Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (2)
0BeğenmedimŞikayet
Aynur1 ()öncelikle uuuzun anlattiğiniz için teşekürler .
inş hep birlikte kazanırız sabır e zamanla . iyi hata sonlari dilerim.
battıbalık için cevaplandı (yorumu göster)
1BeğenmedimŞikayet
battıbalık ()Aynur hanım normalde ufak yatırımcı kâr satışını verirken büyük yatırımcılar kurun düşmesine izin vermedi. Beklediğiniz kapanışı yapacak. Hatta beklediğinizin üzerinde bile olacak. Aylık gr tl grafiğine baktım üst bollingeri aylık grafikte delmiş. Tahminen kapanış ile üst bollinger yukarı doğru açacaklar. Fiyatı bir miktar geri çekip indikatörleri gevşetirler. Mumu bollinger içine alıp tekrar yükselişe devam ettirirler diye düşünüyorum. Benim beklediğim bu hareket ile sizin grafikler örtüşüyor. Geçen hafta alım yapacaktım yükselişi farkettim ama gidemedim. Bu hafta alıcam. Düşeceğinin farkında olarak. Düşerse fırsatım olursa tekrar alırım. En güçlü alımlarım 4.65 ile 20 tl arasında buradan alımım terse kalsa panik yapmam. Daha çok almaya bakarım. Sizin 1980 den aldığınız benimde 2011 den aldığım fincan kulp formasyonu hedefi 72 ve 85 dolar ... Yani her halükarda aldığım fiyatın üzerine gidecek. Bu teknik kısmı birde bunun temel analiz kısmı var. Para sistemi sürdürülebilir değil. Gerek ülkemizde gerekse globalde 2016 da söylediğim stagflasyon krizinin bir dayanak noktası vardı. Piyasadaki para miktarı ile işlem haçmi arasında çok büyük fark var. Büyük bankaların ve merkez bankalarının gümüşü fiziki olarak rezervine dahil etmesi olası kriz senaryosu sonrasında para sisteminin değişmesi durumu için olduğunu düşünüyorum. 1 banka 5000 ton fiziki stok yapıyorsa bu sistemin hatalı olduğunu farkettikleri için kendilerini güvene almak için yapıyorlar. Konu para kazanma olsa fizikiye ayıracağı parayı vadeli işlemlerde kullanıp fiyatı yukarı vurur. Konu para kazanmak değil 3 yada 5 dolar veya 70 yada 80 dolar kazanmak değil böyle olsa fiziki alım yapmaz. Hatta gümüş yerine sanal paraya yönelirlerdi. İlerde belki mantar gibi çoğalan sanal paralarda gümüş veya altın karşılığı olur. Ben şunu görüyorum. 1.7 milyon ton gümüş bunun yaklaşık 700 bin tonu sanayide çöpe gitti. Yani 1 milyon ton altını n yaklaşık 5 katı gümüş rezervi var. Gümüş pil teknolojisinde , elektrikli araçlarda , güneş panellerinde , elektronik devrelerde ( telefon gibi ) bir çok sektörde kullanıyor. Bunların çoğu çöpe gidiyor. Yatırımcı talebide artıyor. Üretimden fazla tüketimi var. Tarih boyunca 15 olan rasyo yükselse bile bir noktadan sonra kıtlığı nedeniyle rasyo 5 seviyeleri bile ihtimal dahilinde olacak. Asıl kopuş noktası vadeli işlemler piyasasindaki paranın fiziki alıma yönelmesi ile olur. 250 yada 300 kat vadeli işlemler piyasasında gümüş fazlalığı var. Mevcut fizikiye göre... Bu çok büyük bir teslimat krizine neden olur. Yani orta ve uzun vadede çok ciddi rakamlara gidebilir. Bollinger üzerinde aylık kapanış orta vadede bir boğa sezonu habercisidir. Gerçi direnç seviyelerinin yoğun olduğu bölgeyi geçti 45 ile 49 dolar arasında dirençler nispeten az. Sonrasın da çok agresif hareketler mümkün. Belki buradan 100 dolar gitmesi bir yada iki sene içinde olur . Çünkü grafiklere baktığımda biriktirme aşamasının sonuna doğru geldiğimiz görünüyor. Sanırım sizinle benzer şeyleri düşünüyoruz. Sizin grafikler ile benim gördüğüm grafikte yada beklentim benzer gidiyor. Güzel bir haftasonu diliyorum. Yorumlarınızı grafik çalışmalarınıza zaman zaman bakıyorum. Benim çalışmalarla yada beklentilerimle benzet yönde