Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0572 19:33:11
EUR 36.6079 19:33:11
USD 34.6044 19:33:11
ALTIN ONS $2641.5600 19:33:11

Grafiği gönderen: temel_teknik

⭐⭐⭐temel_teknik ()
Gram Altın
Ekonomisi zayıf olan bir ülkede;
- Borsa neden yükselir ?
- dolar neden düşer ?

Ülkeye girmiş olan çok fazla miktarda sıcak para varsa.
Bu paranın, o ülkeye gelişinin bir amacı vardır.
Bu amaç nedir ? sadece kar almak mı ? yoksa (... aklınıza geleni düşününüz.)

Amaç sadece Kar almaksa, bunu nasıl alacak ? Örnekle anlatayım ;

1 milyon $ ülkeye girdi farz edelim.
Borsaya girmek için 3. 50 ortalama ile TL ye dönerse;
1. 000. 000 x 3. 50 = 3. 500. 000 TL olur.

bu paranın borsaya girdiğini düşünelim.
Borsada hisse fiyatlarından %30 kazançla çıkarsa,
3. 500. 000 x 1. 30 = 4. 550. 000 TL olarak çıkmış olur.

Bu para tekrar dolara dönüp, ülkeden dışarıya çıkmak istediği sırada;
doların yükseldiğini düşünelim ve Dolar 4. 55 TL olsun.
4. 550. 000 / 4. 55 = 1. 000. 000 $ olur.
1 milyon $ la geldi, kazandı ve tekrar 1 milyon $ la geri dönecek, bu mümkün değildir.
O zaman ne olabilir ?

Doların 2. 50 ye düştüğünü varsayalım,
4. 550. 000 / 2. 50 = 1. 820. 000 $ olur. %82 güzel kar.
Sıcak para artık kendi ülkesine geri dönebilir.
Bunun 1 yıl içinde olduğunu düşünürsek, %82 kazancı 1 yılda elde etmek, süper kazançtır.
Kendi ülkesinde faizde kalsaydı, bu karı asla elde edemezdi.

Özetle; borsadan karını almış olarak çıkan sıcak para ucuz Dolar almak ister ve mutlaka alır.
Bu oyun yıllardır böyle devam eder gider.
Zarar, sıcak paranın girdiği ülke ekonomisine olur.

Bu oyunu başka şekillerde de düşünebilirsiniz.
Mesela emlak, Altın vs. gibi.

Mantığı bence böyledir, anlaşılması için basitçe yazmaya çalıştım.
Süre ve Rakamlar Tahmin değil, örnektir.

BIST 100 W Haftalık Grafik,
(1999 - 2004) yıllarında neler olmuş görelim.

Yorumlar (18)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

1BeğenmedimŞikayet

Alton ()

Arkadaşlar yukarıda temel teknik hocanın bir yorumu var ve ben hala borsamız ve ülkemiz için akılda tutulması gereken çok önemli bir yorum olarak durduğunu belirtmek isterim

0BeğenmedimŞikayet

Zarardakarda ()

Sahipsizmi bu ülke yol geçen hanımı hocam. muz cumhuriyeti değiliz heralde. soyup gidecekler bizi bunu anlıyorum malesef

0BeğenmedimŞikayet

Adar400 ()

Bu yazınıza istinaden doların düşmesini ona paralel olarak borsanın düşmesini mi bekliyorsunuz

6BeğenmedimŞikayet

temel_teknik ()

@temel_teknik , kolay ulaşım için kendime notum.

- Borsa neden yükselir ?
- Dolar neden düşer ?

https://altin.in/temel_teknik/68

0BeğenmedimŞikayet

Camcı ()

Bundan daha iyi anlatilamazdi, tebrikler hocam.

1BeğenmedimŞikayet

ruzgar41 ()

hocam buldum sanırım ama gözlerim ağırdı böyle güzel ve bilgi bi yorumuda bulmadan uyayamazdım saygılar sunuyorum.

1BeğenmedimŞikayet

temel_teknik ()

@benjamindalır , sorunuzun cevabı;

- Borsa neden yükselir ?
- Dolar neden düşer ?

bknz alt yorum.

10BeğenmedimŞikayet

temel_teknik ()

@Mutlum434 , @eski_treader , @musa43 , @Z92BİT , @MARTALİ_MATYAS ,
@kanaatkar63 , @tolga06 , @Brave_heartw , @SENE1955 , @34silop ,

Bildirimleriniz ve geçmiş olsun temennileriniz için teşekkür ederim.

GRAM TL = ONS x DOLAR TL / 31.1 olduğu,
sağlık durumum nedeniyle ve sadece GRAM Altını izlediğim için,
bu formülde yer alanların dışındaki emtialar ile ilgilenemiyorum.

ONS yükselmiş olmasına rağmen, DOLAR düştüğü için, Gram ile ilgili beklentimde değişiklik yoktur.
ONS MACD Göstergesinde, Negatif Uyumsuzluk olduğu için, derin olmasa da geri çekileceğini düşünüyorum.
DOLAR Fiyatı, Haftalık ve Günlük grafikte, 13 EMA ve BB Orta direncinin altındadır.
Fiyat bu değerlerin üzerine çıkamadığı ve yeni en yüksek seviyeleri göremediği sürece Alçalan Trenddedir. Üçgen bir sıkışma alanının alt çizgisindedir.
Bu alan kırılırsa, Alçalan Trend devam eder, Kırılmazsa üçgen alandaki tepkinin boyutu izlenmelidir.
Bugün akşam, GRAM, ONS, DOLAR; Haftalık ve Günlük grafik paylaşımı yapacağım.

- Borsa neden yükselir ?
- Dolar neden düşer ? yorumum ile Doların neden düşebileceğinin mantığını anlatmaya çalıştım. sizin ve Matyas arkadaşımın kartal iyi bir avcıdır benzetmeleri yerindedir.
Sürekli grafik inceleyen arkadaşlarım, detaylarda kaybolmazlarsa, olan biteni daha kolay anlayabiliyorlar.

BIST in yüksek olduğunu düşünenlerin, Dolar bazlı BIST grafiklerine bakmalarını öneririm.
Eskiden dolar bazlı bıst grafiğine bakardım, şimdi bulamadım.
2012 de 1, 72 olan doların 2017 de 3.94 olması normal karşılanırken,
2012 de 50.000 olan BIST 100 ün şimdi 99.000 olması anormal bulunmaktadır.

Bir ülke ekonomisi için, Borsanın artması ve Doların düşmesi sevinilmesi gereken doğal bir durumdur.
Siz dolara yatırım yaptıysanız ve düşüyorsa, kendi yatırım kararınızı sorgulamalısınız,
BIST 100 yükselmesine, ülke şirketlerinin değeri arttığı için ve sıcak para satıyorum dediği anda BIST de satıp çıkamayacağı için memnuniyet duyulmalıdır.

Dolar düşüyormuş, düşsün bana ne ! ; bayraklar asılsın, davullar çalınsın, hep birlikte buna sevinmeliyiz.

Borsa da işlem yapmak, Dövizlerde ve Altın, Gümüş de işlem yapmaya benzemez.
Borsa da bir günde (%10 artı %10 = %20) eksi pozisyona düşebilirsiniz.
Bilgi, tecrübe ve psikolojiniz uygunsa, Borsa önerilebilir.
Aksi halde küçük yatırımcı, Borsa da kurtlara yem olabilir.

SENE1955 , ''Borsa da 1999 - 2004 arasında neler olmuştu''
sorunuza açık cevabı burada yazamam, site kurallarına aykırı durum oluşabilir.

34silop , benim paylaşımlarım, bir konuyu anlatmak amaçlı olup, uzun bir edebiyat metni şeklindedir.
Ben yol haritasını gösteririm, gitmeniz gereken yolu ise GPS cihazı gibi gösteremem.
'' Şu rakamdan alın, bu rakamdan satın '' demek en kolay bir cümledir.
BIST de yükseliş 93398 geçilmesi ile daha yeni başlamış.
Orta vadede, BIST de yükselişin, Dolar da düşüşün devam edeceğini Tahmin ediyorum.

BIST 100 20170604 W Haftalık grafik,

0BeğenmedimŞikayet

hibernate ()

Sanırım bu yazını daha öncede okumuştum, gerçekten önemli ve bilinmesi gereken bir durum
Teşekkürler

0BeğenmedimŞikayet

serdarsa ()

Temel Abi ben dahil bir çok kişi grafik ne anlatıyor diye öyle bakıyor dur yani grafik bize ne anlatıyor dolariniza ve altininiza sahip çıkın 1 2 aya çıkacak mi yoksa elinizdeki dolarları bozun dolar düşecek mi diyorsunuz yada sitede gramı olanlar ne olacak diye merak ediyor

0BeğenmedimŞikayet

34silop ()

Arkadaş yanlış anlamada vallahi samimi ve bilen kişi olarak gördüğümden yazıyorum sayfanı inceledim sürekli edebiyat yapmış kendinden bahsrtmişsin tamam doğru tespit ama şuan için analizinide yazaydın bari borsa yükselecekmi yabancılar karı kaptı kaçmaya mı hazırlanıyorlar teknik nick ama teknik ne bu durumda

0BeğenmedimŞikayet

Brave_heartw ()

Usta borsa al sat nasıl yapıyorsunuz? yada ögreenebilecegimiz video vs var mı?

0BeğenmedimŞikayet

tolga06 ()

Abi emeğine sağlık. gbp hakkında ne düşünüyosunuz. varmı bir yorumunuz. teşekkürler

0BeğenmedimŞikayet

kanaatkar63 ()

Temel hocam 100000 $ borç paraya seanslar tavan yaptırıldı dediniz suanki borsanın 98000 $ olması normal mı yoksa anlattiginiz olayin benzeri mi

5BeğenmedimŞikayet

MARTALİ_MATYAS ()

Kartal yerden kaldırdığı avını olabildiğince yükselerek tekrar yere bırakır öldürmek için abi.

Ve kartal iyi bir avcı olarak bilinir.

0BeğenmedimŞikayet

Z92BİT ()

Hocam grafiği inceledim farklı bir tablo gördüm bizim şu anki piyasayı anımsatıyor doların çöküş döngüsü ons ve bist tin yükselişi anımsatı boşuna dememeişler yüksek uçan sert düşer diye

1BeğenmedimŞikayet

Hasanağa ()

ellerine emeğine sağlık usta çok faydalı bi açıklama

0BeğenmedimŞikayet

musa43 ()

son derece haklısınız temel abi..
sakıncası yoksa sizin dolar tahmininizi rica edebilir miyim?

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum