Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0558 23:39:57
EUR 36.5943 23:39:57
USD 34.6370 23:39:57
ALTIN ONS $2638.6500 23:39:57

Konu: Rasyo

Rasyo ya birde böyle bir kanal çizelim.

Yorumlar (14)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

Kerim5461 ()

Bununla alakalı senin profilde mi okumuştum bir yazı vardı bana onu hatırlattı şimdi senin bu yorumun. Sanırım senin profilde idi ilk üye olduğum zamanlarda okumuştum. Çok doğru söylüyorsun kardeşim aynen ekran başında çok vakit geçiriyoruz özellikle de grafik takibi yaparken bu daha fazla oluyor farkındayım bunun. Asrn üstad da inşallah geri döner. Bir selam verse ondaki yeterdi bize ama neyse biraz toparlasın kendisini bakalım nasip. Tekrar hayırlı geceler değerli kardeşim benim.

calculator için cevaplandı (yorumu göster)

2BeğenmedimŞikayet

calculator ()

Üstadım, zaman her şeyin ilacı. İnşallah dönecektir diyelim ama bu yaşadıklarımız bize şunu gösterdi. Hayat kısa ve hayatı ekran karşısında geçirmek yerine sevdiklerimiz ile daha çok bir arada olmak lazım.V

Kerim5461 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Kerim5461 ()

Benden çok selam söyle kendisine ve dönmesini beklediğimizi de ilet. Tabi zor zamanlardan geçiyor onuda anlamak gerek Allah yardımcısı olsun. Yapabileceğimiz bir şey olursa buradayız söylersin kardeşim sana zahmet. Neyse ben çıkıyorum yine görüşürüz değerli kardeşim Allah'a emanet ol hayırlı geceler…

0BeğenmedimŞikayet

Kerim5461 ()

Valla beni çok üzdü bu durum. Benim burada bir çok yazıştığım insan var ama inan asrn üstad ve senin yerin bir başka kardeşim. Ben buraya üye olmadan öncede takip ettim asrn üstadı sonra üye oldum biliyorsun ozamanlar en çok ona sordum öğrendim bu işleri yani emeği çok bende. Sanada sordum çok belki sen bunu hatırlamazsın bile ama ben unutmam benim böyle bir durumum var vefalıyımdır asla unutmam. Hatta asrn üstad bile o dönemleri unutmuştur ama ben unutmadım. Bir ara ayrı yerlerde olduk ondan sebep diyorum unutmuştursunuz diye ozamanlar Altın tarafındaydık baya bi zaman oldu. 2021 Haziran'da takibe başladım 2021 Kasım'da üye oldum ne günlerdi be o günler. :(

1BeğenmedimŞikayet

calculator ()

Hocam bende sonradan gördüm. Acısı ve kaybı büyük oldu. Mail yazdım cevap geldiğinde sizlere de iletirim inşallah

0BeğenmedimŞikayet

Kerim5461 ()

Bu arada o trend takibimde ama bende henüz tam trend hattına dokunmuş değil gibi gözüküyor. Hafif Altın a kadar çıktı tam temas etmedi gibi bende oraya çıkmasını bekliyorum. Bir yandan da oluşturduğu bir yükselen kanal vardı o kanalı alttan kırdı ve tekrar kanalı retest etmeye çıkar mı diye onuda takip ediyorum farklı açılardan takipteyim kardeşim.

0BeğenmedimŞikayet

Kerim5461 ()

Kardeşim hoşgeldin bugün sana bir yorum yaptım gördün mü onu? Asrn üstad istifa etmiş bilgin var mı senin? Çok üzdü beni ya. :(

1BeğenmedimŞikayet

calculator ()

Sn. @Kerim5461 2 hafta önce rasyo ile ilgili yazdıklarımız.
Trendi kırmayı denedi ama kıramadı tobo tabanını teste geldi. Bakalım retest mi olacak yoksa fm iptal mi olacak?

0BeğenmedimŞikayet

Kerim5461 ()

Selamün aleyküm hayırlı günler… kardeşim sıkıntı yok biz seni biliyoruz rahat ol. :)

0BeğenmedimŞikayet

calculator ()

Sn. @Kerim5461 ğstadım, tlf azizliği bazı kelimeler eksik ya da farklı çıkıyor.
Eleştirmek haddime değil yazacak iken eleştirmek haddime şeklinde yazılmış. Düzeltme yapmış olayım. Kasıt yoktur. Hakkınızı helal edin. Okuyunca fark ettim.

0BeğenmedimŞikayet

calculator ()

Estağfirullah abim, ben de çok bildiğimden değil. Bu platformun amacı bilgi paylaşımıdır. Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var.

0BeğenmedimŞikayet

calculator ()

Deneme , uzun bir yazı oldu. Sayfaya düşmeme ihtimaline karşı deneme

0BeğenmedimŞikayet

calculator ()

Değerli hocam, yorumunuzu okudum ve ona istinaden yazıyorum. Eleştirmek haddime o sebeple eleştiri değil de bakış açımı yansıtmamı sağlayacak bir değerlendirme olacaktır.

**2 Şubat 2021 den başlayan bir yükselen trend çizdiğimizde şunu görüyoruz. Trende dokunmuş ve tobonun sağ omzunu yapmak için dönmüş ve sağ omzunu tamamlamış. Bu tobonun çalışması için yükselen trendin üstüne atması şarttır. Tobo değil de önce trend üstüne atıp atamayacağı takip edilmelidir. Tobo tabanının bir miktar üstünden yükselen trend geçtiğinden eğer trend takip edilmez ise tobo tabanı yukarı kırıldı diye düşünmek hataya sebep olabilir. Bu sebeple tobo yerine önce trend üstüne atıp atamayacağı takip edilmeli ve trend üstüne atarsa tobo teorik hedefi takip edilmelidir.

**Kanal dibi ve kanal tepesi aslında trend çizgisidir. Teknik açıdan bir trend çizmek için en az iki dokunuş lazım. Güvenilir olsun diyorsak en az üç dokunuş şarttır. Çizmiş olduğunuz kanalın alt çizgisinde yeterince dokunuş vardır ama üst kanal çizginizde tek dokunuş olduğundan bu şekilde kanal çizeceğiz teknik olarak. Ne yapmamız lazım? Alt kanal çizgisi nizamidir ama üst kanal çizgisi teknik açıdan uygun değildir. Dolayısıyla orada bir kanal yoktur ama alçalan bir kama çizebilirsiniz.

Yazdığım iki teknik verileri tek grafikte birleştirirseniz. Rasyonun yükselen trendinin Altın da olduğunu ve trend üstüne atabilmek için tobo oluşumu yapmaya çalıştığını. Tobonun çalışma koşulu tobo tabanının kırılması değil de yükselen trend üstüne atması olduğunu görürüz.

1BeğenmedimŞikayet

Kerim5461 ()

Sn, @calculator değerli kardeşim aklıma gelmişken bu alt yorumdaki rasyo grafiğinde çizdiğim kanala bir bakarmısın? Burada düşen kama kırılımı sonrası ben böyle bir kanal çizmiş ve takibe almıştım. Aslında bir iki grafik daha var takibe aldığım rasyo da ve yukarı yön görüyorum artık inişli çıkışlı mı olur nasıl olur bilmiyorum ama yukarı hareketler devam edecek gibi sanki. Yani bir taraftan da gözüm orada. Biraz evvel bahsettiğim alt yorumdaki grafiğe bi göz atarmısın müsait olduğunda. Benim tecrübem senin kadar yok senin daha iyi yorumlayacağını düşünüyorum kardeşim. Biz birazdaha basit usul gidiyoruz teknik olarak size yaklaşamayız. :) bizde ego yok yerimizide haddimizide biliriz kardeşim. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var daha. :)

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum