Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (25)
0BeğenmedimŞikayet
eskiya47 ()şimdi kırdı sabah ki bulmacanın cevabı :)
6BeğenmedimŞikayet
Camcı ()Onlarca bildirim arasından alt yoruma doğru cevap veren @Formaldehit41 kardeşimi kutluyorum.
Görüldüğü üzere grafiğin birinde kırmızı trend çizgisi kırılmış durumda bunun sebebi Herkesin kullandığı Lineer grafik olmasıdır.
Diğer grafikte ise kırmızı trend çizgisi henüz kırılmamış durumda. O grafiktede Logaritmik kullandığımız için öyle bir sonuç çıkmaktadır.
Logaritmik nedir, Lineer nedir hangi zamanlarda hangisi kullanılır bunu internetten araştırabilirsiniz. Teknik analiz çalışan herkesin bunu mutlaka öğrenmesini tavsiye ederim.
Logaritmik seçeneğine grafik ayarlarında ölçekler sekmesi altında Logaritmik kutucuğunu tıklayarak ulaşabilirsiniz.
0BeğenmedimŞikayet
gökyüzümavisi ()Fitil uçlarından başlayarak çekilmiş trend çizgisinde çok hafif farklılık var gibi. Buda birinde düşüş trendi kırılmış diğerinde kırılmamış gibi gösteriyor. Acaba birinde fitil uçları mıknatıs ile mi tutturuldu?
0BeğenmedimŞikayet
nilsahara ()eski düşüş trendi kırılmış
yeni bir düşüş trendi başlamış mı acaba
0BeğenmedimŞikayet
Battlestone ()@Camcı dikkatli bakınca grafiğin baslangıç noktaları farklı altda neredeyse soluksuz bir iğneyle yükseliş bar gibi gibi :).
0BeğenmedimŞikayet
eskiya47 ()Ben çözdüm kırılmadı :))
0BeğenmedimŞikayet
grds58 ()logaritmada da kırılmamıştır ama otomatikte trend kırıldı gösteriyor
0BeğenmedimŞikayet
esdres84 ()tepe çizginin başladığı fiyat seviyeleri farklı:)
0BeğenmedimŞikayet
horozcu ()trend çizgisinin başlangıç noktasındaki ufak sapmadan kaynaklı bir durum
0BeğenmedimŞikayet
gltsry72 ()İlkinde düşen trend kırılmış, Düşüş bitmiş.
İkincide ne olmuş anlayamadım? Yükseliş trendi başlangıç mı
0BeğenmedimŞikayet
olwayslose ()ilk grafikte agustostan gelen alttabir siyah cizgi var;5.17 leri kesen , ikinci grafikte bu cizgi yok:)
1BeğenmedimŞikayet
Hasanoguz2018 ()Birinde düşeni kırmış yeni bir yükselen trend başlangicı. Digerinde ana konumda olan direnci gecememiş hala.
1BeğenmedimŞikayet
Goldpro ()hocam bir tanesi lineer diğeri logaritmik ölçüm grafik tahminim
0BeğenmedimŞikayet
emrahd42 ()Biri log ölçek diğeri otomatik
3BeğenmedimŞikayet
Camcı ()Alt yorumdaki çalışmaya gelen tüm yorumları okuyorum, doğru cevabı akşama doğru vereceğim. Photo falan yok, çok önemli bir teknik çalışmadır ve grafik çalışması yapan herkesin mutlaka öğrenmesi gerekir.
0BeğenmedimŞikayet
olwayslose ()en son yesil mum kırmızı çizginin ustunde ilk grafikte; ikinci grafikte kırmizi cizginin altinda:)
0BeğenmedimŞikayet
SING ()Hocam Üçgeni Oluşturan Siyah Çizginin Yörüngesi İki Çizelgede Farklı Noktadan Geçiyor. photoshop Tarzı Bir Durum Var Sanırım Alt Kısımda Bir Sıkışma Söz Konusu Gibi. Sanki Üçgeni Oluşturan Çizgiler Ayrı Tutulup Bir Sıkıştırma Yapılmış Gibi. :)
1BeğenmedimŞikayet
Battlestone ()Alta olanda trend çizgisi kırılmamış üstte kırılmış da nasıl aynı zaman diliminde bu fark var anlamadım @Camcı hangisi senin grafiğin.
0BeğenmedimŞikayet
pusula ()trent cizginizde hata var düşüş neren başlamışsa oradanbaşlangıc noktasını alsanız dah sağlıklı olur
0BeğenmedimŞikayet
Bjk42 ()Ustam benim anladığım ıkı grafık tende 5 29a tutunamayan dolar düşer
0BeğenmedimŞikayet
tenten14 ()Cami bey sorunun cevabı kısa ve öz mumkunmu acaba. Bol kazanc
0BeğenmedimŞikayet
Tuneman ()Zannedersem grafikte fiyat aralığındaki farktan dolayı mum boylarındaki uzama kısalmadan kaynaklı hocam benim anladığım :)
0BeğenmedimŞikayet
grds58 ()birinde kırılma var diğerinde yok
0BeğenmedimŞikayet
Castello ()hocam tırand çizgisini aştı yükselir gibi yapıp tekrar çizginin altına mı gidecek
1BeğenmedimŞikayet
Formaldehit41 ()Hocam merhaba, biri logaritmik herhalde..