Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0551 11:04:04
EUR 36.5792 11:04:04
USD 34.6444 11:04:04
ALTIN ONS $2636.5100 11:04:04

Grafiği gönderen: v_for_vendetta

Merhaba ,

Gram altında yaşanacabilecek en kötü senaryo ne olabilir ? Son yaşanılan 1306 usd zirvsinin geri çekilmesi hangi seviyeye kadar olabilir ve bunun Gram altın fiyatlamalarına yansıması nasıl olur ? 1046 usd hngi durumun gerçekleşmesi halinde tekrar fiyatlanabilir ?

Bu üç soru bence sorulması gereken sorular arasında. Benim düşüncem ons bazında 1046 usd fiyatlamasının tekrr görülebilmesi için 2 ons dalgalanmasını takip etmemiz gereklidir.

Bunlardan ilki ons 1190- 1195 usd bndından 30- 35 usd lik tepki verip tekrardan 1150 usd seviyesine çekilebilecek mi ?

İkinci şart 1150 usd seviyesi görülse dahi buradan gelecek 70 usd lik daha büyük tepki alımı sonrası tekrardan satış yaşanabilecek mi ?

Bu iki dalgalanma gerçekleşirse uzun peryotta eski dip görülebilir. Ama bunu şimdiden yazmak ve pozisyon almak çok mantıksız olur zira bu dediklerimiz gerçekleşse dahi arda çok sayıda alım ve satım fırsatı çıkacaktır .

Şimdi asıl konumuza gelecek olursak aşağıda gram altının 81 TL den 123 TL ye çıkış aşamsında yaşadığı dalgalanmanın haftalık garfiği görülmektdir. Ben bu grafikte z1 z2 z3 z4 ile zirve seviyelerini , d1 d2 d3 ile dip seviyelerini isimlendirdim.

Oluşan kanal içerisinde ;

Z1 sviyesinden D1 seviyesine kademeli düşüşte ( 93- 81 TL düşüşünde ) gram altın % 12, 3 değer kaybetmiş.

Z2 seviyesinden D2 seviyesine kademeli düşüşte gram altın ( 105- 93 TL düşünde ) gram altın % 12 değer kaybetmiş.

Z3 seviyesinden D3 seviyesine düşüşte gram altın ( 113 - 97 TL düşüşünde ) % 14 değer kaybetmiş.

Z4 seviyesi son yaşanıln zirve olup fiyatlaması 123 TL idi. şu andaki gram altın fiyatı 115, 5 TL olup düşüş % 7, 5 seviyesindedir. Bunu 81 TL ile 123 TL arasında oluşan kanal fiyatlmasında oluşan harekete uyarlardak maksimum % 14 düşüş durumunda 106 TL minimum % 12 düşüş durumunda 108 TL fiyatı krşımıza çıkmaktadır .

Ons eğer düşüş trendinse ise düşüş yukarıda çıkladığımız şekilde olabilir. Biz yanılırız ve çıkış trendi devam edecekse bunu zaten çok güzel açıklayn dostlarımız var.Ben en olumsuz senaryo gerçekleşirse ne olabilir onu açıklamya çalıştım.

Forum ortamında paylaşılan kişisel görüşlerim olup yatırım tvsiyesi değildir.

Resmi incelemek için çift tıklayıp büyütebilirsiniz.

Yorumlar (3)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

v_for_vendetta ()

Gram altın için hafta sonu ayrıntılı bir analiz yapmaya çalıştım. Zirve seviyesi 1305 ( 123 TL ) ye göre kanal içindeki maksimum düşüş % 14 , minimum düşüş % 12 tamamlanabilir. Tabi bu günlerde yaşanan tepki alımı doyuma ulaştıktan sonra. Az önce belirttiğim onsun ikinci satış dalgalanması bu fiyatların görülmesini sağlayabilir.

2BeğenmedimŞikayet

mehmetkaya27 ()

Gramin 108 veya 106 seviyelerinemi düşeceğine inaniyorsunuz. ben sahsi fikrim yanlis anlamasan bu rakamlara kadar dusmeyecektir. böyle yorumlarada kala almiyorum. size bir ornek vereyim dolar 2790 geldigi de herkes yok 2600 duser yok 2500 duser. simdi de gram tlde bu dusuk rakmalari vererek gram alacak arkadaslar bu yorumlarin etkisi altinda kalarak gram almayip cok dusuk seviyeleri bekliyorlar. sonrada ne oluyor gram buralardan bir toparlanip 120 tl lere geliyor. bir mal duserken daha cok dusecek algisi yaratılıyor. yok kardeşim gram tl buralardan kademli alinir. nasil dolari 2890 satirdilar dolar 3012 gorduse gramda 125 tl gorecektir. kardeşim benim yorumu sakin yanliş anlama. tsk

0BeğenmedimŞikayet

Yavas_ol ()

O zaman z1 ile z2 aradına 13 artış
Z2 ile z3 arasında 8 artış
Z3 ile z4 arasında ise 10 artmış gram yani önümüzdeki senaryo'da z4 ile z5 arasında ise ortalama 10 tl artacak buda 133 tl takabul eder : esas soru kardeş bir dahaki böyle dalgalanma hangi tarihte geçer ? Grafige göre temmuz'da olması gerek ! Koyal gelsin teşekürler..

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum