Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (2)
1BeğenmedimŞikayet
karahilal ()Hocam 4 saatlik gram altın incelemesi yapmışsın...
Bollinger bandın aşağı veya yukarı hattı zorlamaya başlaması durumunda ben kendi adıma işlem yapmıyorum...
Kanalın altını zorlamaya başlayan mumların nerede duracağını bilmek isterim alım yapmadan önce... Zira mumlar aşağı doğru harekete devam edebilir. Elimde olan ve satmayı düşündüğüm ürün fiyatı bollinger üst hattı yukarı zorlamaya başlamış ise satmayı erteler ve mumların nereye kadar çıkabildiğini görmek isterim. İlk kırmızı mum benim için satış anlamına gelir.
Burada ürünün ne olduğu da önemlidir. Gram altın için 4 saatlik grafikten ziyade günlük grafik kullanmayı tercih ederim.
CCI için ise yeşil hattın içine girmekte sıkıntı olduğunu görüyorum. Az ama öz işlme yapma tarafarı bir yatırımcı bana göre yine bir miktar bekleyebilir bu durumda. Zira yeşil hattın içine girmekte sıkıntı yaşamakta ve yatay gidiş devam etmekte. Bu durumda fiyatın aşağı salma imkanı vardır. Ancak yanlış yorumlamıyorsam mumlardaki dip fiyatlar ile CCI arasında pozitif bir uyumsuzluk oluşmuş. Bu bir süre sonra mumları CCI taban noktalarındaki şekle getirebilir. Bollinger bandının orta hattına doğru fiyat yükselmesi mümkün.
MACD dönüş hazırlığında. Mavi hattın kırmızı hattı yukarı kesmesi fiyatta yukarı dönüş sağlayabilir.
Hepsini bir arada düşündüğümde örneğin 100 gram altın almak gibi bir hedef ve bütçem var ise 1/3 oranında alımı BEN OLSAM gerçekleştirirdim.
Tabi bu kararımın riski bana ait olacağı için herkes de kendi kararının sonucunu yaşamak durumunda.
Tekrar belirtiyorum. Gram altın için bu inceleme tek başına yeterli değildir. Günlük grafiklerde de bu yukarıdaki yorumu yapabiliyorsak kararımızın doğruluğuna olan inancımız biraz daha artacaktır. Asıl olan ise ürün haftalık grafiklerde ne durumdadır? Yükseliş veya düşüş trendinde midir?
Önceki sorunun da cevabını vermiş olayım... Ben ATX ve MACD kullanıyorum trend tespitinde.
Kolay gelsin hocam.
2BeğenmedimŞikayet
giryan ()@temel_teknik
hocam zahmet olmazsa alt yorumda grafik değerlendirmesi...