafik atmıştım daha başındayız diye yani ona göre çıkışta başlayabilir altın fırlarsa gümüşte peşinden fırlar, ama işte bunlar olasılık gerçekte veriler yön belirliyor ve veriler sürekli kötü geliyor. Gerçek olan şey düşüşün başladığı şu an, ne zaman duracağı ise belirsiz, fedin tutumu bende çok derin düşüşlerin olabileceği korkusu yaratıyor. Fed olmasa derim 22800 en kötü oraya düşer ordan döner, ama fed olunca 21xxx onslerden de dönebilir daha aşağılarada sarkabilir onun sonu teee 11xxx lere gidiyor. illa dibe gidecek diye birşey yok ama böyle bir ihtimalde var. rasyo 100lerden gelmiş tekrar 100lere çıkarsa artık ne kadar zamanda çıkar orasını Allah bilir, düşüşte o kadar uzun olur, arada illa inişli çıkışlı yerler olacaktır. bizim konuştuğumuz haftalık ve aylık grafik uzun vade de olabilecek bir olaydır. ytd

BossVurguncu için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Neden illa derin düşüş olacaksa sert ve hızlı düşsün daha dediğimin mantığı bu çalışmamda açıkça belli.
Yoksa ızdırap olabiliyor. ytd
@By_tarafsız_adam

0BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Bakınız çok araştırma yaparak 1 ay önce hazırladığım ve sizlere sunduğum bu çalışmayı üzerindeki ve altındaki yorumları vs herkesin incelemesini tavsiye ederim. Bu veriler gerçekten çok önemli. ytd

0BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Şimdi bu çalışmama bakınca eğer derin bir düşüş olursa bile ardından böyle büyük bir sıçrama olabilir fikri oluştu bende. Ama fikren tabiki asla ytd. Gönül ister ki öyle bir durumda tepeden yakalanmamak dipten yakalamak. Nasip.

1BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

@REŞAT12 bunu hazırlamıştım 2-3 hafta kadar önce
İncelemek isterseniz. ytd

1BeğenmedimŞikayet

turna58 ()

Ben yakib ediyorum sizi erolbey

Erool37 için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Güzel görüşün için teşekkürler kral bilmukabele :)

1BeğenmedimŞikayet

Erool37 ()

Yok be kardesim sen cok kisiden iyisin kral adamsin bikere :)

0BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Bir ihtimalle belki de ama bilemiyorum. Yıldız kriterlerinde geçmiyor. Ben de höstadım ondan belki de :))

1BeğenmedimŞikayet

Erool37 ()

Aynen yapcak bisi yok ustad benim takipci sayim falan az ondan heralde :))

1BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

:)) elimizdeki gitmesin de demi aynen. Senin de almamış olman şaşırtıcı emeğin çok ve senden sonra gelenler dahi aldı...
Yıldız teşvik olmak açısından güzel aslında ama sağlık olsun bi dahaki sefere belki artık

Otomatik Hatırlatma: Üyelerin yıldız sayıları diğer üyelerin yorumlara verdiği puanlar, altın simülatör sonucu ve üyelik tarihi vb. kriterlere göre otomatik sistem tarafından hesaplanmaktadır. Yıldızlar otomatik olarak belirli zamanlar içinde bu kriterlere göre güncellenerek artabilir ya da azalabilir. Yıldız sayısının fazla olması üyenin site içerisindeki tecrübesini gösterir ancak yatırım konusunda uzman olduklarını asla göstermez.

1BeğenmedimŞikayet

Erool37 ()

Senin almaman garip ya o kadar emek veriyosun bende 2 ci yildizi vermediler diyorum :) dua ediyim elimdekini almadilar :)

5BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Yok üstadım ben de çok emek versem de fazla beğeni gelmediğinden sanırım yıldız almadım. 2 ile devam şimdilik. Kısmet artık ne yapalım olanı yeter zaten kapatıyorum dediğin gibi :)

Otomatik Hatırlatma: Üyelerin yıldız sayıları diğer üyelerin yorumlara verdiği puanlar, altın simülatör sonucu ve üyelik tarihi vb. kriterlere göre otomatik sistem tarafından hesaplanmaktadır. Yıldızlar otomatik olarak belirli zamanlar içinde bu kriterlere göre güncellenerek artabilir ya da azalabilir. Yıldız sayısının fazla olması üyenin site içerisindeki tecrübesini gösterir ancak yatırım konusunda uzman olduklarını asla göstermez.

1BeğenmedimŞikayet

Erool37 ()

Ustadim sen 3 yildizi aldin mi arada bi yildizlari seyrettir bize

0BeğenmedimŞikayet

Çakıltaş ()

Ayni keyfe ve arastirmana bizide ortak ettin, benim icinde degerli bir demirbas oldu. Su azminiz her daim sürsün ins.

2BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Çok teşekkür ederim sevgili Çakıl beğenmenize sevindim. 50 yıllık bir serüven ve çok şey ifade ediyor aslında... Başka yerde kolay kolay bulunmayacak bilgileri derinlemesine inceledim ve araştırdım benim için de güzel ve keyif verici oldu

Çakıltaş için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Çok teşekkür ederim. Evet olması ihtimali olabilir lakin yukarıya zıplama sıçrama gibi durumlarda dikkatli olup tepeden girmemek lazım. Balon yükselişlerde bir iğne ucu yeterli. Öyle bir durum olursa dikkatli olalım özellikle yeni ve daha acemi yatırımcılar

Alperr1212 için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

Çakıltaş ()

Sevgili Boss bu ara cok giremedim simdi gordum degerli calismani gercekten almanac tadinda olmus iyice incelenmeli eline emegine saglik

1BeğenmedimŞikayet

Alperr1212 ()

Ellerinize saglik hocam çok emek vermissiniz çok faydalı bir çalışma olmuş. Abd de yine enflasyon var birileri yine kullanıp zıplatır yukarıya belki

0BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Gördüğünüz gibi 2 gün de olsa yetmedi

Onnbaşı için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Şu çalışmam çok şey ifade ediyor aslında. Onun altı yok bunun altı yok diye bir şey olmadığını, Tuzaklar nasıl çalışır, zirvelerden önce neler olur sonra neler olur vs gibi şeyler içeriyor. ytd

1BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Teşekkür ederim. Uzunca bir cevap yazdım ama düşmedi sanırım malesef

50mg için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

50mg ()

Güzel olmuş. Bizim için ugraşmışsın. Eline sağlık. Stoklar 2 katına çıkmış ama fiyat yarısı kadar tespitinde bulunmuşsun. Talep artdıkça Kağıt gümüşleri piyasaya verdiklerini duymuştum. Redit olayında sürmüşlerdi. Piyasada dolaşan kağıt gümüşlerin sayısı artmış olabilir mi 10 yılda?

1BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Zaten ben kendi adıma elindekilerin büyük kısmını 31.8 görmeden çıkarım çok küçük bir miktar risk bırakırım üst seviyeler için. 35-40-50 gibi söylemler milletin iştahını kabartsa da o riske full girmeye değmez bana göre. Kar almayı bilmek lazım. Masa bizim değil sonuçta. İstedikleri spekülasyonlar ile bir anda şişirip malı yukarıdan kitlerlerse yıllarca terste bıraktıkları görülebiliyor piyasa alıcıları yani küçük yatırımcıları ve gümüş buna çok müsait bir varlık. Ben teşekkür ederim, görüşleriniz katkılarınız adına. Bereketli kazançlar dilerim.

Uslanmaz_35 için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

Uslanmaz_35 ()

Hem fikir olmamıza sevindim. Kesinlikle plan proje bu şekilde ilerliyor. Yayı iyice germeden yükselişler daha önce ki gibi sınırlı yerlerde kalır düşüncesi ile Rasyoyu yukarı çekiyorlar ve bir tetik haber de aşırı alımlar ile gerilen yay patlamasıda üstüne cabası olacak böylece 31 onsları görmek kolaylaşacaktır. Teknikte de 31.75 gözüküyor yapmaya çalıştıkları bu seviyelere taşımak. Lakin dikkatli olmakta fayda var 30 ons üzeri bir yerde satmak mantıklı olacaktır 31.75 beklerken tepeden düşüşe yakalanmak üzebilir. Nitekim Fed faiz ve varlık alımları karar aşaması daraldı. YTD. Değerli yorumunuz için teşekkürler.

1BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Merhaba. Evet esasen bence de böyle demek yanlış olmaz. Bir oyun kurulduğu belli büyük ihtimalle. Belki de yayı gerip gerip ok gibi fırlatabilirler. Gümüşten çıkarken altın stokları ise artıyor. Önemli bir an geldiğinde belki de altın yerine gümüşün rasyo enerjisini kullanıp fiyatlarda patlama yaratabilirler. 150-200 milyon ons gümüş girişi olsa 31.75 dolar rahat gelmesi gerekli. Tam tersi bu kadar çıkış olursa 21 ler de görülmez demek yanlış olmayacaktır. Sıkı takip etmek gerekli... ytd

Uslanmaz_35 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

BossVurguncu ()

Teşekkür ederim dostum sen de iyi ki varsın

Fatih001 için cevaplandı (yorumu göster)

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum