Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0498 11:10:32
EUR 36.3055 11:10:32
USD 34.5593 11:10:32
ALTIN ONS $2695.3800 11:10:32

Konu: Gram Altın Güncelleme!

- Sarı çizgi EMA20 ve kırmızı çizgi EMA50. Daha kısa vadeli ortalama aşağıda olduğu sürece bu sat sinyali demektir. Satıcıların daha güçlü olduğunu anlatmaktadır. Kasım ayında bu çizgilerin sat sinyali verdiğini birçok defa belirtmiştim. Ve o günden sonra fiyat sürekli bu çizgilerden satışlar yedi. Ne zaman fiyat bu çizgilere gelse "bence satış fırsatı" diyerekten düşüncelerimi belirtmiştim. Çünkü günlük kapanışlar EMA50'nin üzerinde gelemiyordu ve gelemedi de.
- 2 aydır neredeyse sadece bu üstel hareketli ortalamaların öneminden bahsediyorum. Grafiği çok fazla çizip, karalamaya gerek yok. Sadece bu ortalamalar bile bizlere birçok şey anlatıyorlar. Gördüğünüz gibi fiyat ortalamaların aşağısında günlük kapanışlar yapmaya devam ediyor. Bu bize düşüş trendinin devam ettiğini göstermektedir. Daha önce de söylediğim gibi "fiyat ortalamaların üzerinde günlük kapanışlar yapmaya başlar ise o zaman trend değişiyor olabilir" aksi taktirde düşüşler devam edecektir.
- "Düşüşler devam edecek iyi de fiyat sıfırada gitmeyecek ya" bunun için de potansiyal destek seviyelerini belirliyoruz zaten. Buralardan alıcı gelebilir ve yükseliş başlayabilir diye.428,5 benim için ilk destek seviyesiydi ve maalesef bu seviyenin aşağısında günlük kapanışlar görmeye başladık. Bir aşağıdaki potansiyal destek seviyesi 371 olarak görünmekte. Birde daha önceden bahsettiğim yükselen trend çizgilerinden ilki bugün için 375 seviyesinden geçiyor. Teknik olarak buralarda alıcıların güçlü olabileceğini düşünürüz.
-428.5 seviyesi içinde öyle düşünülüyordu ve bir süre fiyatı tuttu. Lakin fiyat ortalamaların üzerine gidemeyince baskılandı ve destek kırıldı. Yani burada asıl önemli olan üstel hareketli ortalamalardır. Fiyat aşağısında olduğu sürece düşüş yönünün daha güçlü olduğu düşünülür.
- Ortalamalar bugün için (433 - 446) , lakin fiyat ortalamalardan uzaklaştığı için hergün biraz daha hızlı aşağıya geleceklerdir.

ÖZET : Düşüş trendi devam etmektedir , ortalamaların aşağısında kaldığı sürece de devam edecektir. Orta- uzun vade için alımların riskli olduğunu düşünmeye devam ediyorum yaklaşık iki aydır. Ortalamaların üzerine giderse fikrim değişir

Yorumlar (1)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

3BeğenmedimŞikayet

acemi_yatirimci55 ()

Gram altın için bir ay önce bu şekilde bir analiz paylaşmıştım. Bu analizden daha önceki analizlerim de ema20 ve ema50 üzerine kurulu olarak yürümekteydi. Üç ay önceki analizimde, fiyat 470 civarlarındayken emaların sat sinyali ürettiğinden bahsetmiştim. EMA'lar al sinyaline dönmediği sürece de düşüş ihtimalinin daha yüksek olduğundan bahsetmiştim. O zamandan sonraki bütün analizlerimde beklenti aynıydı. Son tahlilde de 390 civarlarına kadar bir düşüş gelmiş oldu.

- Kısaca 3 ay önceden başlayan analizlerimde beklenti düşüş yönündeydi. Peki "şuan durum değişti mi ? Düşüş bitti mi ? " gibi soruların cevaplarını birazdan güncel analiz yaparken vermeye çalışacağım, şimdiden iyi okumalar :)

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum