Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (75)
0BeğenmedimŞikayet
şerifözsu ()iyi geceler hocam dolar bazında alıyorum. ne demek nereden nasıl alınır.
shaokahn için cevaplandı (yorumu göster)
4BeğenmedimŞikayet
shaokahn ()Alacaksanız da kademeli alın. Yani atıyorum elinizde 100 lira olsun. 6'dan 20 liralık alın. 5.80'e 20 lira daha emir girin. 5.60'a 20 daha. Böyle böyle diyelim 3 kademe girdiniz ama diğer 2 kademe gelmedi alamadınız ve fiyat yukarı döndü. Bu durumda zaten elinizde gümüş olmuş olacak. Hem de maliyet iyileştirmiş olacaksınız. Fiyat tekrar 6'ya geldi diyelim. Normalde tek seferde alsaydınız elinizde 0 kar olmuş olacaktı. Ayrıca o kadar stres yaşamış olacaktınız. Ancak şimdi ortalamanız 5.80 ve kardasınız. 5.60'dan aldığınızı 40 kuruş karla sattınız. Portföyünüzü yükselttiniz. Fiyat yukarı giderse 1 kademe daha satarsınız atıyorum 6.20'den. Gitmedi tekrar düştü diyelim 5.80'den tekrar alırsınız. Böylece fiyatla beraber hareket edip maliyet iyileştirerek ve kar alarak ilerlemiş olursunuz. Bu yöntem önemli ve böyle hareketli piyasalarda kurtarıcı olabilir. Ben bu şekilde hareket ediyorum. Eğer süper bir teknik analizci değilseniz her zaman böyle hareket edin. Çünkü fiyatın nereye gideceğini hiç bir zaman bilemeyiz. En azından yedek cephanemiz oluyor ve riski yetmiş oluyoruz. Selamlar.
Pınar21 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Hyusuf ()Teşekkürler. Sessizce takip ettiğim kişilerdensiniz ancak sitede dolar bazında alan hemen hemen çok az. O sebeple sevindim.
Şimdi ben alım noktlarımı paylaşayım. Bugün 0.8550 ve 0.8460 ve az önce 0.8200 dan 3 parça aldım. Biraz yüksek kaldılar. Her biri 3k. Tfx 3k limit var.
Şimdi daha altlardan emir girdiyseniz usd bazında paylaşırmısınız maliyeti düşürmem lazım. Yardımcı olırsanız sevinirim.
0BeğenmedimŞikayet
batançocuk74 ()Çok kötü durumdayım Hakkınızı helal edin pek iyi değilim özür dilerim sormam tşk ederim :( sağolun
0BeğenmedimŞikayet
mehmet_şanlı ()Ah be kardeşim dünya çalkalanıyor ne 3-4ayi yarin 40 ons olsa kimseyi şaşırtmaz ön görülebilir bir ortam yok sistem kendini sürdüremiyor
Onnbaşı için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Uzakdogulu34 ()O zaman yükseliş yakındır. Girişler olunca uçacaktı. Düşüş geldi. ytd tabiki. Biraz da temenni
0BeğenmedimŞikayet
Onnbaşı ()@shaokahn Üstat gümüş ons 3-4 aya toparlanıp ons 28.00 görme ihtimali varmıdır?
0BeğenmedimŞikayet
Pınar21 ()Hocam cevap verdiğiniz için teşekkür ederim gümüş hiç almadım tl deyim 6.0 talimat verdim iptal mi etsem diye kararsızım.
0BeğenmedimŞikayet
celo_57 ()hocam büyük balinalar dip yaptırmadan tekrar almazlar gibi. galiba bu fragmandı.
0BeğenmedimŞikayet
Efem09 ()Kaç gün değilde, kaç ay diyelim. 2.50 gördü geçen sene oradan 7 lere gitti
Adanam için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
shaokahn ()Evet dolar bazında alıyorum. Gümüş için 25.50 ve altında 21'e kadar emirlerim var 7-8 tane. Kademeli şekilde maliyet iyileştirerek gidiyorum. Sert yükseliş gelirse satıp tekrar aşağıdan yerine koymak için fırsat bekliyorum. Benim uyguladığım strateji bu şekilde. Fiyat ile beraber hareket etmeye çalışıyorum. Selamlar.
Hyusuf için cevaplandı (yorumu göster)
3BeğenmedimŞikayet
shaokahn ()ETF'lerden son 2 haftadır çıkışlar devam ediyor. Fon pozisyonlanması da short yönünde. Getiriler ve DXY'de yükseliyor. Kesin düşecek diyemem elbet zaten o yüzden 25.50'den alıma başladım. Ancak düşmesi için birçok sebep olduğunu söyleyebiliriz zannedersem. Tabi takdir sizin ben yanıltmak istemem. Selamlar.
Pınar21 için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
shaokahn ()Bu soruyu bana birçok kez sordunuz ve hep yeni zirveler beklediğimi söyledim ama hala aynı soruyu sorduğunuza göre kendimi net olarak ifade edemediğimi varsayıyorum. O yüzden sizin için şöyle söyleyim. Yıl içerisinde 442'nin üzerine çıkacağını düşünüyorum. Anlaştık mı ? :)
batançocuk74 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Hyusuf ()Sn @shaokahn
Gümüş/usd oalrak mı işlem yapıyorsunuz... ben usd/gümüş parite yapıyorum.
Emir noktalarınız ons bazında da olur usd bazında da paylaşır mısınız?
0BeğenmedimŞikayet
Adanam ()Kaç günde cikdi iki katına
Efem09 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
sxman24 ()Ben 2.8 iken başladım hiç yaşamadım burdan 4 e felan giderse vay halimize
0BeğenmedimŞikayet
Pınar21 ()Hocam yarın da bu düşüşün devam edeceğinimi düşünuyorsunuz.
0BeğenmedimŞikayet
Efem09 ()Geçen mart ayında da aynısı oldu. Düştükçe zarar büyüdü, gece uyamadım stresten, Sonra 2 katına çıktı
sxman24 için cevaplandı (yorumu göster)
2BeğenmedimŞikayet
shaokahn ()Deflatif ortam. Önceki rallilerde yaptığı düzeltmeler. Yükselen getiriler. Dijital paralara gelen kurumsal yatırımcıların değerli metallerden çalması. Dolarda biriken aşırı short pozların törpülenme ihtimali. Enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınmak istenmesi. Küçük yatırımcının aşırı alımları. Merkez bankalarının satışları vs vs. Yeterli mi?
Silvercompetant için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
RG58 ()Merhaba gardaş teşvik paketi kesin olarak ne zaman çıkacak teşekkürler
0BeğenmedimŞikayet
batançocuk74 ()Yok ben gram altındayım 442 den bu sene gram altın hedefiniz kaç hocam :(
1BeğenmedimŞikayet
shaokahn ()Bu hafta zor görünüyor. Haftaya bakmak lazım. Bir de neden satmak ? Bir şey düşerken alınır yükselirken satılır benim bildiğim. 25.50 ve aşağısından ben almayı tercih ederim satmayı değil. Ama takdir sizin elbet. Kolay gelsin.
0BeğenmedimŞikayet
sxman24 ()Son kurşunu 6.13 ten sıktık valla baksana ons nakavt oldu korkutmaya başladı
1BeğenmedimŞikayet
shaokahn ()Yarın zaten son işlem günü. Tepki gelirse haftaya gelir bence. O da teşvik paketi haberleriyle. Ancak getirileri takip etmek lazım. Bu anlamda asıl önemli husus o.
Tyana için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Efem09 ()6.18 den aldım yüksek oldu, TL çok az kaldı. 7.40tan dolar alacaktım, birden yükseldi. Zarardayım yanı. Sende durum nasıl.
sxman24 için cevaplandı (yorumu göster)
3BeğenmedimŞikayet
shaokahn ()Evet düştü. Ben 1700'lerin gelebileceğini aylardır söyledim. Neden batalım ? Beklediğimiz noktalar buralar. Aşağı da kırılabilir bir süre longları dökmek adına. Ancak ben uzun süre bu seviyelerde kalacağımızı düşünmüyorum. Yatırım işi sabır ister, bugün 1700'den alayım yarın 1800 olsun yok. Daha çok gidip gelecektir. Sabrı olmayan ve bu tip hareketlere hazır olmayan zaten yanlış piyasadadır.
batançocuk74 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
sxman24 ()Dostum ne yaptın TL var mı
0BeğenmedimŞikayet
orhan1193 ()Teşekkürler
1BeğenmedimŞikayet
shaokahn ()FED'in şu anda müdahale etmek için yeterli sebebi yok. Tahviller sadece enflasyonu değil ekonomilerin açılmasını da fiyatlıyor. FED biraz daha sabredecektir. FED'in hamleleri yalnızca ABD'yi değil tüm dünyayı etkiliyor o yüzden getiriler 10 puan yükseldi diye politika değişikliğine gidecek değil. Biraz izlerler. Bu arada piyasalar dalgalanır, para el değiştirir. Sonra yola devam :)
KISMETTEVARSA için cevaplandı (yorumu göster)