Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (35)
0BeğenmedimŞikayet
_kancansan_ ()Ben sizin sıkı takipcinizim, bastada soyledigim gibi yorumlarini kaale aldigim tek kisi bile diyebilirim hatta. Ancak spekulasyon gudusyle indirilen 2.40 larda zaten kimsenin elinde tl kalmamisti. Oralardan alanlar buyuk ihtimal bu piyasaya yeni girenlerdir. Cogunluk 3.30, 3.70 araliginda aldi ve ciddi zararda, benim anlatmak istedigim sey gumus bizden aldiklarini 2.40 dan yeni piyasaya girenlere verdi. Buyuk cogunluga kazandirdigi bisey yok.
Oysaki altini 330 dan alip terse dusenler bile suan zil takip oynuyor. umarim bizde bir an evvel tersten cikar ve rahat bir nefes aliriz.
TRADERMANT için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Cpt_Safa ()İnsallah üstad. 3.38 tersteyim. Gerci çok ters sayılmaz ama kazanalım artık yaw. Gemiciliği bırakıp çiftlik kurcam sermaye lazım malum.
0BeğenmedimŞikayet
Aycel_aycel ()Hocm bıde platın çalışması yapma sansınız varmı
0BeğenmedimŞikayet
Efem09 ()Hocam gümüş ons sadece dolarla mı alınıyor ve satılıyor. Diğelim dolarla aldım, satışta da dolar olarak mı işlem yapılıyor
0BeğenmedimŞikayet
ALTINCIDAYI ()Benimkide mi stresten acaba sizi takip ederken sürekli profil fotoğrafınıza odaklandığım için nick inizi TRADERAHMET olarak okuyordum, nick e odaklandığımda şok oldum tradermant :)))
3BeğenmedimŞikayet
sTRADEgist ()Gram Altınla gram gümüşü nasıl kiyasliyorsunuz anlasılir gibi degil.. Bakınız @TRADERMANT kardeşim iyi bir analist ve ve bundan daha önemlisi iyi bir insan.. Tek gayesi burada birilerine yardımcı olabilmek.. Gram gümüs ve gram altın hesap makinesiyle hesaplanan ve 2 ayrı bacağı olan emtialar.. Gram altın Ons altın ve Dolar ile hesaplanirken, gram gümüş ise ons gümüs ve dolar ile hesaplanır... Dolar arttı imisininde ortak bacağı.. Ona eyvallah.. Ama aradaki fark şu.. Ons altın globaldir ve yaygındır.. Büyük yatırimciların hatta ülkelerin hepsinin elindedir.. Dünyadaki Hareketleri spekülatif değil reeldir... Ama ons gümüş yarisına yakıni Amerikan JP Morgan elindedir ve trend onun elindedir.. Dolayısıyla dikkat ederseniz @TRADERMANT kardeş gümüsü genelde gumüş ons uzerinden değerlendiriyor sevgili @ayhan_akel ve @_kancansan_ ... Kaybetmeden maalesef para kazanmayı öğrenemiyorsunuz bu piyasada.. Ben kaybettigim meblagları yazarsam ukalalik olur yazmayacagım... Ama kazanmayıda ögrendim... Kaliniz sağlicakla..
ayhan_akel için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
2MP6A0 ()hocam kaç kişi gümüşü 240 250 almiştırki alanlarda 180 dusucek korkusuyla 260 sattı çogumuz 340 370 arası tersteyiz suç bizim ful girdik
1BeğenmedimŞikayet
Attila_ ()hoca bari sen bişey de sen japonsun akıllı adamsın :)
2BeğenmedimŞikayet
TRADERMANT ()Anlıyorum streslisiniz fakat henüz altına göre ekside olduğunun yanı sıra son dipten daha fazla elde ettiği getiri yadsınamaz.
_kancansan_ için cevaplandı (yorumu göster)
-1BeğenmedimŞikayet
_kancansan_ ()Bakin gecmiste ve yakin zamanda ne yorum yaptiginizi biliyorum, zaten sizi yakip de ediyorum. buyuk bir saygiyla emeginizi de takdir ediyorum.
Lakin bu son yorum size yakismadi.
Ben size gecmiste bisey bilmediniz veya suan iyi degilsiniz demedim.
Kalkip gumus daha cok kazandirdi demek sizin gibi birine yakismadi.
Keske kazandirsa benim 30 bin zararim var hala.
Ama bisey kazandirdigi yok.
Sadece elimizde avucumuzdakini aldi.
0BeğenmedimŞikayet
dolmakalem06 ()@_kancansan_ ,
Umarım @TRADERMANT 'in back ground'unu biliyorsunuzdur.
0BeğenmedimŞikayet
Šhatırlamyørum ()Görmek istemiyorsan engelle kardeş, ne diye can sıkıyorsun
29BeğenmedimŞikayet
TRADERMANT ()Ayıp sizin ayıbınız şu an. Terste olanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Gümüş ons 17 18 dolardayken yükselmesine rağmen düşüş olacağını ve 15.33 e kadar geleceğini, bu rakam geldiğinde de gümcelleme yapıp 11.80 nin geleceğini ifade etmiş biriyim. Merak etmeyin beğenmediğiniz gümüş altından daha çok kazandıracak.
-1BeğenmedimŞikayet
Serçelenğ ()Süper zeka bilgisayarlar devrededünyanın dört bir yanında alım satım yapıyor lar makas açıyorlar bize ekmek yok
0BeğenmedimŞikayet
ridvannn ()o yüzden gümüş takip ediyoruz. altın 330 seviyesinden 300 seviyesine yüzde 10 düştü. sonra 360 oldu. ama gümüş yüzde 35 düştü. altındaki primi yapmadı. zaten altından başka hiçbişey prim yapmadı. zarardan bile çıkmadı.
1BeğenmedimŞikayet
ayhan_akel ()Sanki muazzam bir algoritma ile doların düşüşü ve ons'un yükselişi ayarlanmış ki, Gram'da 3,33 seviyesi geçilemedi.
Dolar azcık nefes alsa ons düşüyor. Ons yükselse, dolar düşüyor. Ama ortalama hep aynı. Doların düşüşü ile Ons'mu yukarı atılmaya çalışılıyor. Sizce bu şekilde ne yapılmaya çalışılıyor?
0BeğenmedimŞikayet
_kancansan_ ()Altin dip filan yapmadiki, dolar tuttu onu kaya gibi, gumusun yasadigi diple, altinin ki birmi.
Kiyaslamayi soyle yapmak lazim.
Bu cokuntu olmadan evvel, altin 330 du simdi 360, gümüs 3.70 idi suan 3.28
Sonuc altin deger kazanmis gumus ise zarar ettirmis..
Kalkip sacma sapan 2.40 dan su kadar kazandirdi demek, sitenin yuzde 90 inin 3.50 den terste oldugunu dusunursek AYIP!
2BeğenmedimŞikayet
TRADERMANT ()Biri 5 lira biri 5 kuruş.
Altın %1.4x
Gümüş %1.5x değer kazanmış oldu.
Önemli olan yüzdelik.
0BeğenmedimŞikayet
_ALT1N_ ()Borsada işlem hacmi genelde olumlu görülur ancak gumuşde bu gecerli degil galiba sabah 22m olan hacim şuan 100m ama durum malüm cevap icin teşekkurler
0BeğenmedimŞikayet
TRADERMANT ()İşlem hacmi birim zamandaki alım satım miktarını ifade eder. Fakat fiyat yönü için belirteç değildir. Arz talep mantığından yola çıkarsak alan çoksa fiyat yükselir. Gümüş hacmiyle alakalı parametreleri incelemediğim için pek bilgim yok maalesef.
_ALT1N_ için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
ayhan_akel ()Hocam Gram Altın bugün kaç pips hareket etti, Gümüş kaç pips hareket etti.
Valla Trade için sanki en ideal emtia gram altın gibi gözüküyor.
1BeğenmedimŞikayet
TRADERMANT ()Bizim bildiğiğimiz ya da henüz bilmediğimiz bir kullanım alanı doğacaktır. Petrolde öyle yaptılar mesela. 5g de dahil birçok amaç için bir sürü roket fırlatılacak. Bir fırlatmada binlerce ton yakıt tüketimi oluyor. Depoyu ucuza dolduracaklar mesele o. Gümüşün yeri hazırdır.
battıbalık için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
Sır_Katibi ()Hem fikiriz üstadım gram altın 305 310 bandında gümüş bundan iyiydi altının yanında teneke kaldı valla hakettiği yerde değil bari şu zaman da en azından düştüğü yere 3.60 çıksa eh diyecem.. :))
0BeğenmedimŞikayet
Hakan_demir ()Hocam gram altin 60 kurus ortalama cikti ama teneke dedigimiz ortalama 90 kurus net cikti tebrikler
0BeğenmedimŞikayet
_ALT1N_ ()Hocam 1 soruda benden gümüs işlem hacminin yükselmesi nasıl yorumlanmalı?
0BeğenmedimŞikayet
battıbalık ()Artsa can yanmayacak yerinde sayıyor. Fiziki toplayacaklar diye teneke yaptılar
1BeğenmedimŞikayet
hodja ()Rasyo %-0,92 :)
2BeğenmedimŞikayet
TRADERMANT ()Senden duymamış olayım bunu önemli olan yüzdelik artış birim fiyatı değil :)
0BeğenmedimŞikayet
battıbalık ()Teneke değilde ne peki ? Altın ons 25 dolar uçtu bizim teneke 0.3 dolar arttı