Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (4)
1BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Ben de katkılarınız ve geri dönüşler için çok teşekkür ederim. Mümkün olduğunca belli bir zaman dilimi ve aralık vererek paylaşım yapıyor ve grafikte de gösteriyorum. Sonuç itibarı hedefin ne zaman geldiği mühim yoksa bir mana ifade etmiyor. Ama hep görüyoruz ki para fiyat geri çekilirken artırarak toplamak ve ani sert yükselişlerde belli seviyelerin üstünde biraz kademeli satış ve geri dönüşlerde eldeki malın oranını artırmak en güvenli yol oldu. Diplerden tepeye baktığımızda öncesinde 32 TL den 170 TL ye anormal yükseliş ve oradan da ancak üç katına yakın seviyeye geri dönüş gördük her ne kadar hile hurda yapsalar da gümüşteki arz açığının giderek artması talebin karşılanamaz oluşu 2028 ve sonrası süper trende girmesini kaçınılmaz hale getiriyor. İkame edilmesindeki zorluklar ise ana etken. Ytd.
Evinizneisterse için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Evinizneisterse ()Ben teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :))
REŞAT12 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
REŞAT12 ()Çok güzel derli toplu bir açıklama olmuş.
Evinizneisterse için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Evinizneisterse ()Bence burada asıl önemli olan, yön tahmininden ziyade risk yönetiminin doğru yapılması. 105,36 TL bölgesinin aşağıda sadece iğne olarak kalması ve fiyatın yeniden bu seviyenin üzerine yerleşmesi teknik açıdan dikkate değer.
108,96 TL hedefi elbette takip edilebilir; ancak asıl kıymetli olan, geri çekilmelerin panikle satış fırsatı değil, doğru seviyelerde kademeli pozisyon değerlendirme imkânı olarak görülmesi.
17 Temmuz'dan bu yana yaklaşık 40 günde 24 TL'nin üzerinde yükseliş yaşanmış olması da bize şunu hatırlatıyor: Böyle güçlü bir hareketin ardından düzeltmelerin gelmesi son derece normal. Her geri çekilmeyi “trend bitti” diye yorumlamak kadar, her yükselişi de “daha da yükselecek” diye kovalamak doğru değil.
Özellikle ekran başında sürekli al- sat yapmak yerine belirlenen seviyelere sadık kalmak çok daha sağlıklı. Plan varsa panik azalır; panik azalınca hata da azalır.
Kısacası ben de “aşağı stop ol, sürekli al- sat yap” tarzı kesin yönlendirmelerden ziyade, seviyeleri takip edip geri çekilmeleri kontrollü şekilde değerlendirme yaklaşımını daha doğru buluyorum. Yatırım tavsiyesi değil; sadece grafiğe ve risk yönetimine bakış açısı.