Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0430 15:58:10
EUR 35.9598 15:58:10
USD 34.5492 15:58:10
ALTIN ONS $2717.4500 15:58:10

Konu: Gümüş Günlük ve haftalık grafiğe göre...

Yukarda günlük grafiğe göre bir miktar daha çıkış olup tahmini 24300 civarına bir gidip ordan geri çekilme olabilir, bu geri çekilme 22900 e kadar olma ihtimalide var ama tahmini sert düşmezse 23400 den geri dönebilir.

Alttaki haftalık grafiğe görede bir çıkış olacaksa eğer 24400 üzerinde kalıcı olup yukarılara çıkması gerekiyor.

Not: Altın onsninde 1833 ve 1850 üzerine atması 1900 lere kadar ilerlemesini sağlayabilir. Ayrıca altın onsnin bu çıkışı madenlerinde çıkış yapmasını kolaylaştır, aksi halde yön hâla aşağı, altın ons 1680 altına düşersede daha önce attığım grafiklerde 1500-1400 lere kadar uzun vadede gerilemesi mümkün olabilir... Burdaki çalışmalarım kendi kişisel analizlerimdir... ytd

Yorumlar (29)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

satabildin mi yoksa elinde tutuyormusun :)

By_tarafsız_adam için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

deminden beri anlatıyorum yazılarımı az oku :) 24300 gibi geri aşağı salmak zorunda onsler, ons aşağı düşerken dolar yukarı çıkarsa tl bazlı birşey değişmez böylece satmana gerek kalmaz, çünkü onsler dipten sonra geri yukarı çıkacak ve dolar sabit kalırsa gümüş ons yukarı atarak gümüş tl yide yukarı çıkaracak, bu olmazsa yani dolar çıkarken onsler düşmezse, onun yerine dolar sabit kalsa bile ons düşerse gümüş tl aşağılara iner, bu durumda satmak gerekir, tabi al sat yapacak kişiler böyle yapmalı, en azından ben alım yapsam böyle yaparım. ytd Az sabredin ilerleyen saatler herşey olur yataya bağlarsa gene satmayabilirsiniz, çünkü yataydan sonra ilk dediğimi yapabilir, satış yapacaksa biri kademeli satmalı parça parça, alım yapacak kişilerde ons grafikte dibe gelirken atıyorum 1 saatlik 2 saatlik 4 saatlik diplere göre parçalı alım yapmalı yada 4 saatlik dip yapmasını bekleyip risk alıp en alttan alabilir son karar her zaman kişinin kendisine ait, sonuçta riske girecek olan başkası, ben sadece fikir veriyorum ytd

Abbas_usta için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Abbas_usta ()

Peki şuan senin grafik ne gösteriyor Napalım yani buralarda ? Ytd

1BeğenmedimŞikayet

Abbas_usta ()

Hayırlısı kardeşim

Levent06_ için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

Senin bu grafikçiler muhabbetin beni öldürüyor :) bu sitede bende dahil kimse 4x4 lük grafik bilmiyor. Ama geliştirmeye ve daha iyi alım satım yapmaya uğraşıyoruz. Sende denemelisin, öğrenince o kadarda kötü olmadığını görebilirsin... bilmekten zarar gelmez...

0BeğenmedimŞikayet

Levent06_ ()

Tamam abi bende cesaret edemiyorum bi türlü biraz satsam alttan alma imkanı olurmu bilemedim

1BeğenmedimŞikayet

Abbas_usta ()

Yok kardeşim grafikçiler herşeyi bilir bilmedikleri şey olmaz

1BeğenmedimŞikayet

Abbas_usta ()

Bekliyorum kardeşim

0BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

şu an gümüş fırlasa gitse bile umrumda olmaz neden biliyormusun, yıl genelinde kârdayım, buda bana yetiyor :) yani çıkış olursa nerden alırsam alayım sıkıntı yok, atıyorum 6,89 da zararkes yaptığımı düşünürsek onun altında her yerden alımım gram yükseltmemi sağlıyor, almasamda sıkıntı yok çünkü en azından düşüşte zarar etmemi önlemiş oldum. yani grafik bilirsen zarar etmezsin diye birşey yok, sadece zararı en aza indirebilirsin olay bu ytd

0BeğenmedimŞikayet

Levent06_ ()

Tamam anladım teşekkür ederim bekleyim biraz o tepeye göre karar veririm İnşaAllah

1BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

Sana bir tüyo vereyim, şu an tüm saatliklerde tepede sayılır, sadece 4 saatlik tepe yapmamış yani şu an saat 4 dersek avrupa açılış saatine denk geliyor. Eğer saat 8 ile 12 arasına kadar tepe yapıp üste atamazsa, muhtemelen 2 seçenek kalacak ya yatay yada satış yiyip onsler rahatlamak için gerileme yapacak. Tl bazlı durmadan atması için şöyle olması gerekiyor, dolar yukarı çıkarken ons rahatlamak için dip yapar böylece tl bazlı gümüş fazla düşmez, sonra dolar sabit kalır ons artar ve gümüş tl daha yukarılara çıkar gibi... bu olmadıkça tl bazlı daha yukarı atamaz ytd

0BeğenmedimŞikayet

Abbas_usta ()

Evet büyük başarı ne kadar tebrik etsek az

0BeğenmedimŞikayet

Levent06_ ()

Abbas abi sen al sata mı başladın sattınmı yoksa beklemedemisin

0BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

sonuçta tüm düşüşleri görüyorum ben risk alıyorum geri fırlarsa diye :) o benim seçimimle alakalı sayın çok bilmiş @Abbas_usta, uyarımı dikkate almayıp 6,93ten aldım diye hava atıyordun :) 2 gün senle onun tartışmasını yaptım ama genede inat edip para gelsin gene alacam dedin, sonuç 6,25 demek ki düşüş gözükünce çıkmak lazım. Ben sadece ilk düşüşlerde düşüşün kademeli düşüş olduğuna inanmadım taaki 6,90 larda tdi verisi 2 yeşil gelip tekrar grafikte sert düşüş görünene kadar. Bende yatırımı riske atmayıp çıktım ki doğru bir karar vermişim. ytd

0BeğenmedimŞikayet

Levent06_ ()

Evet öğrenmek istiyorum tabiki anlamaya çalışıyorum ama şuan bir karar vermem lazım cesaretim yok kararsız kaldım neyse kısmetten öteye yol yok hayırlısı bakalım

1BeğenmedimŞikayet

Abbas_usta ()

Aynen grafik bilirsen 7.60 da alır 6.80 de satarsın 6.5 olunca büyük başarı sağlamış olursun

1BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

Grafik öğrenirsen kendi hedeflerin olur, kendi hedeflerine göre hareket eder kimseye soru sormana gerek kalmaz, sadece fikir alışverişi yaparsın... ama öğrenmezsen birileri seni yanıltır ve erken satmana yada tepeden almanı sağlar... ytd bol bol google amcadan grafik öğren sadece rsi stochastic ve macd 3lüsü ile bile dip ve tepeleri öğrenebilirsin... Burda önemli olan grafikte 1 saatlik 2 ve 4 saatlik yada günlük, haftalık ve aylık grafik zamanlarını iyi anlaman gerekiyor. Bu zamanları ve olayları çözdükçe alım satımların daha başarılı olacaktır.

0BeğenmedimŞikayet

Levent06_ ()

Al sat yapmayı bildiğimden değil ama sürekli böyle beklemek çok sıktı zararda çok belki biraz biraz azaltıp gr yükseltebilirmiyim diye bakıyorum

1BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

rakamlara fazla takılma, rakamlar yanıltır, ons bazlı bak olaya 24300 iken sabit kalıp dolar artarsa tl bazlı artış olur, bu olmazsa dolar düşerse yani tl bazlı daha aşağıdan satarsın çünkü dolardan sonra ons düşüşe geçerse atıyorum 6,49 gibi satman gereken birşeyi sırf 6,50 yi geçsin diye hırs yapıp bekletirsin ve bumm düşüş başlar ah be satsaydım dersin :) yani tam dipten alacam diye kasma, tam üstten satacam diyede kasma, al sat yapmak istemiyorum diyorsan bekletip risk alabilirsin, al sat yapacaksan tepede durduğunda baktın çıkamıyor, kâr sana yeterli ise çıkma kararını o zaman verirsin... ytd

0BeğenmedimŞikayet

Levent06_ ()

6.53 e kadar falan bekleyim ozaman sonra tekrar sorarım size zahmet

1BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

şu an önce bir miktar çıkış var, geçen cuma günü biri almış 6,38 felanken uyardım, 6,42 de satacam demişti bende dedimki grafikte bilgin olsun ons bazlı çıkışa göre tl hesabı yaptım ve 6,46-6,50 ye kadar çıkabilir tepki ile 6,53 felanda olabilir yazmıştım. sanada aynısını söyleyim bu aralıkta ons 24300 civarına çıkacak gibi görünüyor, dolar çıkmaz ise tl bazlı verdiğim fiyatlardan sonra satış yeme ihtimali var. Risk alıp bekleyebilirsin, altın ons çıkışta biraz üste atamazsa, onunla beraber gümüşte düşer muhtemelen ytd

0BeğenmedimŞikayet

Levent06_ ()

Alttan aldıklarımı satma konusunda çok kararsız kaldım birkaç kez aynı durum oldu pişman oldum satmadığıma şuan yükseliş başladı diyenler var sizce alttan alma imkanı olurmu diyorsunuz

1BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

Nedense borsa tuzağı kokusu alıyorum gene, rsi tepelere çıkarken tl bazlı gümüş sadece buralarda dolanıyor, yani tepeden aşağı düşerken özellikle günlük grafikte orta seviyedeki düşüş noktasına tekrar gelince gene bir kademeli düşüş olabilir. Gümüş uçuyor kaçıyor diyenlere bakmayın şimdilik durum bu ytd not:risk almak isteyen alabilir ama unutmayın düşerken risk almak sizi terste bırakır... sadece uyarıyorum, kimse uymak zorunda değil...

Dikkat: üstteki grafikte stoch tepe yapmak üzere, yani aşağı düşebilir ve bir miktar artıştan sonra rsi kademeli düşüş yaptığı orta seviye çizgisine gelmiş olacak ki, bu zamana kadar altta görmüş olduğunuz haftalık rsi düşüşünü bitirene kadar hep aynı hareketi yaptı, yani rsi tam dibe inmek için gene günlükte orta seviyeye gelmek üzere ve gene burdan sert düşerek alttaki haftalık rsi düşüşü gerçekleştirerek dip yapmayı bitirebilir, daha kötü senaryo ise duramazsa aylık düşüşe geçebilir ama burda da devreye altın ons giriyor. Altın ons aylıkta stoch dip yapmak üzere, bu süreç uzun bir süreç olacak gibi gözüksede, olası bir veri sert düşüş yaptırarak bunu kısa bir süreye çevirebilir. Grafiktede bu düşüş mümkün yani, genede karar sizin, ben sadece gördüğüm tehlike için sizi uyarıyorum. ytd

0BeğenmedimŞikayet

A_Didem ()

Ben arada unutuyorum caktirma :) 3 tane atarim ama :)

0BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

12 olmadan likları yolladım hergün boşa gitmesin :)

A_Didem için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

A_Didem ()

Evet bende sana 1 e 1 katiliyorum. Bu sira ons altin yonu belirleyecek

0BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

ben düşmez demedim zaten orda tutunursa, yukarı çıkma yani kademeli çıkış başlar tutunamazsa yön aşağı zaten ytd

A_Didem için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

A_Didem ()

Ben buna katiliyorum ama suna katilamiyorum 1860 lara cikip da yine ordan dusebilir.

0BeğenmedimŞikayet

By_tarafsız_adam ()

@A_Didem günlükte stoch tepe yapmak üzere durmazsa haftalık çıkışa geçecek, böylece günlük grafik ilk defa orta seviyeden dip yapmaya gitmek yerine rsi de tepe yapmaya gidecek, bu olursa zaten kademeli çıkışta başlayabilir. ytd

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum