Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (1)
0BeğenmedimŞikayet
temel_teknik ()@ons_altın , @vahapyaman , bu paylaşımım alt yorumla ilişkilidir.
LONG : UZUN Pozisyon (buy: satın almak)
SHORT : KISA Pozisyon (sell: satmak)
Large Speculators : Büyük Spekülatörler
Commercial : Ticari Spekülatörler
Ben Forex piyasası ile hiç ilgilenmiyorum ve tavsiye etmiyorum,
Bildiğim kadarıyla, bu tablonun ne anlatmak istediğini yazayım, yorumunu siz yapın.
Daha iyi bilenler varsa, gerekli bilgi düzeltmelerini yapabilirler.
Piyasalarda; OYUNCULAR, Fiyatın gelecekte ne olacağı, TAHMİN ederek pozisyon açarlar,
Fiyatın Yükseleceğini düşünenler; LONG Pozisyon (UZUN Pozisyon) açarlar, buna BUY (satın almak) da denir.
Fiyatın Düşeceğini düşünenler; SHORT Pozisyon (KISA Pozisyon) açarlar, buna SELL (satmak) da denir.
LONG Pozisyonda (BUY); Fiyat yükselirse satış yapılır ve kar elde edilir.
SHORT Pozisyonda (SELL); elinizde olmayan malı, o andaki fiyatla satmış olursunuz, ve açık pozisyonda olursunuz, açık pozisyonu kapatmak için mutlaka alım yapmak zorundasınız.
Fiyat düşerse alım yaparak kar elde etmiş olursunuz.
Fiyat yükselirse ve yükseliş devam ederse, açık pozisyonu kapatmak için, alım yapmak zorunda olduğunuz için alım yapar ve zarar etmiş olursunuz.
Bu tablo, Piyasa OYUNCULARININ (dikkat edin YATIRIMCI demiyorum), durumunu gösteren değişken süreli bir rapordur.
Bu raporu kullanan OYUNCULAR kendi durumlarını, buna göre kontrol ederler.
YATIRIMCILAR için bu tablonun fazla ÖNEMLİ OLMADIĞINI düşünüyorum.
OYUNCULAR pozisyonlarını UZUN süreli tutamazlar, ek maliyetleri vardır.
YATIRIMCILAR ise istedikleri kadar UZUN tutabilirler, ek maliyetleri yoktur.
OYUNCU yada YATIRIMCI olmanıza göre bu tabloyu değerlendirebilirsiniz.
Benim bilgim ve düşüncelerim bunlardır.
Yanlış bilgiye düzeltme olursa saygı duyarım,
Yatırımcı tarzıma (düşünceme) ise asla eleştiri kabul etmem ve cevap yazmam.