Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0495 19:08:03
EUR 36.3487 19:08:03
USD 34.6114 19:08:03
ALTIN ONS $2633.1450 19:08:03

Grafiği gönderen: shaokahn

⭐⭐shaokahn ()
Gümüş

Gümüş'te Perşembe ve Cuma günü ETF'lere yüksek hacimli girişler oldu. Nitekim geçtiğimiz haftada en büyük ETF girişlerinden birisini görmüştük. Ben bu noktada birkaç konuya değinmek istiyorum.

Aylardır gümüşte bir ralli beklediğimi takip edenler biliyordur. Bunun için gereken dinamikleri, sebepleri defalarca konuştuk, tekrar girmeyeceğim. Ancak şu anda gerçekleşen hareketin istediğimiz hareket olup olmadığına dair şüphelerim var. Yükselmesi kötü mü, hayır elbette değil. Nitekim hepimizin elinde çeşitki miktarlarda gümüş var ve bunu bekliyorduk zaten. Ancak bu yükselişi desteklemeyen birçok parametrede mevcut. Getiriler, deflasyonist baskı, diğer metallerin bu ralliye eşlik etmemesi vs. " Redditçi" arkadaşlar JPM'ye karşı bir hamle niteliğinde gümüşü yükseltmeyi düşündüler ancak bilmiyorlar ki JPM dünyadaki gümüşün resmi saklayıcısı ve hesaplarında neredeyse toplam fiziki gümüşün %50'sini bulunduruyor. Veya BlackRock, dünyanın en büyük gölge bankası, 8 TRİLYON dolar dan fazla varlık yönetiyor ve gümüş ETF'lerinin en büyük alıcısı ve en büyük gümüş ETF'i olan SLV'nin sahibi. Dolayısıyla havanız kime diye sorarlar :))

Ayrıca GME'deki gibi tek bir hisse de olan spekülasyonu gümüş gibi dünya çapında sanayide, madencilikte, yenilenebilir enerjide vs birçok alanda kullanılan bir emtiayı manipüle etmek farklı şeyler. Dolayısıyla önümüzdeki dönem ilginç olacak. Ancak ben bu noktada dikkatli hareket etmenizi tavsiye ederim. Gümüş 36-37 dolarla gidemez mi, gidebilir. Daha da yükselebilir. Nitekim ABD'de fiziki gümüş teslimatlarında şu anda arz sıkıntısı var. Dolayısıyla, bunlara hiç itirazım yok. Ancak sırf bir spekülasyonun peşine takılıp, geri kalma korkusuyla hareket etmeyin. Elinizde her zaman değerli metal bulunması gerektiğini söylüyorum. Eğer elinizde 100 birim gümüş varsa böyle %10'luk yükselişlerde 1 birim kar realizasyonu yapın. Baktınız tekrar düştü yerine koyarsınız. Yukarı gitti zaten elinizde 4 birim var. Bu şekilde kontrollü hareket etmeye çalışın. Aksi takdirde aynen Altın da 2300'lerden alan arkadaşlarımız olduğu gibi uzun süre zararda kalabilirsiniz. Veya başka türlü dinamikler aleyhinize gelişebilir. Ben bu rallide elimdekileri kontrollü şekilde azaltmayı düşünüyorum. Dediğim gibi yukarısı açık, daha da gidebilir. Ama ben aynı şekilde %10 düşüşe de hazırlıklı olmak istiyorum. O yüzden kenarda nakit mutlaka bırakacağım. Ayrıca birazdan bir grafik daha paylaşacağım ve orada neden bu yükselişin kalıcı olmayabileceğini görebilirsiniz. YTD. İyi haftalar dilerim.

Yorumlar (67)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.
Sayfa 2 - Konuda ki son yorumları görmek için tıklayın.

0BeğenmedimŞikayet

Ankaragüçlü ()

@celik2119 Hocam evet ben size sormuştum ve aynen güçlerinin yetmeyeceğini yazmıştınız size böyle yorum yapanları direk konfor odasına alın orada kendi gibi ark var canları sıkılmaz

Ahk1 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Tantunici ()

Celik bey bi yorum alabilirmiyiz ne olacak beklenti nedir gumuste

celik2119 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Karasonyalı ()

Abi sen boş yorum yapanları kaale alma senin değerini bilen biliyor

-1BeğenmedimŞikayet

TheNeWYoRKeR ()

Yahu ayıptıt ya, hiç bir zaman @celik2119 un ne bir kibir yaptığını ne ego yaptığını ne bilgiçlik tasladığı görülmemiştir
Adam ne görüyorsa onu söylüyor, hoş olmadı böyle

3BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

Engelli listemin zenginleşmesini sağlıyorlar.

kasva22 için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

kasva22 ()

Sana bu yorumları yapanları gördüğümde çok üzülüyorum gercekten şu sayfada takip ettiğim kişilerin başında gelen bir kişiliksiniz yatırıma bakış açınız sabrınız çok kıymetli bu tür yorumlara pek aldırış etmeyiniz

2BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

Başarısız olunca havamız bozulmasın diye üstlenmiyorlar.

rtemre için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Olayı başlatan Redditçiler, spekülasyonu başlattıktan sonra alakamız yok demenin bir anlamı yok.

rtemre için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Pasa67 ()

insanların kafasını karıştırma misali :)

0BeğenmedimŞikayet

Yasin1507 ()

Hocam iyi günler, RVN hakında düşünceleriniz neler

0BeğenmedimŞikayet

Pasa67 ()

ya tutarsa misalini herrr kez yapar

0BeğenmedimŞikayet

Pasa67 ()

evet geleceği tarıhi açık tutuyorsunuz zaten sorunda burda bu düşünceyle alamıyor insanlar... ucu açık yazmayın o zaman ... yani bende bir bilmeyen olarak 40 çıkacak derim basit sonrada derimki ben zaman demedim eee sizle benim aramda ne fark kalıyor

0BeğenmedimŞikayet

rtemre ()

redditçiler açıklama yaptı gümüşle işimiz yok diye zaten. bu yükselişin redditle alakası yok...

shaokahn için cevaplandı (yorumu göster)

3BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Gümüş elbette tekrar yükselecektir ama böyle bir hevesle değil. Bir hisse senedini manipüle etmekle madenlerin, sanayinin, teknolojinin kullandığı ve değerli metal statüsü olan bir enstrümanı manipüle etmenin farklı şeyler olduğunu düşünemediler :)

1BeğenmedimŞikayet

mays ()

Yapıyı yönetenlerin gücünü anlayamayanlar terste kaldı. Durumu iyi değerlendirenler, süreci paniklemeden yönetenler karını aldı. Son iki parçayı belki yukarı olabilir diye bekletmiştim, ama müteessir değilim. Düşüşleri bekleyeceğiz. TL elimde hiç yok. Bundan sonraki süreçte TL ile de ufak ufak başlayacağım. Hepimiz için hayırlısı.
Sn shaokahn siteye ilgi ve desteğiniz için tekrar tşk ederiz.
Bol şans herkese
Syg

0BeğenmedimŞikayet

Normy ()

Redditciler gme hisselerinde çok zarar etti. Basarili oldukları açık pozisyonlari kapattırmak ve başarılı oldular.

7BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

18 yarın gelecek demedim ama onu anlayacak kapasite gerek.

3BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

Güçleri yetmez demiştik ama dinlemediler :)

4BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Bu harekete sebebiyet verenler Redditçiler. Onların hedefledikleri de gümüşü 100 dolarlara çıkarıp shortları patlatmak ve Wall Street'e ders vermekti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Birçok opsiyon kontratında terste kaldıklarını düşünüyorum. Nitekim en son baktığımda 40 dolarlardan alım emirleri girmişlerdi.

Taharri_ için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

Invincible_lion ()

Evet okudum bu yükselişe inanmıyorum biraz istediğiniz rakamlar gelirse kar almaya bakın gümüş kendi yükselince sağlıklı bir şekilde ilerlemesini tercih ederim demiştiniz

0BeğenmedimŞikayet

KAPAKÇI_GELDİİİİ ()

hocam tüm param 3 k zaten. En iyisi 6 altini beklemek tşk ederim

4BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Mümkün. Nitekim dolar/TL'de 6.80'lere kadar bir gevşeme görebiliriz önümüzdeki dönemde bu gevşemeye gümüşte eşlik ederse tekrar 6'nın altına düşeriz. Ancak yine de tek bir senaryo yerine kademeli şekilde arttırmak isabetli olacaktır elinizde eğer hiç yoksa. Bence böyle bir dönemde değerli metaller mutlaka portföylerde bulundurulmalı. Ancak böyle sert hareketleri elinizdekilerin tamamını satmayacak şekilde kar realizasyonları yapıp aşağıdan yerine ekleyerek değerlendirebilirsiniz. YTD. Kolay gelsin.

KAPAKÇI_GELDİİİİ için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Taharri_ ()

Bu kısa süreli spekülatif harekete sebebiyet verenler neyi hedeflemiş olabilir?

0BeğenmedimŞikayet

KAPAKÇI_GELDİİİİ ()

hocam sizce 6 altini beklemek iyi sizce tl bazında?

9BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Dün gümüşteki hareketten yukarıdaki notta detaylı bahsetmiştim. Ve bu rallinin spekülatif olduğunu, temel dinamiklerle desteklenmediğini ve yükselişlerde azaltılması gerektiğinden bahsetmiştim. Nitekim aynı Hunt kardeşler örneğinde olduğu gibi CME gümüş kontratlarındaki marjları arttırdı ve gümüş alımını zorlaştırdı. Dolayısıyla bu spekülasyona daha fiyat yalnızca 4-5 dolar artmışken müdahale geldi. Görünen o ki gümüşü baskılamaya devam edecekler. Ben hala gümüşün önemli bir enstrüman olduğu ve önümüzdeki aylarda yükseleceğini düşünenlerdenim. Ancak dediğim gibi bir spekülasyonun peşine takılarak değil, kendi dinamikleriyle. Dün bahsettiğim satışları yine kademeli şekilde yerine koyacağım. 26.50 - 25.50 -24.50 vs.. YTD. İyi haftalar dilerim.

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum