Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0493 01:57:13
EUR 36.3068 01:57:13
USD 34.6058 01:57:13
ALTIN ONS $2624.8050 01:57:13

Konu: Mum dibine ışık vermez derler ya ! İşte öyle!

Yorumlar (15)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

tekaüt06 ()

Evet mirim benim sorular, olmadık sorulardır:)

Telafi_ için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Telafi_ ()

bu soru olmadi mirim. konu mecrasindan kaydı. Basladigimiz yerden uzaklastik. benim gönlüm daha çoğunu da isterde 10 tl olsun. Mirim bizim cüzdanlar o fiyatı kaldırır mı ))) bu biraz uzun sohbet konusu.
3343 kısmını inceleyemedim. İthalat vergisi dahil mi hariç mı? bilgi bulamadım. Çünkü 2020 ekim dahil vergi 2021 nisan a kadar sıfırlanmış. Gerisini takip edemedim. Ogrenebilirseniz bizide bilgilendirirseniz sevinirim.
Şu an buğday ülke içi borsa fiyatlari 3317 tl ( 5 kasım 2021 )

Konumuz şuydu tablo fiyatina mazot ve gübre vs. destekler dahil mi ?
Cevap hayır dahil değil. Bu fiyat 2250 açıklanan taban fiyattır.

Bu yılki taban fiyatta 2245 tl olup arkadaşım 2500 tl ye ürününü satmıştır. Desteklerle 2650 tl. Urun yeterli olmayıp talep artınca fiyat 3317 tl ye yükselmiştir. yada her ne sebeple yükseldiyse
Tüm iyi niyetimi kullanarak cevap verdim )))
Hayırlı geceler

tekaüt06 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

tekaüt06 ()

Ton başına 3343 lira vermişiz ama tabloya göre mirim elin çiftçisine, arkadaşınız o fiyata satsın istemez misiniz:)

0BeğenmedimŞikayet

Telafi_ ()

Evet Mirim haklısınız )))
O tabloda verilen rakamlar geçen yıla ait sanırım. Yurtiçi rakamından onu anlıyorum. Internet sorgusunda 2020 rakamı olarak görünüyor.

ithalat rakamı gümrük vergisi kalkmasından öncesi mı sonrası mı onu anlamadım. O konuda bilgi veremeyeceğim

Ayrıca sorunuz havada kalmasın
Tarım yapan arkadaştan aldım bilgiyi

Buğday tonu 2.500 tl ye satmış

Dekar başı 30 tl mazot ve gübre desteği almış Dekarda bu yıl 600 kg verim almış. 30÷600= 0.05 kilo başı ton için 50 tl oluyor

Hasat sonrası ton başı 100 tl destek almış

Ton için toplam= 2.500 50 100= 2.650 tl

kg fiyatı= 2.65 kr çıkıyor

Liste taban fiyat artmış oluyor.

Geçen yıl toplam yaklasik 20 milyon ton tüketim yapılmış

Bu yıl iklimsel şartlardan dolayı üretim yetecek miktara yakın olmasına rağmen 2022 ocak ayı hesaba dahil 4 milyon ton arz (ithal) edilebilirmiş. Geçen yıl 500 bin ton ithal edilmiş.

Buğdayla tanısmamıza vesile oldunuz.
Teşekkür ederim. Hayırlı geceler
Dahada yorum yapmam )))

0BeğenmedimŞikayet

tekaüt06 ()

Sorumda kasıt vardı mirim, en az sizin sorunuzdaki kadar:)
Size de hayırlı akşamlar.

0BeğenmedimŞikayet

Telafi_ ()

))) sorunuzda kasıt olmadığını düşünüyorum. )))
Veriler iyi yada kötü değerlendirmesi şeklinde bir anlam ifade etmiyor benim için. Haberin kaynağı ve doğru fiyat verilmesi kiyas için daha önemli. Haberi atan arkadasimiz haber kaynağını ve detayı bilir diye sordum bir kastım yok !
Ayrıca tarımla uğraşan bir arkadaşımı aradım. Mazot, gubre vs destek ne kadar diye sordum. Buğday üretimi dekar başı ortalama tespiti de önemli.
Arkadaş traktör üstünde olduğu için bir kazaya sebebiyet vermemek için uygun bir saatte söyleyecek bilgiyi )))
Buğday için bu bölgedeki yaklaşık fiyatı tespit edebilirsem paylaşacağım.
İyi mı kötü herkes kendi değerlendirir.
Mirim size ve Herkese hayırlı akşamlar

0BeğenmedimŞikayet

tekaüt06 ()

Hesabı doğru yapmak isteyen yorumcuya sormuştum mirim.
Saygılar misliyle.

karambahtıkaram için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

karambahtıkaram ()

Hesaplamadım ama kıymeti harbiyesi yok gibi, dekarda 40 tl mazot ve gübre desteği, ince hesaba oturursanız, üründe kg bazı verimliliğe gire 10 kuruşu bulmaz, onu da zamanında değil bir seneye yakın gecikmeli olarak öderler ve nihayetinde bu destek de enflasyondan nasibini alır, saygılar.

0BeğenmedimŞikayet

tekaüt06 ()

Hesapladınız mı mirim, dahilse kötü mü, değilse durumlar çok iyi diyebilir miyiz?

0BeğenmedimŞikayet

Telafi_ ()

Hesabı doğru yapabilmek için soruyorum . Bu alım fiyatlarına gübre, mazot vs. destekleri dahil mi acaba

1BeğenmedimŞikayet

blogger ()

Derinlere inersek error verebiliriz. Tablodaki fiyat farklılıkları daha da büyüyeceğe benziyor. Asgari ücret, burs vs şu dönemde şu kadardı şimdi şu kadar gibi trajikomik değerlendirmelerin yanında cari açık, gsyh konuları epey komplike kalıyor:) Reel efektif döviz kuru 60,37ye düşmüş. Bu rakam ile TL 20 yıl öncesinden de kö_tü durumda

karambahtıkaram için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

karambahtıkaram ()

Aslında mevzu daha da derinde de, fazlasını yazmaya gerek yok! , saygılar.

blogger için cevaplandı (yorumu göster)

3BeğenmedimŞikayet

blogger ()

Yabancıya çok para verelim ki bizi fakir zannetmesinler, itibardan tasarruf olmaz sonuçta ()

0BeğenmedimŞikayet

karambahtıkaram ()

Sn@Tekirdağlı_Murat ; günaydınlar, maalesef durum bu , hemde yıllardan beri, size ve tüm arkadaşlara güzel bir hafta sonu diliyorum, saygılar.

Tekirdağlı_Murat için cevaplandı (yorumu göster)

2BeğenmedimŞikayet

Tekirdağlı_Murat ()

Günaydın kardeşim arada dağlar kadar fark var

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum