Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0430 06:12:13
EUR 35.9598 06:12:13
USD 34.5492 06:12:13
ALTIN ONS $2717.4500 06:12:13

Konu: Korku ve Aç Gözlülük Endeksi 28.07.2021

İyi akşamlar..

BTC'de duygusal bir konumu hakkında fikir veren ve yol gösterici önemli göstergelerden birisi de traderların ve balinaların arada baktığı btc korku ve açgözlülük endeksidir.. BTC alım/satım miktarı başta olmak üzere birçok faktör üzerinden gösterilen endeks 0-100 arasında değerlendirilmektedir.. 0 en uç korku hissi, 100 ise en uç aç gözlülük hissini yansıtıyor olduğudur.. Geçtiğimiz hafta bu endeks değeri 10'a gerilemiş olduğu ve bu yılın en düşük değerinide yansıtmış olduğudur.. Endeksteki 10 değeri, aşırı korku hissine denk geliyorken bunu takip eden balinalar 29296.39$ seviyesinden alımlarını tamamlamışta olabilir.. Endeks değeri bugün güncel olarak 50'ye yükselmiş.. 50'nin hissi karşılığı ise nötr.. Yani BTC korku ve aç gözlülük endeksine göre korku eşiğinin aşıldığı anlamı taşımaktadır.. Bakalım bu his kalıcı mı yoksa geçici mi gözlemleyelim BTC'de özellikle 200 günlük MA kapanışları BTC'nin açıkça seyrini değiştirmesi beklenebilir.. Bu açgözlülük endeksi ve göstergesine (alternative.me)'dan incelereyerek bakabilir ve takip edebilirsiniz değerli dostlar..

BTC günlük mumları ve HO'lar şuan 100 günlük MA'nin şimdilik üstünde çıkmaya çalışıyor her ne kadar test etse de günlük kapanışlar yapması tutunması önemlidir.. Bu seviye Mayıs'in 12'sinden beri bugün ilk defa üstüne çıkmış olduğudur.. 100 MA'nin kırılımı gün kapanışları yapması ve özellikle 2 gün garanti olarak kapanışlar en babası ise hafta kapanışları işin seyrini değiştirmesi ve direnç hattının kırılmasıyla trend değerlerinde de değişimin başlangıcı sözkonusu olacaktır.. Günlük 20-50 MA'nın hafife alındığını ve geçtiğimiz hafta üstünde ve grafikler üstünden de ifade ettiğim gibi trendinin değiştiği ve pozitife döndüğüde açık açık göze çarpıyor.. Benzer şekilde 100 günlük MA'nin üstünde adım adım 200 günlük MA'daki pozitif trendin de pozitiften durağanlığa geçtiği gözlemlenebilir.. Bu eğimden 50 MA ve 200 MA değerlerinin yakınsamaya başlayacağı beklenebilir.. 2 değerin birbirini kesmesi ile GOLDEN CROSS yaşanması da muhtemeldir bu ve 3. Çeyrek te sezon değişimi için güçlü bir sezon başlamış olabilme ihtimali yüksek gibi ve güç gösterisi devamı şeklinde beklenebilir.. Eğer fiyatlar bu şekilde hareket ederse kuvvetle muhtemel gözüken ve GOLDEN CROSS, Ağustos'un sonlarına doğru ve kısacası ayı sezonu bu sefer daha kısa sürmesi ve bunun içinde zaman diliminde gelişen olaylar çerçevesinde BTC'yi ve piyasada olanlar için güzel bir maratonun devamı şeklinde bekliyor olması BTC'nin yeniden Nisan ayındaki 64895.22$'a adım adım gitmesi bu yolda dikenli, taşlı ve engebeli yollardan ve tuzaklarla dolu bir piyasa yapicilarinin oyunlarından büyük bir sabırla ve istikrarla strateji dahilinde yola devam edileceğini de unutmamak gerektiğini de belirtmek isterim..

Yorumlar (41)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.
Sayfa 2 - Konuda ki son yorumları görmek için tıklayın.

0BeğenmedimŞikayet

CoDeX© ()

Kriptolar üzerine bilirkişi aradıklarını okudum ama şuan sadece kriptolarla ilgili ödemeler olacağını ifade etmeselerde ilerleyen dönemlerde böyle bir duyum olur fakat büyük kurumsal firmalar önce dipten toplar sonra haberi paylaşırlar..

Kısacası haber çoktan satılmış olur ve onlar kar yapar..

Zamanında Paypal haberleri de vardı ve BTC'nin yükselişinde önemli payı olduğunu da hatırlatmak isterim..

Ynsasln27 için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

VeterinERsin ()

@CoDeX© iyi akşamlar. Açıklamalar ve yorumlar için çok teşekkürler. Her yazınızı gördüğümde heyecanla okuyorum. Ama acemi statüsünde olduğm eçin teknik terimlerden hiç anlamıyorum. Mümkünse benim gibi teknik zayıflar için daha kısa cümleler ve seyreltilmiş yorumlara da yer verirseniz kendi adıma sevinirim :) hayırlı akşamlar tekrar

0BeğenmedimŞikayet

CoDeX© ()

Uzun uzun yazdım ama okunmuyor yazılanlar İsmail bey nerden takip edeceğiniz yorumda açıkça yaziyor..

alternative. me

İsmail_dağlı için cevaplandı (yorumu göster)

3BeğenmedimŞikayet

vedatblg07 ()

Bizim millet tezcanlıdır abi :) düşeni satar çıkanı alır

RXZ5K2 için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

İsmail_dağlı ()

Teşekkürler @CoDeX© bu endeksi nerden takıp edebılırım

0BeğenmedimŞikayet

RXZ5K2 ()

Vedat kardeşim bunların tansiyonla bizimkisi ters orantılı demekki onlar btc düşerken cesaretleniyor biz çıkarken :)

vedatblg07 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

RXZ5K2 ()

Hocam elinize sağlık güzel bilgiler paylaşımlar için sağolun var olun

bu btc ye yatırım yapan zenginler artık korkmasınlar bizim gibi küçük gariban yatırımcıda para bırakmadılar sömürecek kurbanlık dana gibi semirmiş olmaları lazım zaten biraz daha bizi tırtıklarlarsa obezliklerinden yiyemiyecekler kazandıklarını :)

1BeğenmedimŞikayet

Ynsasln27 ()

Hocam Amazon BTC ile ödeme kabul etme ihtimali varmı sizce eğer böyle birşey olursa BTC rekor seviyeler gibi geliyor bana sizin düşüncelerinizi alabilir miyiz hayırlı akşamlar

2BeğenmedimŞikayet

vedatblg07 ()

Senin mesajından sonra 70 oldu o rakam :) ellerine sağlık üstad

1BeğenmedimŞikayet

durgunates23 ()

Bravo hocam. cok güzel açıkladınız. tesekkur ederim.

1BeğenmedimŞikayet

ElifSerra ()

Emeğinize sağlık, çok teşekkür ederiz.

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum