Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0480 08:22:28
EUR 36.2165 08:22:28
USD 34.5335 08:22:28
ALTIN ONS $2669.8750 08:22:28

Grafiği gönderen: karahilal

⭐⭐⭐karahilal ()
Gram Altın
euro
(GÜNLÜK GRAFİK)

Her mum bir günü ifade etmektedir.
Sol üst köşede hareketli ortalamaların kaçar günlük oldukları ve hangi renkler ile gösterildikleri var.

Sarı renkli 9 günlük hareketli ortalama çizgimizin, kendisinden büyük günlü ortalamaları aşağı kesmesi fiyatların negatife yukarı kesmesi ise fiyatların pozitife döndüğünü göstermekte. Ayrıca Fiyat mumları ile 9 günlük hareketli ortalamadan uzaklaşması zirveye veya diplere yakın yerlerde olduğumuzu gösterir. Küçük turkuaz elipslerde uzaklaşmaların ardından yükselişe geçen fiyatları, lacivert elipslerde ise uzaklaşmaların ardından inişe geçen fiyatları görüyoruz. 2 gün önce fiyatlar ile 9 günlük hareketli ortalamanın arasının açıldığını görüyoruz. Son iki günde ise fiyatlarda geri dönüş gözlüyoruz. Aşağıdaki MACD göstergesinde histogram çizgilerinin kısalıp zayıfladığını görüyoruz.

Bu düşüşlerin istisnalarını da yaşadık geçmişte. Düşüşe geçen fiyatların belli dönemlerde kısa bir yükselişten sonra tekrar inişe geçtiğini siyah elipslerde görüyoruz.

Kırmızı fibonacci günlük grafiğe, mavi fibonacci ise 4 saatlik grafiğe aittir. Önemli destek ve direnç noktalarını oradan takip edebilirsiniz. Buna ek olarak siyah yatay çizgilerle kendi çıkardığım destek ve dirençleri görmektesiniz.

Euro için zorlama bir yükseliş olma ihtimali olmakla birlikte geçmiş grafik görüntüleri ile birlikte yorumlandığında 3, 035 ve 2.98 noktalarını dikkatli izlemek gerekiyor.

Tahvil programının aylık işlemesi euroyu düşürür, Yunanistan konulu yeni bir borç ödeme veya reform paketi gündemi de euro üzerinde etkili olacaktır.

Yorumlar (8)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

8BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

@m_e_s_61 arkadaşım, alt yorumu 1 hafta kadar önce paylaştım... burada "... bu düşüşlerin istisnalarını yaşadık geçmişte. Düşüşe geçen fiyatların belli dönemlerde kısa bir yükselişten sonra tekrar inişe geçtiğini siyah elipslerde görüyoruz" demiştim. Ayrıca yazının sonunda "... tahvil programının aylık işlemesi euroyu düşürür. Yunanistan konulu yeni bir borç ödeme veya reform paketi gündemi de euro üzerinede ETKİLİ OLACAKTIR... " demiştim.

Şu anda grafiklerde görülen durum yeni bir sayah elips durumudur. Sebepsiz değildir. Siteyi yakından takip ettim cezalıyken. "Euro düşecek diyenler nerede" yorumlarını yapanların profillerine baktım elden geldiğince euro neden yükseldiğine ilişkin yorum göremedim. Ama bolca eleştiri gördüm=) İnsanoğlu böyle.

Cezalı iken başka sosyal medya platformlarında soranlara Yunanistan'ın troyka ile anlaşmasının neredeyse tamam olduğunu az değil 85 milyar euroluk bir paradan bahsettiğimiz belirttim. Cezalı olduğum için site ile paylaşamadım.

İşin özü siyah elipsler risk bölgeleridir. Riski alan almayandan bir fazla kazanır. Tam tersi de mümkündür kaybetme noktasında.

Bir başka durum da 3. 03 ve 2. 98 noktalarının karar noktaları olduğunu belirtmemdir.

Ben euro aldım mı? hayır almadım... Profilimde yatırım tipim ve tarzım yazıyor. Sabah alıp gün içinde veya ertesi günde satış hedefi olanlara hep imrenmişimdir ancak benim günlük mesaim ve psikolojim buna müsait olmadığı için ben yapmıyorum. Trendin karşısına geçip risk almıyorum.

@luckylover arkadaşım hoşgördük...
@EuroDolar ve @aspirin1231 arkadaşım artık ben de rahat rahat "yıldızlılar şöyle böyle... " diyeceğim Nasıl =)
@ksfno1 arkadaşım, saygı sevgi ve selamlarımı iletirim.

0BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

@Tim altyorumdaki grafikteki görüşlerimi aynen koruyorum.

4 gün olmuş tek yaptığı 1 kuruş içerisinde dalgalanmak... Her geçen günün aleyhine işlediğini düşünüyorum euro için.

Sabırla bekleyeceğim.

0BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

@amazonn arkadaşım alt yoruma bakabilirsin...

1BeğenmedimŞikayet

Fx_trader ()

Selamlar @karahilal .
Grafiklerinizi sürekli incelemeye çalışıyorum ve çok faydalı buluyorum. Euro konusunda sizinle hem fikirim artık daralan bir takvim ve önümüzde yine bir tavhil alımı var. Buralardan alınan Euro evet bir kaç kuruş kar bırakabilir. Ama tahvil alımına denk gelmesi durumunda yaklaşık 1 ay kadar bekletir bence. Az önce bir grafik yayınladım acemice oluşturulmuş bir grafik (chf) zamanınız varsa bir inceleyebilirmisiniz. Cünkü buğün bir yazınızda chf alımı yapmayı düşündüğünüzü yazmışsınız.

1BeğenmedimŞikayet

dolarcan ()

emeğinize sağlık hilal hanım bide frank ve dolar tahmini alabilsek rahat rahat uyusak : ))

0BeğenmedimŞikayet

tnr ()

elinize saglık hocam tşkler.

0BeğenmedimŞikayet

euronaz ()

hocam kısa bir açıklama

0BeğenmedimŞikayet

euronaz ()

ortadaki sorun biz grafik okumayı bilmiyoruz lutfen öz bir izahını yaparmısınız tşk

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum