Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0943 15:00:01
EUR 41.6090 15:00:01
USD 37.9957 15:00:01
ALTIN ONS $3038.4250 15:00:01

Grafiği gönderen: HÜMANİST_

Rasyo için tv lere çıkan nice ekonomistler 72 leri beklerken bakınız ben ne hayal etmişim

Yorumlar (15)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

HÜMANİST_ ()

rasyo 100 oldu ve bir hayalim daha gerçekleşti unutmayın 19 mart 2026 son tarih sıradaki hayalim o ve eur usd

de haydiii...

3BeğenmedimŞikayet

battıbalık ()

Al dersem yatırım tavsiyesine girer. Altın ons için 3000 dolar ın altını beklemiyorum. Altın ons 3000 nin üzerinde durduğu sürece gümüş için hedef 48 tl civarı olacaktır. Düşmesi normal. Bir şey sürekli çıkmaz dalgalı seyir izler. Eğer ki ağaların alım yeri ise veri sonrasında yukarı atar. Değilse aşağı yaptırırlar. Aslında Veri falan hikaye fiziki alım yapacaklarsa fiyatı düşürüyorlar. Alımı tamamladılarsa vadeli işlemlerde yukarı yaptırıyorlar. Olay bu... Vadeli işlemlerdeki kârlarına alım yapıyorlar. Karar senin

Zau için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

battıbalık ()

altını rezervinde tuttuğu için . dolar ı getirene altın vereceğini söylediği için rezerv para oldu. Yarın amerika olmazsa amerikan doları olmaz. Ruble olur yuan olur. Kuveyt dinarı olur. Başka para olur. Ama altın ortak para birimi... öyle olmasa amerikalılar dolar verip neden altın alsın...

HÜMANİST_ için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Zau ()

Abi ekleme yapayım mı yoksa veriyi bekleyim mi

battıbalık için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

battıbalık ()

Yok kardeş kırılmam. Tartışmak istersen de sorun olmaz. Şimdi sen toprağa ekilen filizden gümüş çıktığını ağaçtan toplandığını da düşünebilirsin. Benim aldığım gümüş patates gibi yetişiyor. Toprağı kazmak gerekiyor. 1 metre küp toprak kazdırıyorum. 30 liraya . Ben 38 lira veriyorum. 30 liraya Yarım metre küp toprak kaz desen ben kazmam. Bu benim için maliyet. Sen ağaçtan topluyorsun. sende maliyet yok. Belki rakamsal yatırım yapıyorsun. Senin için maliyeti yok. Sen fiyat etiketini alıyorsun. Ben gümüş... o nedenle 4 yıldız var.

Otomatik Hatırlatma: Üyelerin yıldız sayıları diğer üyelerin yorumlara verdiği puanlar, sitede kalma süresi, altın simülatör sonucu ve üyelik tarihi vb. kriterlere göre otomatik sistem tarafından hesaplanmaktadır. Yıldızlar otomatik olarak belirli zamanlar içinde bu kriterlere göre güncellenerek artabilir ya da azalabilir. Yıldız sayısının fazla olması üyenin site içerisindeki tecrübesini gösterir ancak yatırım konusunda uzman olduklarını asla göstermez.

xxbirzamanlarxx için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

HÜMANİST_ ()

Evet Altın bence de 1 numara ama onun fiyatının formülü yine usd den geçiyor. Kasa ve masa öyle bir ekonomik sistem kurmuş ki herşey için usd belirleyicidir.

2BeğenmedimŞikayet

battıbalık ()

Tarihte çok devletler kuruldu. Çoğu sonradan yok oldu. Para birimleride yok oldu ... tarih boyunca tek yok olmayan para birimi altın gümüş. Mesela Senin elindeki dolar küba'da geçmez. altını n dünyada geçmediği ülke var mı? Adamlar amerikan dolarını çıkartırken. Altın karşılığı olduğu için rezerv para oldu. Dolar bu kadar önemliyse kuveyt dinarı ondan neden değerli. Milyonlarca amerikalı Dolar verip neden altın alıyor. Amerikadaki enflasyona karşı doların değer kaybı var. Keza altına karşıda dolar değer kaybediyor. Her yıl daha çok dolar vererek alıyorsun. Para yatırım değildir. Sadece yatırım yapmak için araçtır.

3BeğenmedimŞikayet

battıbalık ()

Para yanar, kağıt yanar ( hisse) kül olur. Altın gümüş yanar saf olur... Toprağı yaksan oda çömlek olur. Bizde otel olur... Sonuçta elinde kalacak şeylere yönelmek gerekiyor.

2BeğenmedimŞikayet

battıbalık ()

Sonuçta fiziki olarak bir materyal var. Toprağı kazmanın bir maliyeti var. İşçilik var. Kepçe maliyeti var. Yakıtı var. Ruhsat izinler için harçları vergileri var. Evet bir maliyeti var. Sonuçta sanal paralar gibi değil. Sıfır oldu üzerine bir bardak su içme derdi yok. Sonuçta sanayide bir talebi var. En azından elle tutulur gözle görülür bir şey. Toprakta öyle... borsa şirket iflas etti. Tahtası kapandı. Bunlarda risk... mesela toprak öyle değil. Benim gözümde 2 yatırım var. Toprak ve değerli metaller. Daire yatırım ama bir ömrü var. Depremde yıkılma riski var. Araba bir ömrü var. Arazi ve değerli metaller bu ikisinin haricinde yatırım tanımam. En sağlam iki yatırım bence

0BeğenmedimŞikayet

HÜMANİST_ ()

bence de mekanın gerçek sahibi dolar dır ve tüm dünya onun etrafında dönüyor. Yatırımcının tek amacı olmalıdır elindeki usd miktarını arttırmak olmalıdır. bunu yaparken de ons lar ve diğer tüm parite ler sadece araçtırlar. global anlamda yatırımcının sermayesi usd dir.

0BeğenmedimŞikayet

battıbalık ()

dolar a yatırım gözü ile bakmıyorum. Neden diyeceksin öncelikle dolar dolar bazında sabit kalan bir yatırım. Bir amerikalı dolara yatırım yapmaz çünkü amerikadaki enflasyona karşı eriyen bir yatırım. 20.000 dolarlık yatırım yapacaksın bu 100.000 dolar olacak. Tl nin dolar ve diğer para birimlerine karşı değer kaybından etkilenmeyecek. Bu değerli metaller ve arazi olabilir. Sanal paralarda sıfırlanma ihtimali var. Bu olursa elinde hiç kalır. Kimse kaybetmek için yatırım yapmaz. Dolar türk lirasına karşı artarsa yatırımım artar. Dolar olarak değeri artarsa orta uzun vadede kazanmış olurum. Reel örnek 0.4 dolarken aldığım gümüş bugün 1 doları geçmiş durumda dolarda 25 yada 30 lira arttı. Gümüş alma hedefi gereksiz para harcamayı engelliyor ve birikime teşvik ediyor. Ben fiyata takılmıyorum. Çünkü yukarı aşağı dalgalanarak değeri artıyor.

1BeğenmedimŞikayet

HÜMANİST_ ()

emtialarda tl bazlı olarak usd try ayağı sebebiyle size katılıyorum çünkü usdtry de büyük bir yükseliş hareketi içten bile görünmüyor ve bence piyasada en ucuz olan şey usdtry dir.

ons ları için söylenen ilgili malın çıkarılma maliyeti sözüne ise ben hem katılmıyorum hem de inanmıyorum. ons kasa ve masanın kurdukları düzen için geerkli bir formülden ibarettir ve karşılığı yoktur

0BeğenmedimŞikayet

battıbalık ()

Kardeş 3 yıllık grafiğini siteden açınca gördüğüm olay 38 in Altın a inmediği sürece bir sonraki yükseliş hedefi 48 tl civarı sonrasında tekrar bir düzeltme beklerim. 42 seviyelerine sonrasında 54 55 tl seviyelerine bir çıkış. Belki düşüşlerde rasyo artıyor fakat yükselişlerde telafisini edeceğini düşünüyorum. Ben buradanda alırım. Çünkü çıkartılma maliyeti yaklaşık 30 tl şuan bu fiyatlar ucuz olduğunu düşünüyorum 100 tl ye gelene kadar alım tarafındayım. Şuan alım hedefim kg olarak 9 kilo kaldı. Bu alımı bitirince toprak alımına geçicem. Araba alma fikrim var yurt dışından bunu gümüş olarak biriktiricem. Kısa vadeli yatırım değil uzun vadede yatırım yapıyorum. Enflasyona yenilmedim başka bir şey istemem.

0BeğenmedimŞikayet

HÜMANİST_ ()

bu mesajımı profilimden okuyabilirsiniz lakin yeni gelen tarih ve noktalama sistemi nedeniyle kopyalayıp atamadığım için bu şekilde tekrar attım sizlere.

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum