Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.1240 22:06:50
EUR 43.6888 22:06:50
USD 38.8429 22:06:50
ALTIN ONS $3233.7050 22:06:50

Grafiği gönderen: VYaman

⭐⭐⭐VYaman ()
Dolar

Geçen hafta için kurguladığım poz :
* gümüşün 16.80 usd den tepki vermesi idi.. sebep olarak da iyi gelen tdi ye karşılık saatlık ücretlerin yatay olması idi. (ya ben veriyi yanlış analiz ediyorum ya da piyasaişin bu kısmının önemi yok..
önemli olan piayasanın verilere tepkisi.. şu an bu tepki ile benim kurgum, pozum tehlikeye girdi)

Piyasa ise gelen iyi tdi verisi ile; 12.02.2018 deki abd enflasyon verisinin önümzdeki dönemlerde yükseleceğini en azından beklenti dahilinde 1.8 gelme ihtimalini fiyatlamaya başladı ve bu fiyatlama ile de fed faiz ihtimalini mart cepte diyerek yıl içinde 3 den daha fazla olacak beklentisinini ateşledi.

Bu gelişme hem 10 yıllıklarda faiz artışına hemde usd- gümüş ons olarak metallerde baskıya sebep oldu.. en fazla tepkiyi gümüş verdi.. parite ve ons altın henüz gümüş ons tepkisine yeteri kadar eşlik etmedi

Bundan sonraki stratejim :

12.02.2018 abd tüfe verisine kadar poz da herhangi bir değişiklik de yapmayacağım, o tarihe kadar olası düşüşlerde altdan alım da yapmayacağım..

Veri ola ki 1.9 gibi gelirse arkama bile bakmadan zarar kes yapar gümüşden usd ye dönerim
Veri beklenti dahilinde 1.8 gelirse zarar kes ihtimalini düşünürüm
Veri 1, 7 ve altı gelirse toplam gümüş miktarım kadar alım yaparım… martda fed faiz ihtimali çöp olur der mevcut poz ve kurgum doğrultusunda önce 18.70 usd sonra 20 usd bandını beklerim nisan sonuna kadar (beklentim ve umudum 1.7 gelmesi)

Yazdıklarım tamamen kişisel fikir ve beklentilerim olup kesinlikle ytd
Not: bu yazdıklarım tamamen gümüşü usd ile alanlar için geçerlidir. tl ile alanlar sadece tc enflasyon verisi iyi gelirse ufak bir değer kaybı yaşarlar zira usd dışarıda güçlü olursa olası gümüştl çok fazla düşmez

@Franklin_58 @Nevzat_özbey @Dada$ @demeoyle @ufak_yatirimci
@dddsibel @drturca @MemoSel @Legend35 @cemgelibolu
@Celal37 @uzman30 @Birgün @Muratbey04 @emrzrh3461
@Selim88 @Balalı06 @_Emine_ @YUSUF89 @Efem09 @Alons0_F1
@Bollinger @Alp_58

Yorumlar (11)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

VYaman ()

alt mesajdaki grafik de yer alan majör destek dirençler gümüş ons ile ilgilenenlere gelmiş olsun...

0BeğenmedimŞikayet

VYaman ()

@cemgelibolu alt mesajda bulunan 1 hafta önce paylaştığım en yalın grafik ve yorum halen geçerlidir benim için... YTD

0BeğenmedimŞikayet

MemoSel ()

bilgilendirme için teşekkürler takipteyiz Yaman Hocam :)
bir günde %3, 5 düşen ürün bence geri yerine gelir tepki anlamında fiyatı düşmüş alalım diyenler falan derken zarar ettirmez gibi geliyor bana

0BeğenmedimŞikayet

Sokment ()

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam. Ben elimdeki gümüşün 3/4 ünü usd den parite ettim ortalamam 0. 5485 gibi oldu. 1/4 ü de 2. 04 ten geçtim. Sizden öğrendiğim hesaplamayla toplam parite ortalamam 0. 544 civarına düştü olarak hesapladım. Yani yaklaşık. Bu sermayemin 3/5 lük kısmı. 1/5 gbp/usd deyim 1. 42 ortalamayla. 1/5 i de tl eur/usd (1. 2389 ortalama) de. Pazartesi 2. 08 gelirse gümüşün 3/4 ünden çıkmayı düşündüm. Diğer paritelerden de makas kollayıp çıkmayı planlıyorum. Sizce nasıl olur?

0BeğenmedimŞikayet

drturca ()

Teşekkürler @VYaman, emeğinize sağlık.

0BeğenmedimŞikayet

demeoyle ()

Sağol üstad senle kazandığımızı senle zarar kes yaparız sıkıntı olmaz :)

0BeğenmedimŞikayet

Arlequin ()

Açıklama için teşekkürler hocam.. Peki 12. 2. 2018'e kadar zarar kes fiyatınız olur mu?

0BeğenmedimŞikayet

Alonso_F1 ()

Tşk ederim Sn: VYaman. Cuma günü TDİ verilerinden sonra gümüş/ons resmen çöktü. Şu anda da sanki daha gideri var gibi. Dediğiniz gibi haftaya iyi izlemek ve dikkatli olmak lazım. Bu yıl gümüş yılı, şampiyon yılı diye diye acaba bir algı mı oluşturdular. Buda aklıma gelmiyor değil. İnşallah yanılırız.

0BeğenmedimŞikayet

joker33 ()

@VYaman selam hocam ben gumuse full daldım ortalamam 2. 057 hayırlısı neyse o olsun

0BeğenmedimŞikayet

Murat_2019 ()

Hocam sence 4 faiz artırım ihtimali mevcutmu poweldan dyyabilirmiyiz böyle bişey acep

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum