Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (44)
0BeğenmedimŞikayet
Mustafa_abi_18 ()Ülkenin arac kullananların yuzde 50 si en az yerli tercih edeceklerdir bence
honda_nc için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
honda_nc ()kaç kişi yerli telefon- vestel- kullanıyor... herkeste ya iphone ya samsung... arabada da aynısı olur
Mustafa_abi_18 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Mustafa_abi_18 ()Heycanla bekliyor her türk yerli otomobili inşaallah seri üretime yakın zamanda geceriz
0BeğenmedimŞikayet
Karapara06 ()Bu bildiğiniz doğmamış çocuğa don biçmek olmuş. Tasarım dan öteye geçmemiş bir ürüne ödül verilse ne olur kii. Ayrıca skoda kodiaq çakması resmen.
0BeğenmedimŞikayet
tafabey ()Ben yapan fabrikayi gezdim gordum aku işi ile uğraşıyorum zaten hali hazirda bölge bayiliği yapiyirum, bu uretim 2011 de başladı, hala geliştiriliyor, evet özel bir teknolojive kesinlikle istedigimiz yerde degil bu sebeple bu bataryayı yapabilen 3 firmadan biri olan firmayı Türkiye'de ki akü ureten firmayla ortak uretime zorladik, yani yari yerli bir batarya ile dünyanın en iyi bataryasını yapacağız, belki 10 yil sonra tamami yerli dünyanın en iyisi olacagiz, ama emin ol olacağız olacağız olacağız, belki 10 yil belki 20 ama olacağız
silverhawks için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Vedmania ()Çıkmayan araca mı vermişler ödülü
Bluestar06 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Bluestar06 ()Sabırsızlıkla bekliyoruz.
0BeğenmedimŞikayet
Bibilen ()araba demek aslında motor demek, motoru yapan arabayı yapar, başka bir açıdan arabanın esas sahibi motorun sahibidir. bir çok marka var ama bir kaç motor üreticisi var. değişik markalar aynı motorları kullanıyor bilen bilir. şimdi motor oldu size pil. bu yüzden pili başkasından alırken iki kere düşünürsünüz hatta satarken de iki kere düşünürsünüz, siyaset bile girer işin içine.
0BeğenmedimŞikayet
silverhawks ()Yeni diyorsun otomotiv sektörüne satışı için. ama otobüs ve traktör için eski.
Carli1 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Carli1 ()Daha yeni yapıldı. youtebe lidyum pil yaz çıkar
1BeğenmedimŞikayet
silverhawks ()Peki bu üretilen piller neden bunca otomotiv devlerine pazarlanmiyor.
0BeğenmedimŞikayet
Carli1 ()Bordan yapıldı . lidyum titanyum diye bir teknoloji. elektirikli otobüs traktörlere uygulandı . aspilsan geliştirdi
1BeğenmedimŞikayet
Bibilen ()şunu da değerlendimiş olmalılar bizimkiler, sonuçta sektör, mevcut teknolojiyi terk etmeye çalışıyor ve yeni bir teknolojiye geçmeye çalışıyor, biz çöp olmak üzere olan bir teknolojiye yatırım mı yapacağız, yeni nesil teknolojiye mi yatırım yapacağız? sanırım bu yüzden elektrikliyi seçtiler. aslında bu seçimden ziyade bir zorunluluk şu an için. şimdi bizimkiler benzinli araba işine girse, bu sefer bir sürü tip çıkıp herkes elektrikli arabaya geçiyor biz hangi akla hizmet benzinli araba üretim işine giriyoruz diye bu sefer de laf ederlerdi.
1BeğenmedimŞikayet
silverhawks ()Olabilir. insallah doğrudur. ama bu teknoloji eldeki hangi teknoloji geliştirilerek elde edildi. yani daha normal motorlu araç yapamazken
1BeğenmedimŞikayet
silverhawks ()Senin dediğinde bir nevi doğru. ama daha onların yaptığını yapamazken onlardan daha ileri yapmak ne kadar mümkün acaba. yani kısaca emekleme den koşmak mümkün mü
Bibilen için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Carli1 ()Aspilsan yeni bir teknolji geliştirdi
0BeğenmedimŞikayet
Bibilen ()Doğru diyorsunuz ama dediğinizden şu mana çıkıyor başkasının yaptığını yapalım, başkasının yaptığını yaparak o başkasını yakalamanız imkansız, çünkü hep geride olacaksınız, çünkü çok mesafe açık o kulvarda
1BeğenmedimŞikayet
silverhawks ()Keşke hersey lafta olduğu kadar basit olsa. henuz bir telefon bataryası yapamaz ken arac bataryanın nasil yapacağız. ustelik bunda suan hiç bir firmanın yapamadığı yada kullanmadığı üst bir teknoloji ile. ev elektriği ile şarj. bunca otomotiv firması o kadar tecrübe ve deneme yapmalarına rağmen basaramamislar biz yeni üretime geçme çabasında iken hepsinden ileride olacağız. biraz anormal bir durum. keske yapsak.
tafabey için cevaplandı (yorumu göster)
-2BeğenmedimŞikayet
Valeron21 ()Yani ülkede dünya için bile yeni olan bir şey en yukarıdan deneniyor. Toyota, honda reno vs gibi onlarca firma bu alanda neredeyse yok. Ulaşılabilir hedefler gerçekçidir. Bu mesajım burada dursun. Arşivliyorum. Elektrikli aracın üretim ve yaygınlaştırılması en az 10 yıl. şirket Fluans Ze aldı pişman oldu adamlar. Kimse anlamıyor. Şarj desen evlere şenlik. Neden basit bir modelle başlanmıyor? Ne acayip mantıktır anlamadım gitti.
0BeğenmedimŞikayet
tafabey ()Haklısın ama bizim aracımız ev elektriği ile 4 saatlik sarj ile 500 km yapacak farkı o zaten, şarj istasyinunda 1 saatlik sarj ile 500 km bu veriler hiç bir elektrikli otomobil de yok
Valeron21 için cevaplandı (yorumu göster)
-2BeğenmedimŞikayet
Valeron21 ()Mantar gibi kısa sürede kurulursa sorun yok tabi. Ama ülkedeki alım gücü alışkanlıklar vs düşünüldüğünde Clio ayarında herkesin alabileceği, hem benzinli hem elektirikli farklı seçenekleri olan bir modelle başlamak çok daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum. Bu işin tamirat, servis yedek parça gibi süreçleri var. Flueas ZE kullanan biri olarak diyorum. Bu araçlar Türk halkına uymaz. Yine de yapılıp görülsün. Engelleyen yok.
Bibilen için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Bibilen ()hibrit üretmek mevcut üreticiler için mantıklı, sıfırdan üretim yapacak bir oluşumun hibrit işine girmesi baştan yarışı kaybetmesi anlamına gelir. Klasik motorlu arabaların şanzıman, motor ve yan parçaları ne kadar çok biliyor musun, elektrikli arabalarda bunlar yok, klasik arabalarda yüzlerce parçaya ihtiyacın oluyor ki bu parçaların hepsi de kendi başına ayrı bir hikaye. İstasyon konusuna gelince, her şeyi yapacaksın da bir istasyonu mu yapamıyacaksın istasyon işin en kolay kısmı, onlar mantar gibi kısa sürede kurulur.
0BeğenmedimŞikayet
Atlantis01 ()Kardeş, arkadaş ironi yapmış, yanlış anlıyorsun
BabaKartal1903 için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
BabaKartal1903 ()bu ülkede ne zaman memleketin hayrına bir iş yapılsa çıkıp cırtlak cırtlak bağırıyorsunuz herşeye bir kulp arıyorsunuz sonrada çıkıp üretim yok diye ağlıyorsunuz bu memleket ne çektiyse üretmiyelim avrupa daha iyisini yapıyor oradan alalım zihniyetinden çekti
0BeğenmedimŞikayet
Valeron21 ()İnşallah dostum. Hibrit olsa daha mantıklı olurdu. Araç üretilemez demiyorum verimli değil. Alt yapısı yok. Hiçbir yerde elektrik istasyonlarının yapılmaya başlanmamış. Googlea yazarsanız haberleri görürsünüz. iki bir iki yıla yola çıkacak araç için her yerin elektrik istasyonuyla donatılması gerekmez mi? Hibrit daha mantıklı olurdu.
0BeğenmedimŞikayet
Raşid ()Sizden haber almak güzel.
3BeğenmedimŞikayet
tafabey ()Kardeşim o platform olarak kullanılıyor, arac o olmayacak ki, neden yapamayız psikolojisindesiniz anlamakta zorlanıyorum, yaparız en iyisini de biz yaparız, bu gün başlangıç günü, sinra çok daha iyisini yaparız
1BeğenmedimŞikayet
Valeron21 ()Bu dediğim birkaç yıla anlaşılacak. İsvaçli Saabdan alınan prototipler vardı. Ne oldu? 2.0 motorlu 1,5 tonluk araçlar... Tasarım güzel ama üretim ve yaygınlık zor. Ful elektrikli araç.
-2BeğenmedimŞikayet
BabaKartal1903 ()kayseriye götürüp gömelim o zaman 50 uçağı gömdüğümüz gibi
0BeğenmedimŞikayet
Nevkar1976 ()Liklere size @admin