Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0417 22:26:58
EUR 36.0114 22:26:58
USD 34.5453 22:26:58
ALTIN ONS $2710.5400 22:26:58

Konu: 10 yıllık tahvil faizleri/dolar tl

ASRN ()
Dolar

Yorumlar (18)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

Realtrust ()

Salgından bağımsız olarak TL nin USD ye karşı değerinin yüksek seyretmesi avantajımızadır. Faizin artışı ve yüksek tutulması tartışmasız büyük bir risktir. Çok zor durumda olmasalar bunu yapmazlardı. TL çok değersiz olmasın tabi ama çok değerli olması pek de istenen bir durum değil. Bilginiz olsun.

celik2119 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Realtrust ()

Bu yorumunuza şaşırdım. Us10y nin artması gelişnekte olan ülkelerdeki doları çeker. Bizim için de Usdtry nin artması demek oluyor bu. Az ya da çok etkisi bu yönde olur. Hem teorikte hem pratikte bu böyle olmuştur.

0BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

Olayı tek bir etkenle açıklamaya çalışan indirgemeci yaklaşıma karşısınız. Haklısınız. Bu sadece ana faktörü açıklamak için bir yoldu. Tabii ki başka faktörler de var.

project için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

project ()

Aksini düşünmüyorum. Zaten bunu ilk yorumumda tahvil fiyatlarının düşmesiyle diğer ülke varlıklarına yönelim olur şeklinde belirtmiştim. Usdtry ve Us10Y arasında ters korelasyon söyleminin eksik olduğunu vurgulayarak dönemsel bakmanın daha doğru olduğunu söyledim tekrar okursanız. TLdeki az değer kaybı Usdtry'da artış olacak demektir zaten. Ayrıca Usdtry ve Us10Y grafiklerindeki aksiyonlara başka bir grafikle yanıt verilmesine anlam veremedim. Kurda son dönemdeki yükselişin nedeni ortadayken benim bu konuya dönemsel bakılmalı söylemimin neresinde hata var anlamadım.

0BeğenmedimŞikayet

Mennan_usta ()

10 yıllıklar son 1 yılın zirvesinde
Usd jpy bakalım

İlgili durumda ons fiyatlaması
Nasıl olması gerekirdi?

Saygılarımızla

0BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

Üstadım 10 yıllıklar salgın azaldığından risk iştahı arttığı için yükseliyor. Para negatif faiz veren İsviçre'den çıkıp Amerika'ya oradan da Türkiye'ye akıyor. Bu İsviçre'nin parasını dolara karşı düşürdüğü için DXY artıyor. Salgının etkisinin azalması ile canlanma petrole olan talebi artırdığı için Brent artıyor. Sadece ons yükseliyor kısmına katılmıyorum. 6 ay önce 2070'ti. Kafa üstü düşüyor.

Mennan_usta için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Mennan_usta ()

10 yıllıklar yükseliyor,
Ons yükseliyor,
Dxy yükseliyor,
Brent yükseliyor

Nasıl iz sürümü yapmamız gerekir?

@project

Saygılarımızla

0BeğenmedimŞikayet

ASRN ()

Hocam zaten bir yükseliş içerisindeydi tarihten bakabiliriz (powelin konuşmasından öncede)tahviller artmadan da
Ben yükseliş nedenleri arasında us10y faizlerinin tek başına olduğunu düşünmüyorum
Getiri arayışı görüşü farkliligi bir kısım faizler artarken yatırımcılar paraları gelişmekte olan ülkelerde
Değerlendirip yeni çıkan tahvilleri alana kadar
Diğer kisim faizler yükselirken gelişmekte olan ülkelerden çıkış olduğu görüşü

0BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir konu da enfilasyonun etkisi. Mesela bu sene ABD 10 yıllıkları artarken TL %5 değer kaybetse on yıllıkların artması olumlu mu olumsuz mu etkiledi diyeceğiz? bence olumlu çünkü normalde %16 değer kaybetmesi gerekiyordu. O yüzden Tl gibi yüksek enfilasyonlu paraları değerlendirirken düz bir zeminde değil de eğik bir zeminde değerlendirmek gerek. Enfilasyondan az değer kaybettiği yıllar TL değerlenmiş demektir.

1BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

Döngüsel bir ilişki söz konusu. yatırımcılar bize geldiği için tahvil faizi yükseliyor. tahvil faizinin yükselmesi metalleri, sanal paraları, ve borsaları düşürüyor. Pekiyi bizim borsamız ne olur? İlk etkiye bağlı 10 birim yükseliyorsa ikinci etkiye bağlı 8 birim düşer mesela. Ama Alman borsasından daha dik durur. Bizim paramız da dolar karşısında Alman parasından daha az değer kaybeder.

0BeğenmedimŞikayet

project ()

Peki hocam son dönemde kurdaki yükselişin sebebi neydi?

ASRN için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

project ()

Us10Y ve Usdtry ters korelasyon içerisindedir diyorsunuz. Peki 2 hafta önceki şu yorumunuzda ne demek istemiştiniz?

"ABD 10 yıllık tahvil faizleri yükseliyor. Bu devam ederse karadelik gibi bütün parayı yutar. Borsalar, metaller, sanal paralar, her şey düşer. Konu bizimle ilgili değil"

Son tezinizdeki Us10Y yükselirse tahvil satışları ile oluşan para daha yüksek getiri veren gelişmekte olan ülkelere yönelir ve Usdtry düşer söyleminizle birbirine tezat sanki.

1BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

tarihsel olayları analiz ederken bu olaylar ekonomik sonuçları ortaya çıkarmış gibi bakılabilir ya da diğer açıdan ekonomik koşulların olaylara sebep olduğu düşünülebilir. Uysal başkan faiz artıramadığı için mi dolar yükseldi yoksa salgın olduğu için mi Uysal başkan faizi artıramadı ve dolar yükseldi? Bence ikincisi. Salgın olduğu için Türkiye'nin tek rekabet şansı parasının değersiz olmasıydı ve ona mecbur kaldı. Olayı böyle değerlendirirsek salgının etkisi azaldığında TL'nin değerlenmek zorunda olduğunu ve MB'nin o yönde kararlar almak zorunda kalacağını da anlarız.
Saygıyla.

2BeğenmedimŞikayet

celik2119 ()

Merhaba. Aslında grafiğe bakarken etki eden tüm değişkenlerden bağımsız yorumlanmalı. Sadece grafiğe bakarak değerlendirme yapılmalı, çünkü temel analizde bahsettiğiniz değişkenler arasındaki ilişki çok karmaşık olabilir. Örneğin bu dönemde faiz artırmasaydık korelasyon ne olurdu demişsiniz. Bizim faiz artırmamızın bu döneme denk gelmesi sanki tesadüfmüş gibi. Oysa değil. Salgının etkisi azaldığı için ABD tahvil faizleri yükseliyor ve yine aynı sebeple biz faiz artırabiliyoruz. ABD tahvil faizleri salgının etkisi şiddetlendiği için yatırımcılar bizden çıkıp ABD'ye gittiğinden düşmüştü. Dolar da bu sebeple 8.50 oldu zaten.

0BeğenmedimŞikayet

ASRN ()

Tek başına bir gösterge değil elbette korelasyonlar
İçinde mevcut bulunan şartlarla değişkenlik gosterebiliyor
Yıllardır devam eden nice korelasyonlar bozuluyor
Us10y bakır B oin altın vs
Sizin grafiğe bakınca aralarındaki ilişki us10y dolartl ilişkisi poztf seyrettiği anlamı ciktigi için birde gönderdiğim grafiğe bakmanızı istedim :)

1BeğenmedimŞikayet

project ()

Hocam yorumda belirttiğim gibi bu düz zeminde bakmaktır. Grafik paylaşımımdan bir önceki yorumu da okuyabilirsin. Ve dxy örneğini verdim. Us10Y'ı o şekilde yorumlamak Dxy 102 iken Usdtry 4.0'dı, Dxy 92 iken Usdtry 8.58'di demek gibi tuhaf bir bakış açısı olur. Hatalı demeyim fakat eksiklik var o görüşte. Dönemsel bakmanın daha doğru olduğunu vurguladım sadece. Örneğin faiz arttırmasaydık korelasyon nasıl olurdu, ya da diğer olaylar vs aksi şekilde olsaydı. Kura etki eden tüm değişkenlerden bağımsız yorumlanmamalı demek istiyorum. Ya da Bist dolar bazda uzun vadede sürekli düşmekte malum. Bist/Usdtry eriyor ve dolar daha doğru tercih diyen birine ne dersin mesela?

ASRN için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

ASRN ()

@project değerli kardeşim bu us10y dolar/tl grafigine bak

0BeğenmedimŞikayet

Sonsavcı ()

Ben anlamlı bir korelasyon kuramadım...

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum