Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (53)
1BeğenmedimŞikayet
acemi_yatirimci55 ()Ben yaptığım analizlerin net bir şekilde anlaşılabilmesi için teknik verilere çok girmem. Ama bir yorum yaparken üsluba dikkat edilmesi gerektiğini düşünürüm. Şimdi madem teknik tarafını merak ediyorsunuz açıklayayım ;
* Ben teknik analizde nelerden faydalanabilirsem bakıyorum. osilatörler , indikatörler , formasyonlar vb.
*Ayrıca Elliott wave teorisini kullanıyorum. İhtimaller ve dalgalar üzerine bir teori. Uzun vadeli olarak 2 farklı sayım grafiği attım. birisinda 5 dalga yukarı gidiyoruz ve şuan 3. dalgadayız. Diğerinde ise abc olarak yukarı gidiyoruz ve şuan c dalgasının sonlarındayız.
*Şimdi iki grafiğinde ortak noktası ise 7.66 seviyesi. Bu sayının matematiksel ifadesi ise şöyle oluyor a dalgası * 1.618 eşittir c dalgası. Yani a dalgasının 1.618 ile çarpımından c dalgasının potansiyal hedefi ortaya çıkartılıyor. Aynı şekilde 5li bir dalga olsa bile 3. dalganın potansiyal hedeflerinden biri 1. dalga * 1.618 olarak hesaplanıyor. Aynı matematiksel ifade kullanıldığı için 7.66 seviyesi burada da karşımıza çıkıyor.
*1997 - 2002 1. dalga diyorum ve buraya ters fibonacci çekiyorum. Verilerde karşımıza çıkan 1.618 ise potansiyal hedefimiz oluyor. Kesin olarak buradan dönecek diye birşey zaten yok. Sadece ihtimaller üzerine konuşuyoruz.
*Eğer 7.66 üzerinde kalıcı olur ise zaten farklı rakamlardan konuşuruz. Buradan satış gelir ise farklı konuşuruz. Ben asla kesin birşey yazmam. Kesin konuşanda bana göre birşey bilmiyordur ve sallıyordur :)
** Anlamadığınız teknik bir kısım kaldıysa , sorun cevaplıyayım. Kafanızda soru işaretleri kalmasın
Tahsin_34_36 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Ürkütücü_zombik ()Saol siyahım. Vergiyi hesaplamak zor sanki. Gramda da dolarda da yüzde 2 miydi
_Siyah_ için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
DOGAN_71 ()Herkesin görüşü farklı tabi, ben daha Türkiye'nin geliştiğini hatta gelişmemiş bir ülke olduğunu düşünüyorum, gelişmiş bir ülke olması için işte doğalgaz petrol, tarım hizmet her anlamda tavan yapmak gerek, henüz öyle bir durum yok, refah seviyesi bide açlık seviyesinjn bile altında Türkiye'de, birim olarak asgari ucret 10 bin lira olması, memur maaşının 3000 dolar olması bunlar gerçekleşirse anca dediğin gibi dolar 1 in altina iner, tabi saygı duyarım senin gorusunede herkesin kendi düşüncesi tabi, ne zamanki 3000 dolar alırım o zaman geliştik derim ülke olarak buda mümkün değil uzun vadede henüz, ytd
acemi_yatirimci55 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
onssamet06 ()uzun vade dediğin 5 yıl 10 yıl 15 yıl mı 2 tane çizgi çizmişsin bumu teknik analiz iyi güldüm akşam akşam nickinin hakkını veriyosun :)
1BeğenmedimŞikayet
_Siyah_ ()Onsu 1930 varsaydim 2300 olursa 19 dolar karın olur
Ürkütücü_zombik için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Tahsin_34_36 ()tamam ben tamamen teknık sorular sordum cevaplarını beklıyorum 3 defa yazdım.
0BeğenmedimŞikayet
JARDEN_ ()Milli gelir 11 bin 500 den 8500 lere filan geriledi 3700 ler 3800 ler değil... her grafik teknik anlamda senaryo veya senaryoları tanımlar... adi üzerind e senaryo...
DOGAN_71 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
DOGAN_71 ()100 yıllık ons altin ve dolar grafiğini incele derim, tabiki tek gerçek para altındır, gerisi boş, ama dolarda 100 senedir yükseliyor, artık kaç yıl daha yükselir onu bilemeyiz ama bı 30 yıl daha yükseleceğine garanti bile derim ytd
0BeğenmedimŞikayet
Ürkütücü_zombik ()Siyah hocam ons 2300 e gittiğini farz etsek.. Bugün 100 dolarını grama geçen kişi 2300 de dolar olarak ne kadar artırım yapar
0BeğenmedimŞikayet
acemi_yatirimci55 ()Ben sadece grafikte neler görüyorsam onları yazıyorum. Grafik dışı soru sormayın lütfen. Temel veriler üzerine analiz yapmıyorum.
Uzakdogulu34 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Tahsin_34_36 ()2028 lı bır yazı ve grafık gormedım.
0BeğenmedimŞikayet
acemi_yatirimci55 ()Analizi yapmadan önce hangi vade için yaptığımı zaten açıklıyorum. Uzun vade olarak zaden belirttim. Uzun vade demek , yıllar için yapılmış bir analizdir. Ben demedim ki haftaya olabilir diye.10 yıl olur , 15 yıl olur yada 5 yıl olur onu bilemem. Ve sizin bahsettiğiniz şeyler temel analize girer. Ben burada sadece teknik analize göre ihtimallerden bahsettim. Kimsenin günahına girdiğimi de düşünmüyorum.
0BeğenmedimŞikayet
Tahsin_34_36 ()yok 1 yl dusecek dıyor. ona sorular sordum cevaplarını beklıyorum. elıne kalem alan teknıkçı oldu. hayallerle teknıgı karıştırmış.
0BeğenmedimŞikayet
_Siyah_ ()Kardeş bu mantıkla 1000 dolardaki Ons içinde 30 yıllık hedef veriyorlardı. Hesabın yanlış bu piyasada para babasının keyfi hangisini isterse o olur )
0BeğenmedimŞikayet
DOGAN_71 ()Hayır grafiği iyi incelemedin sanirim, 2028 e kadar 1 TL altına inecek diyor arkadaş
Tahsin_34_36 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Tahsin_34_36 ()galıba 1 tl dusecek demek ıstedı 1 tl olacak demedı.
1BeğenmedimŞikayet
DOGAN_71 ()Senin bu dedigin analizin gerçekleşmesi için Türkiye'nin süper güç olmasi gerekir, kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolar üzerinde olması gerekir, ki şu anda öyle bişey yok, kişi başına yıllık 3700 3800 dolar civarı aliyor bizim millet, bu dediğin grafiğin gerçekleşmesi için, Turkiyenin kendi petrolünü ve doğalgazıni işlemesi ve kullanması gerekir ki buda 1 2 yılda olacak iş değil, belki bu dediğin grafik şimdi değil ama 20 30 sene sonra gerçek olur, o zamana kadarda dolar 35 40 olur, oralardan düşer duserse anca:))) yani daha uzun yıllar var Türkiye'nin gelişmesi için, şu an gelimis ülke değiliz, doğalgaz, petrol, kendi tarımını isleyebilmen, sanayileşmede hız kazanma, yerli uçak, yerli araba, yerli yerli motor, bunlar daha henüz yok, bunlarin yapımı 20 30 sene sürer, o zamanada kadarda dolardan kazanan kazanır zaten, henüz yön daha yukarı, 100 senedir yükselen dolar simdimi dusecek kardeş, bence kimsenin günahına girme derim
0BeğenmedimŞikayet
Uzakdogulu34 ()Ev fiyatları, araba fiyatları, ücretler 5 katı oranında düşecek mi diyorsunuz?
0BeğenmedimŞikayet
Tahsin_34_36 ()senınkı analız falan olmamış teknıklede hıç alakası olmıyan verıler.
şımdı bana acıklarımısın 7.70 nerden cıkardın ?
ıkı tabıkı dolarda sarkmalar olacaak bana sadece ızah edermısın teknık olarak neden 1 tl lık sarkma olacak.
yanı teknıkten bıraz anladıgını soyluyorsun bende senden teknıkle ızahatını beklıyorum.
0BeğenmedimŞikayet
acemi_yatirimci55 ()Rica ederim :)
JARDEN_ için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
JARDEN_ ()Tekrar teşekkürler.. like
0BeğenmedimŞikayet
Triple42 ()Senin kafan gerçekten çok güzelleşmiş arkadasy git kafanı başka yerde yap bu saçmalıkları mı dinlemek zorunda değiliz kafa bulandirma senaralisti bile arar oldum yaa..
1BeğenmedimŞikayet
acemi_yatirimci55 ()Az önceki sayımlar daha büyük resimdeki sayımlardı. Bu sayım ise daha alt tabandaki bir sayım. Bu sayıma göre 5. dalgadayız ve sonlanmasına yakınız. Sayımdaki beklenti 7.70 civarından bir düşüşün başlaması. Aslında az önceki sayımların beklentisi ile aynı sadece dalganın içerisine girdim. Aslında bunlar benim beklentilerim. Yaptığım teknik analize dayanarak fiyatın 7.70 civarlarından düşeceğini düşünmekteyim. Bu düşüşün kısa sürede bitmeyeceğini ve 7.60 - 7.70 civarlarının bir satış fırsatı olacağını düşünmekteyim. Bu benim kendi şahsi fikrim. Bende oluşan düşünceler bu yönde. Yani bana göre 7.70 civarları görüp görebileceğimiz en yüksek fiyatlar olabilir. Ve belki de bir daha hiç göremeyebiliriz. Kesinlikle yatırım tavsiyesi vermiyorum. Benim dediklerime dayanarak yatırım da yapmayın zaten. Kendi kararlarınızı kendiniz veriniz. Analizim bu kadardı. Okuyan var mı bilmiyorum gerçi :) Okuyan olduysa ve sorusu var ise şuan cevaplayabilirim.