Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.1744 17:06:12
EUR 48.9804 17:06:12
USD 41.6449 17:06:12
ALTIN ONS $3886.8000 17:06:12

Grafiği gönderen: Shyhmos

1520 tepesi tepe 2014 temmuz ayından bu yana kırılmamış bir seviye. Üstünde kalış kuzeye ilerleyişin gücünü artırır.
Bu gün üçüncü grafik. Önceki grafikler alım için daha güvenli seviyelerimiz olabilirdi.. maalesef akışta gerilerde kaldı.
Ytd.
Sadece tavsiye. Uyulur uyulmaz özgür iradelerinize kalmış.
Alımlarımız, karlarımız, hislerimiz, beklentilerimiz vs. Özellikle önemli günlerde yorum akışında olmamalı ki. Zaten kesinliğ olmayan ama işe yarama ihtimali olan Veriler grafikler kaybolmasın.

Yorumlar (17)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

1BeğenmedimŞikayet

Tekin_old ()

Rasyo genel fikir oluşturmanın yanında dip ve tepeleri bulmakta yardımcı oluyor fikrimce hocam. takip ettiğim kişiler ve sosyal medya yorumcuları sıklıkla kullanıyor. son 1 aylık süreçte faydalı oluyor ama uzun süre ara değerlerde kalıp yardımcı olmadığına oluyo. tşk ederim paylaşımınız için

Shyhmos için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

Shyhmos ()

Merhabalar hocam. Bu konuya dikkatim arttı. Teşekkür ederim.

Rasyo hakkında mini bir araştırma yaptım. Rasyo önemli veri sağlıyor ama konuya çok iyi hakim olmak gerekiyor. Çok ayrıntıya dikkat etmek gerekiyor.
Emtianın piyasada ki değeri anlamını, arz talep dengesi, kullanım alanı genişleterek mi sarılacak mı, ikamet edilebilecek bir emtia mı? Vs.
Bir de sorunuyla alakalı altına göre;
Gümüş için son bir yıl ortalama 80-85 ( güncel 81.12)
Pltin için 2.5 -3 ortalama (güncel 2.61) uzun
(Bu rakamlar değişkenlik gösterebilir. )

Normal koşullarda bu değerler baz alındığında altına göre xag ve xpt nin ucuz olduğu yada altını n çok pahallı yada ucuz olduğu kanısı oluşabilir. Bu iyi bir veri.
Ama bu günkü normal olmayan koşullarda piyasa yapıcılar bir emtiyayı uzun süre ucuz yada pahallı tutmak isteyebilir.

Açıkçası ben takip ettiğm emtia grafiğinin yanında rasyo değeri de fikir verirse rasyo grafiğine de bakıp ek bir veri sahibi olmaya çalışıyorum.

Kısıtlı bilgim ile oluşan kanaatimdir.
Nesnel bilgi için doğru kaynaklara bakılmalı.

Tekin_old için cevaplandı (yorumu göster)

2BeğenmedimŞikayet

Shyhmos ()

Maalesef saatlikte şimdilik net bir yapı fm. göremediğim için şuraya değer diyemiyorum.

Pivot değerlerine göre dar bantta 1553.03 (fib. 1559.61)e takılmış fib. 1441 destek bulmuş şimdilik.. Altın a düşerse piv. r1 1537
Kısada 1559.61 üstü olumlu hava devam eder.
Ytd.

kalennder için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

kalennder ()

Hocam bir çekilme emaresi var mı 1500 e doğru kisada? Veya şöyle sorayım kisada bir âlim emaresi var mi

1BeğenmedimŞikayet

Shyhmos ()

Özellikle XAU- XAG değeri popülerliği için takip ettiğim bir veri. Yanlız bu konuda kapsamlı bir çalışmam olmadı. Eski ve kalıplaşmış bilgilerim yanlış bina olmuşsa bunu bilmek iyi olur. Bereketli kazançlar dilerim.

1BeğenmedimŞikayet

Tekin_old ()

Maksat yanlış eksik bulmak değil hocam yorumlarınız takip ettiğim ve değer verdiğim için konu hakkındaki görüşünüzü öğrenmek istedim. teşekkür ederim

1BeğenmedimŞikayet

Shyhmos ()

Hocam soruyu doğru anladıysam. önceki yazıda da belirttiğim gibi burada rasyonun verdiği - veri- bilgi- ile altını n diğerlerine göre şişmiş olması ve düzeltme ihtimali. Bu da yine bahsettiğimiz kombinasyonlardan işimize yarayacak olanlarından. İlgilendiğiniz emtiaya dikkati artırır.
Yanlışım ve eksiğim varsa lütfen hangi kaynaklardan okuma yapmam gerekiyor yazın. Teşekkür ederim

0BeğenmedimŞikayet

Tekin_old ()

3900 Altın 78 rasyo ile 50 ons gümüşe e 1733 platine tekabül ettiği için kısada olma ihtimaline ne dersiniz hocam

1BeğenmedimŞikayet

Shyhmos ()

Rasyo iki birimin birbirine bölümüdür. Ve bir sonuç grafiğidir sebep değil.

Örnek vermek gerekirse altn Platin rasyosuna bakalım gümüş yükselince Altın sabit kalır yada düşerse rasyo da düşer bu sadece bir veri bilgi verir. Buna bakıp gümüş gidiyor alalım denmez... neden mi: aynı senaryoyu bir de altın 10 birim düşerken gümüş 5 birim düştüğünde rasyo yine düşecektir. Ne dersiniz alınır mı? ! Ve çok fazla kombinasyonu var. vs. vs.

Eğer oranlamada ideal bir seviye varsa da bu ilgili sektörlerle alakalı bir durumdur muhtemelen.

1BeğenmedimŞikayet

Tekin_old ()

Hocam Altın /platin rasyosu hakkında fikriniz varmı. 2.25 yada 2.5 gibi olması idealdir diyebileceğiniz parite değeri var mıdır

1BeğenmedimŞikayet

kalennder ()

Sağolasın @Shyhmos hocam faydalı oldu da ben o ara bakamadım isim çıkınca:) neyse bir dahakine inşallah

0BeğenmedimŞikayet

Shyhmos ()

Kalender hocam piv. değerleri faydalı oldu inşaallah

0BeğenmedimŞikayet

Shyhmos ()

Şimdi pivot baktım aceleyle saatilk 1500.88 bir alt destek 1491.73.

0BeğenmedimŞikayet

Shyhmos ()

Mesajı gördüm. Lakin bir türlü fırsat bulup bakamadım. ilk fırsatta inşaallah.

0BeğenmedimŞikayet

Shyhmos ()

Evet. Tam bakamıyorum şu an lakin formasyon gerçekleşti.

mustafate için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

mustafate ()

Hocam saatlikte flama görüntüsu yokmu sizce de..

1BeğenmedimŞikayet

kalennder ()

Hocam kisada kaça kadar geri çekilebilir platin?

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...
Zeka Geliştirir
Sözce indir, kelimelere hükmet!
Gölgesini takip et Dört kişilik kelime oyunu İletişim Kur
  • Ücretsiz kelime oyunu
  • Rakibin gölgesini canlı takip
  • Kelime puanlarını anında hesaplama
  • Diğer oyuncularla iletişim
  • Kalan taşları görme
  • Kelimelerin anlamlarını görme
  • Arkadaşlarla dört kişilik oyun başlatma
  • Rastgele rakip bulma
  • Yapay zekaya karşı tek kişilik oyun
Reklam

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum