Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.1630 04:17:33
EUR 51.2891 04:17:33
USD 44.0699 04:17:33
ALTIN ONS $5145.6950 04:17:33

Konu: Gümüş Ons/B. T. C benzerlik kıyas

Değerli dostlar gümüş ons ile b.t.c nin aylık uzun vade grafiğinde benzerlik kıyaslaması yaptım.
Parabolik çıkıştan sonra b.t.c. ne olmuş görmek açısından bir değerlendirme.
1. grafik B.t.c grafiğinde geçmiş yıllardan bir kesit.
2. grafik gümüş ons geçmişten bugüne halen süregelen.

Sadece fikirsel amaçlı deneysel bir çalışmadır. Gerçeklik kesinlik içermez tabiki o yüzden yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (54)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

1BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Ben teşekkür ederim güzel görüşleriniz için.
İnş. sizin gibi değerli insanlar da zarardan bir an önce kurtulursunuz

Fatmaaaaaaa için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

Fatmaaaaaaa ()

Bu yorum dün gibi gözümün önünde. Size sataşanlar da. Maalesef uyarıları dikkate almadık. Burada sizinle birlikte bir kaç tane daha değerli insan var. Tecrübe ederek öğrendik. Paylaştığınız grafik takibimde çok teşekkür ederim emekleriniz için.

Altın_Kokusu için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Ne kadar da cesaretliydi demi herkes 100 dolar ın üstünde hatta 120 lerde. Her düşüş alım fırsatı deyip durdular.
İşi bilmeyenler neyse de işi bildiğini iddia edenler de.
Her uyarımıza laf eden vatandaşlar şimdi kurtarsın hadi. Kendi zararları içinde gömüldü onlar da. Kimseyi uyarmayı bırak uyarana bile engel oldular kendileri de kapıldı çünkü.
Parabolik çıkış var sonu kötü olur dedik yok dediler
Bu yükseliş sürdürülebilir değil dedik tiye aldılar
Sıkıntı var tersi pis olur çok sert düzeltme gelebilir dedik bi düşüremediler dediler
Ve gümüş hepsine verdi cevabını

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Tabiki dikkat etmek lazım. Her şeyin belli bir oranı var sakin olup yanlış işlem yapmamak önemli. Yavaş yavaş Tren rayına girer illa ki süper hızlı dönüş beklemek yerine sağlam olması tercih edilir. Bir sürü gaplı açılış vardı tuğlası eksik inşaat gibi sonunda ne olacağı belliydi. Temeli biraz tamir edip eksikleri gidermek gerekli. ytd

kod007 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Bahri44 ()

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Geçende belirtmiştim olayı gerçekten farklı bir boyuta yakalamışsınız. İki gündür uyarilariniz ve öngörüleriniz sayesinde çok şükür sıkıntı yaşamadan işlem yapmaya çalıştım. Ama özür dileyerek bugün ki vermiş olduğunuz msjları tam anlayamadım. Burdan biraz daha yukarı gidip sonra tekrar mı düşer acaba yoksa tam tersi aşağı gidip toplayıp yukarı mı gelir. Vaktinizi aldığım için hakkınızı helal edin

kod007 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

kod007 ()

bence farklı bir bakışıyla yaklaşmalıyız bugün sabırsızların acelecilerin dökülme günü bir gece de çıktı diye bir gecede yükselecek diye birşey olmaz. bu içerdekini hala anlayamadı millet. grafik teknik meknik bilmem. içerideki akışa bakarım. bu 3 gece kritik. süreci belirleyecek. kimse panik yapmasın. içerde bile olsanız yapmayın her karanlıkdan sonra güneş doğar mesele nerde çıkacağını bilebilmek. YTD.

1BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Yok bu tabloyu göre ilk teepden sonra ilk dip oransal olarak gümüşte 69-65-60 arası çıkıyor. Bir süre sonra tekrar zirve geliyor 2. Tepe olarak. ytd ama benzerlik %100 aynı olur demek doğru olmaz. Şimdilik baya tutuyor bakalım. ytd

MaliMüşavir25 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

MaliMüşavir25 ()

Bu tabloya göre 40 civarına kadar düşebilir

1BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Müthiş benzerlik @kod007 .
Düşüş bittikten sonra da benzeyecek mi acaba... ? Ytd

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Yalnız sadece benzerlik olduğu için atmıştım oransal olarak da İlk tepe 120 dolar civarı çıkıyordu. Ancak bir kısmı benzese de diğer sonrası aynı olacağını iddia etmiyorum. Dikkatimi çekmişti incelerken sadece ilginç bir şekilde benziyordu. Ancak biri sanal varlık biri gümüş olduğu unutulmamalıdır benzer tarafları sadece grafiksel değil spekülatif harekete sanal bir varlık gibi duyarlı olup gümüşün gerçek endüstriyel metal olmasından ayrılabilir.
O ihtimalde 2-4 hafta içinde 121 tekrar zirve testi, 2-4 ay içinde 133-151 ath da gündeme gelebilir. ytd

Mami_nobır için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Mami_nobır ()

Bu grafiği güncel tutmak istiyorum. Görmeyen kaldıysa diye. Aşağı yönlü hareket gerçekleşirse takipte kalacağım

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Unutmuyor genellikle ama bazen uzun sürüyor sabırlı olmak lazım bazen de çok hızlı oluyor bakalım nasıl olacak

Şanslı_çocuk_ için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Şanslı_çocuk_ ()

: ) insaallah. Ama şundan eminim ki gümüş yâda Altın geldiği yeri unutmaz

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Vayy üzüldüm. Neyse inşallah düzelir de rüyayı tam da zamanında görmüşsün ya yeni bir rüya görürsen yine söyle :)

0BeğenmedimŞikayet

Şanslı_çocuk_ ()

Aynen de öyle oldu üstad. Rüyam çıktı. Ama ben 150.000 zarardayım. Bir rüyada görürsem oda insallah yeşil yukarı olur :)

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Teşekkürler sağ olun.
Benzerlik çok zaten benzer bir durum fark ettiğim için takip ediyorum ama kesin %100 olur demek zor ama şu ana kadar birebir gidiyor.
Ayrılan noktası b. t. c sanal
Gümüş gerçek ve önemli
Ama gümüşü de sanal varlık gibi spekulatif kullanıyor oyun kurucular
O nedenle olmaz demek zor. Belki bir yerden sonrası farklı olur yani inşallah diyelim. ytd @Mami_nobır

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Teşekkürler sağ olun.
Benzerlik çok zaten benzer bir durum fark ettiğim için takip ediyorum ama kesin %100 olur demek zor ama şu ana kadar birebir gidiyor.
Ayrılan noktası b. t. c sanal
Gümüş gerçek ve önemli
Ama gümüşü de sanal varlık gibi spekulatif kullanıyor oyun kurucular
O nedenle olmaz demek zor. Belki bir yerden sonrası farklı olur yani inşallah diyelim. ytd

Mami_nobır için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

Mami_nobır ()

@Altın_Kokusu

Bu nasıl bir tespittir hocam. Kaçırmışım ben bu değerlendirmeleri.

Tam da 120 dolar da kırıldı.

BTC ilk kırılımda %50 düşmüş. Gümüş şuan %30 düştü.

Pazartesi yön çok önemli.

Grafiğe göre tekrar 130 dolara yükselip, oradan kırılacak diyebilir miyiz?

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

İnşallah bazı çalışmalar var ama netleşince umarım faydalı olur çok sağolun

Elvanı_seba_ için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

İnşallah diyelim amin çok sert inmesi de bişey. Majör 4 olması bir son değil teknik olarak. İnşallah da olmaz. ytd

Gümüş_Derim_Susarım için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

Elvanı_seba_ ()

Devamını bekliyoruz İnşaAllah hak sahıbının hakkını vermek lazım

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Estağfurullah Çok teşekkür ederim
Bir kişi olsun böyle görmesi beni mutlu etti.

Elvanı_seba_ için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Gümüş_Derim_Susarım ()

İnşallah çanak başlangıcı değildir. İndiği gibi çıksın (Amin)
?

2BeğenmedimŞikayet

Elvanı_seba_ ()

MaşaAllah berekallah 1 hafta önce yazmiş nokta atışı eline emeğine sağlık böyle çalışmalara ne denir ancak taktir edilir

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Şanslı çocuk hocam rüyan gerçek oldu

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Benzerlik devam ediyor arkadaşlar 120-121.50 bu grafik benzerliğinde aynı oran tepsiyi sonra düşüş sonra aynı seviyeye çıkış olmuş b.t.c de hızlı şekilde.ytd
Bilemiyorum izliyorum

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Değerli @ASRN hocamız yılların tecrübesi yani alt yorumu okuyup faydalanmak lazım acemi dostlar için. ytd

ASRN için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Bakın burada alt yorumda @ASRN hocamız neler demiş. Fazla söze gerek yok

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Kesinlikle hocam katılmamak mümkün değil. Standart değil parabolik ve çok hızlı bunu siz birçok piyasada görmüşsünüzdür.

0BeğenmedimŞikayet

Altın_Kokusu ()

Eyvallah @ASRN hocam ben sizi eskiden beri bilirim o nedenle herkesi referans edinmek doğru olmaz zaten ve görüşleriniz bizim için değerlidir

Konuya gelecek olursak tam olarak sizinle aynı fikirdeyim şok bir dalga beklentisi devam ediyor kendi fikrimce yani buna etf lerin dediği gibi teknik bir temizlik, umut ve alışkanlık kırıcı bir hareket...
Bunu tabiki özellikle gümüş ons bazında belirtmek istiyorum çünkü altın yıllar içinde sürekli değerlenen bir varlık gümüşten bir çok noktada ayrılıyor geri çekilmeler düzeltmeler olsa da daha sağlam ve daha az yıkıcı oluyor.
Gümüş ons ise agresif bipolar karaktere sahip patladığında kısa sürede çok yükselen ancak düştüğünde uzun sürede sabırları zorlayan yıkan karakterli bu yönüyle sa. nal bir varlık gibi daha da spekulatif.
Ancak altın ya da gümüş gram bazında ons ile dolar tl kuru ile birlikte oluştuğundan sürekli yükseliş eğiliminde olmaya devam ediyor.

Diğer taraftan grafiğinizdeki mükemmel detaylara. Bu dolar endeksi uzun süreçli kanalı yani doların değer değişimi desek de olabilir. Ve kanal dibinde olması onslar açısından hiç hoş değil eğer alta gitmez de toparlar ise kanal orta ve tepe tarafını arzular bu noktada metallere ilgiyi azaltabilir. Sonrasında da faiz indirimi haberleri yerini faiz artışı haberlerine bırakmaya başlayacaktır faizler indirilse bile endeks yükseldiği sürece metallerde yükselişler sınırlı ve düzeltme ihtimalleri öne çıkabilecektir.

Gelelim grafikteki en can alıcı noktaya, altının değerini hiçbir Zaman kargaşalar dünya olayları ve belirlemez.

Kesinlikle aynı fikirdeyim ekolüm gereği de haberin verinin piyasayı değil piyasanın bunları belirlediğini ve yakıt olarak kullandığını düşünüyorum. Yani trendi haberler değil, haberleri trendin belirlediğini ve kullandığını. Bu nedenle düzeltme piyasasında olumlu haberlerin bile işe yaramayacağını olumsuz haberlerde bile düzeltmeleri geri alabileceğini izleyeceğimiz bir dönemin yakın olduğunu düşünmüyorum.
YTD belirterek emeklerinize sağlık

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...
Zeka Geliştirir
Sözce indir, kelimelere hükmet!
Gölgesini takip et Dört kişilik kelime oyunu İletişim Kur
  • Ücretsiz kelime oyunu
  • Rakibin gölgesini canlı takip
  • Kelime puanlarını anında hesaplama
  • Diğer oyuncularla iletişim
  • Kalan taşları görme
  • Kelimelerin anlamlarını görme
  • Arkadaşlarla dört kişilik oyun başlatma
  • Rastgele rakip bulma
  • Yapay zekaya karşı tek kişilik oyun
Reklam

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum