Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (110)
1BeğenmedimŞikayet
Pınar21 ()Teşekkür ederim
Cekirge_58 için cevaplandı (yorumu göster)
5BeğenmedimŞikayet
Cekirge_58 ()DXY; Dolar endeksidir. Dolar endeksi tanım olarak doların diğer para birimlerine karşı değerini ifade eder. ABD'nin ticaretinin önemli bölümünün gerçekleştirdiği ülkelerin para birimleri karşısında doların değeri, dolar endeksini oluşturur. DXY kodu ile ifade edilir.
Dolar endeksi 6 ülkenin para birimi karşısındaki değerini gösterir.
1. Euro (EUR)
2. Japon Yeni (JPY)
3. İngiliz Sterlini (GBP)
4. Kanada Doları (CAD)
5. İsveç Kronu (SEK)
6. İsviçre Frangı (CHF) olmak üzeredir. Bunların oranları var en önemli oran Euro ile.
Pınar21 için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
Pınar21 ()Hocam sizdende bilmem gereken şeyleri öğreniyorum emeğinize sağlık ve hakkınız olan like veriyorum bilgisizliğime verin DXY dediğiniz neydi
0BeğenmedimŞikayet
_MuratTANER ()Eyvallah aynen katılıyorum ustam.
0BeğenmedimŞikayet
Şimşekkk ()Hocam hoşgeldin.. yüzde 50 tl deyim onuda 6.20 ve 6.15 alım emirleri girmiştim. böle kalsınmı.?
_MuratTANER için cevaplandı (yorumu göster)
5BeğenmedimŞikayet
Cekirge_58 ()Üstadım tedbirli olmakta fayda var.
VİX, DXY, RASYO, PETROL TAHVİLLERİ, US10YILLIKLAR bu kadar gümüş için olumsuz iken ve 28 Şubat ile18 Mart arasındaki zaman dilimindeki durumda geçmişe ait bir veri olarak elimizde dururken TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAK, İKİ YÖNLÜ DÜŞÜNMEMEK YATIRIMCI İÇİN SADECE ZİYAN OLUR.
0BeğenmedimŞikayet
smsun55 ()allah razı olsun nasıl bir öngörünüz var. ytd
0BeğenmedimŞikayet
_MuratTANER ()Hoş bulduk. Teşekkür ederim. Bol kazançlar dilerim.
smsun55 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
ASLAN_57 ()Elinize sağlık
Yorumunuz çok bilgilendirici ve kapsamlı
Bol şans
1BeğenmedimŞikayet
smsun55 ()kıymet li kardeşim hoşgeldiniz
1BeğenmedimŞikayet
_MuratTANER ()- >6,35
Sayın @Şimşekkk ,
@Cekirge_58 üstadımızın ortaya koyduğu analizler ve indikatörlerin göstergesiyle mevcut 6,35 kuruş kura göre düşüş olmasını kuvvetle muhtemel buluyorum.
Alım emirlerinizi full TL ile yapmamaya elinizde her zaman %50 TL bırakmaya özen gösteriniz.
YTD
0BeğenmedimŞikayet
_MuratTANER ()Hocam, maşallah. Sayenizde çok güzel(isabetli) bir hafta başlangıcı yapacağımıza inanıyor ve Allah'tan diliyorum. Bol kazançlar değerli hocam.
0BeğenmedimŞikayet
RG58 ()Teşekkürler hemşerim Allah razı olsun
1BeğenmedimŞikayet
Yaseminnisa ()Görüşürsem elbette söylerim, başım üstüne. Allaha emanet ol kardeşim:)
Akkuşakoğlu için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Akkuşakoğlu ()Abla.. Gorusuyorsaniz cok kiymetli hocamizla ismen selamlarimi iletin lutfen.. hayirli aksamlar bu arada abla :)
Yaseminnisa için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Akkuşakoğlu ()Elinize emeginize saglik sayin Hocam, Allah razi olsun, tesekkurler
0BeğenmedimŞikayet
Doğaaa ()Eyvallah hocam. Emeğinize, güzel yüreğinize sağlık :)
0BeğenmedimŞikayet
erenbeg ()Kıymetli Kardeşim siz zaman emek sarfedip bilgi ve tecrübeniz çerçevesinde gerekli analiz ve görüşlerinizi paylaşıyor insanların aklına kapı açıyorsunuz. Her insanda kendi durum pozisyon süre gibi hususları değerlendirip yatırımını yapmalı. Selam ve hürmetler.
0BeğenmedimŞikayet
Ömer11 ()Sn. Çekirge kardeşim emeklerin için teşekkür ediyorum. Her fırsatta like veriyorum bir an önce yldız alman için. Hayırlı kazançlar cümleten.
4BeğenmedimŞikayet
Cekirge_58 ()VİX, DXY, RASYO, PETROL TAHVİLLERİ, US10YILLIKLAR bu kadar gümüş için olumsuz iken ve 28 Şubat ile18 Mart arasındaki zaman dilimindeki durumda geçmişe ait bir veri olarak elimizde dururken TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAK, İKİ YÖNLÜ DÜŞÜNMEMEK YATIRIMCI İÇİN SADECE ZİYAN OLUR.
Birazdan @Yaseminnisa ablam benim adıma bir grafik daha atacak o grafiğe bakınız.
erenbeg için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Cekirge_58 ()Aleyküm Selam, teşekkür ederim. Ben genel görünümü yazdım. Tedbirli olmak her zaman yatırımcı için faydalı olmuştur. Bakarsınız hafta başlangıcı ile birlikte veriler düzelebilir bilemem bunu ama şuan görünüm bu şekildedir.
erenbeg için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
erenbeg ()Selamun Aleyküm. Elinize emeğinize sağlık ilminize gayretinize bereket
2BeğenmedimŞikayet
Yaseminnisa ()Seninle gurur duyuyorum Cekirgecim:)) kulakları çınlasın bana çok kıymetli hocamızı hatırlattın... o da görse bu seviyeni ve yazdıklarını çok mutlu olurdu, çok sever seni:))) hey gidi günler
1BeğenmedimŞikayet
Cekirge_58 ()@100_NUMARALI_ADAM alt yorumu okumanız şuanki görünüm hakkında detaylı bilgi verecektir. Piyasada olanı görmeden insanlara hedef verenler ancak insanların zarar etmesinden öteye bir şey yapamaz. Dedikleriniz aynen doğrudur.
2BeğenmedimŞikayet
Cekirge_58 ()Geçen sene mart aylarındaki aylarca süren düşüşü aklımızdan çıkarmamak tedbirli olmakta fayda vardır. Ben gördüklerimi yazdım. Teşvik paketini gelince daha öncede aynı senaryoları izledik. Yeterince piyasanın bunu fiyatladığını düşünüyorum. Elbette bu sadece benim düşüncemdir. Yatırım aracımız etkileyen tüm unsurları alt yorumda verileri ve grafikleri paylaştım. Karar yatırımı yapanlarda. Ben anlık verilerde gördüğümü yazarım gelecek hakkında ne olacağını bilemem şuan ki veriler olumsuz.
altin_takipçisi için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
altin_takipçisi ()Eline sağlık kardeş bir uyarıda ben yapacağım zamanı gelince
27BeğenmedimŞikayet
Cekirge_58 ()YENİ AY VE YENİ HAFTA BAŞLANGICI İÇİN UYARI/YORUM
1. VİX Korku endeksinden haftanın son günü bir miktar çekilme olmasına rağmen hala değerimiz yüksektir. Bu değer yükselmeye devam ederse onslar satış yemeye devam edecektir. (olumsuz)
2. RASYO, altın gümüş arasındaki oran haftanın son günü altının lehine dönmüştür. Altının gidebileceği yer kalmamış gididir ama gümüşün aşağı gideceği yer halen vardır. Delici iğneler bizler için risk unsuru durumundadır. Uzun iğnelerin atıldığı yerdeki alıcı ve satıcılar azaltılmıştır. (olumsuz)
3. US10 yıllıklar; ABD tahvillerinde yaşanan hızlı yükseliş haftanın son günü bir miktar geri çekilme yapsa da yükselişine devam edeceği yönünde sinyaller vermektedir. Yükselişin devamı halinde onlar satış yemeye devam edecektir (olumsuz)
4. Petrol Tahvilleri; Petrol tahvilleri ile gümüş arasında pozitif korelasyon olması münasebetiyle petroldeki alım ve satımlar aynı şekilde gümüşonsları etkilemektedir. Petrol haftayı %3 oranında satış yiyerek kapatmıştır. Petrolde yaşanan satışlar gümüşte de satışlara sebep olacaktır (olumsuz)
5. DXY hızlı bir yükseliş yaşamıştır. Dolar için olumlu olsa da onslar için olumsuzdur.
6. Doların yükselişi onslardaki düşüşü gramTL bazında çok hissettirmemiştir lakin hızlı yükselen her yatırım aracının düzeltme yaptığını hepimiz önceki deneyimlerimizden biliyoruz. Dolarda kar satışları gelirse gümüşün tl bazlı fiyatı bundan çok etkilenecektir.
7. Gümüş ons için karar bölgesindeyiz.
26,40 destek bölgesi aşağı kırılırsa 26,20 - 25,80 - 25,40 lara önü açılabilir.
26,80 yukarı kırılırsa 27,20 - 27,50 ve 27,80 lerin önü açılabilir.
Teknik açıdan buralara gidebilir lakin yukarda saydığımız veriler olumluya dönmediği sürece her an düşüşlerin gelme olasılığı yüksektir.
8. Alım ve satımlarınızda tedbirli olmanızı, parça işlemler yapmanızı, full işlemler asla yapmamanızı ve elinizde her ihtimale karşı TL bulundurmanız tavsiye edilir. Riskler çok yüksek görünmekte ve iki yönlü düşünmekte yatırımcı için fayda vardır.
ALT YORUMDA YUKARDA SAYDIĞIMIZ VERİLERE AİT GRAFİKLER BULUNMAKTADIR.
@Edihan , @Doğaaa , @YeniHoca , @Yaseminnisa , @Füss , @RG58 , @_MuratTANER , @62Dersim , @Akkuşakoğlu
1BeğenmedimŞikayet
Cekirge_58 ()@M_yıldız bunlar yenileri, diğer grafiklerin yapılma zamanı 2 gün öncesi
M_yıldız için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
M_yıldız ()Eline koluna bilgine sağlık . guzel calısmalar iyi kazanclar.
0BeğenmedimŞikayet
Cekirge_58 ()Benim çalışmalarımda bu rakamlar görünüyor :)))
M_yıldız için cevaplandı (yorumu göster)