Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (185)
1BeğenmedimŞikayet
ronx ()Bakalım hocam zaman bunu bize gösterecek hayırlısıyla benim şahsi analizim ons sene sonu göreceği max 25$ max ama normal şartlarda 24$ belki bitirir 2022 yılını o bile muamma kurtarırsa insanları usd ile yükselen gümüş kurtarır ytd
REŞAT12 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Önemli olan makaslar düzelsin düşse de çıksa da farketmez. Kademe kademe girip bir kısmını çıkmak şartıyla her türlüde alırsınız.
Dolardaki düşüş devam ederse zaten iyi ki girmemişim dersiniz. dolar yukarı ilk atak yaptığında azar azar çıktım çıktığımın beş katına kadar daha yukarıdan girdim gene azar azar çıktım hem elimdeki ürün arttı hem maliyet düştü ama son bir ay olmuyor düştüğünde geri giremiyorsun.
ASRİ6327 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()@ASRİ6327 doğru söylüyorsunuz sohbet araba çay kahve yazarsanız yorum çıkıyor
kafa yorup emek verip ayrıntılı açıklama ve analiz çıkmıyor. Ama neredeyse sayfayı kaplayacak bazı kişilerin yazdıkları çıkabiliyor ?
@xxbirzamanlarxx Elinize sağlık siz en azından kendinize göre dip tepe ve yön belirlemişsiniz Bu yıl için grafiğinizde görünen 11 altına düşmez 14 üstüne çıkmaz.
0BeğenmedimŞikayet
ASRİ6327 ()Araba dersen var
0BeğenmedimŞikayet
ASRİ6327 ()Elimde hiç ürün yok malelesef
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Ben de öyle elindekini çıkarsa fazla makas yok ama girmeye kalkarsan o tarafa makas çok.
Gümüşü hafta sonu olduğu halde 9.78 den çıkabiliyorsun ama girmeye kalkarsan 10.54
Makas Cuma günü mesai saati dışında bile 9 kuruşa kadar geriledi önümüzdeki hafta inşaallah oynaklık azalırsa makas 5 7 kuruş arasına inebilir
1BeğenmedimŞikayet
Zoru_sever ()Cıktı hocam saygilar
0BeğenmedimŞikayet
ASRİ6327 ()Çalıştığım Kuveyttürk bankacılığı
Makas olayı yüksek ben bu makasla
Alım yapsam vergiyle birlikte tepede
Terste kalırım diye düşünmüyorum. YTD
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Makaslar normal olsa heç çıktığında gri girme fırsatı oluyor ama bu makaslarla çok zor.
0BeğenmedimŞikayet
ASRİ6327 ()Güzel hesaplamışsın
1BeğenmedimŞikayet
ASRİ6327 ()@REŞAT12 nin yazdığı erol37 yazdığı
Çıkıyor görünüyor @REŞAT12
@ASRİ6327 yazdığı çıkmıyor
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Alt yorum sayfada çıktı mı bu dördüncü
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()@Chn_gs @ASRİ6327 Benimkiler etiket yapsam da çıkmıyor size bu üçüncü
0BeğenmedimŞikayet
ASRİ6327 ()@REŞAT12 etiket yaparak yaz
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()ve aleykum selam, hayırlı akşamlar, selam galiba yazdıklarım gene sayfaya düşmüyor.
1BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()ve aleykum selam maalesef son bir ayda ancak 19 işlem yapabilmişim 5 tanesi başarısız sonuç zarar sağlık olsun. Gece gündüz uğraşıyorum inşaallah makaslar normale döner her kez tersten çıkar.
@Chn_gs
0BeğenmedimŞikayet
ASRİ6327 ()Selamünaleyküm
Hayırlı akşamlar
Bereketli olsun
2BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Enflasyonları yüzde 7 düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünüyorum bir süre aşağı yukarı dalgalanmalar olsa da uzun vade beklentim onsun sert bir şekilde yukarı sıçraması şu an kritik olan dolar TL nin durumu hesabımızı TL üzerinden yapmamız şu ara daha sağlıklı diye düşünüyorum.
Bu dönemde dolar TL hesaba katmayan hiç çıkış yapmnadan bekleyen zarar etti.
Dolar TL ye göre hareket edende 13 TL üzerinden çıkıp 7.90 lardan alım yaptı.
Şu an 7.90 dan alanın maliyeti
7.90 (13.50/31.1) = 18.199 a tekabül ediyor bu kısa vade
Ben yaklaşık 5 aya yakındır işlem yapıyorum çoğunu sabit tutup bir kısmıyla al sat yapıyorum ve son bir ay başarısız olduğum halde ortalamam 6.26
6.26/0.434083 = ons cinsinden maliyetim 14.42
@Chn_gs geri dönüş benim için önemli okuduğunuz için teşekkür ederim alt yorumda düzeltme yapmıştım. Alt yorum sayfada çıktı mı?
ronx için cevaplandı (yorumu göster)
2BeğenmedimŞikayet
Chn_gs ()Emeginize sağlık hocam
0BeğenmedimŞikayet
ronx ()Fed faiz arttırımına başlarsa onslar dahada düşmezmi sizcs mesela 3 faiz arttırımı sene sonuna kadar ons u 18 lere indirmezmi 27lerden 22 lere indiği gibi
1BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Çok haklısınız bir haber veyab beklenmedik bir gelişmeyle ani hareketler olabiliyor dediğniz gibi temkinli olmakta fayda var inşaallah terste kalan arkadaşlar yönü doğru belirleyerek doğru kararlar alarak bir an evvel kurtulur.
@Kün_Fe_Yekün_19 teşekkür ederim sizin de.
Demliçay12 için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
Kün_Fe_Yekün_19 ()Eline emeğine yüreğine sağlık kardeşim
0BeğenmedimŞikayet
Demliçay12 ()Değerli Reşat Bey,
Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık, grafiklerinize denk geldiğimde like vermeden geçemiyorum, teşekkür ederim.
Grafikle gidebilecek noktaları tesbit edebilirken gözardı edemeyeceğimiz, iç dinamiklerde seyri değiştiriyor.
Her zaman temkinli olmakta fayda var,13 Tl' yi geçirmemeye çalişılacak bir durum söz konusu.
Önümüzdeki birkaç gün gel gitler normal.
İster grafikle, ister temel analizle hepimiz bir tahminde bulunuyoruz, terse kalmış bütün arkadaşlar kurtulsun ve isabetli kararlar versinler diyelim vesselam..
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Alt yorumda tepe rakamı hatalı şu an grafikten baktığımda en son tepe 13.6213.
Grafikte bozulmalar oluyor dün tepe rakamı 13.6475 gözüküyordu
3BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()13.43 ün aşağı kırılması durumunda düşüş 13.53 ü yukarı kırması ve 13.57 üzerinde kapanış yapması yükseliş yönünde ağırlığın biraz artması manasına gelir diye düşünüyorum. Kapanış 13.4663
Kritik bir noktada kapanış yaptı. Şu an yön belirsiz
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()dolar da son durum herkese hayırlı hafta sonları.
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()@Zoru_sever cevap yazdım ama sayfaya çıkmadı alt yorumda önümüzdeki hafta makasların normale dönmesini beklediğimi yazdım bu seferde iki dl almış öylece kalmış sayfada tık yok. Demekki sayfa da makasların düşmesini istemiyor ya da oynaklık azalsa da makasların düşmeyeceğini düşünüyor.
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Arkadaşlar alt yorum sayfaya düştü mü bende görünmüyor.
1BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()13.67 13.57 arası bekliyorum M B nin fazla düşmesine düşmesine izin vereceğini sanmıyorum kozunu açıklamalardan sonrasına saklıyor yukarıda dar bantta tutmaya çalışıyor gibi yoksa mantıken dün 13.43 altı kapatması gerekirdi. Şahsi görüşüm yanılabilirim. Mart sonuna kadar biraz daha netleşebilir.
Clemam için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Fatihsultan ()Hocam Altın ons burdayken gümüş buradaysa birde altın ons düşerse gümüşü hiç dusunemiyorum