Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0407 19:16:08
EUR 35.9733 19:16:08
USD 34.5419 19:16:08
ALTIN ONS $2705.7450 19:16:08

Grafiği gönderen: Istanbul___34

⭐⭐Istanbul___34 ()
Dolar

Zaman dilimi olarak saatlik grafiği tercih ettim. Çünkü günlük tercihi olursa çok uzun vadelerden bahsetmemiz gerekir ve al sat yapmak isteyenler için pek uygun değil, çok kısa dilim seçilirse bu sefer makaslardan vergilerden ötürü işlem yapmamız zorlaşır. Orta yolu şimdilik saatlik seçerek yaptım bunu ileride değiştirebiliriz. Sene başından itibaren 7,52 ile 7,25 arasında dalgalanmış olan bir grafik var ve bu değerler önceki destek direnç noktaları olarak da önemli. Bu kanalın içinde ve dışında kalmak üzere strateji oluşturabiliriz. Peki fişekçi miyiz şelaleci miyiz ? Her ikisiyiz :) Fiyat ne derse :) Kanalın içine doğru hareket gördüğümüzde TAKE PROFIT (kar al) ve STOP LOSS(SL zarar durdur) ve Long ( Alım yönünde işlem açmak, dolar almak ) seviyeleri paylaşacağım. Kendim de buna göre işlem yapıyor olacağım. Burada mantıklı şekilde Risk/Kazanç oranı olması önem taşıyor. Ve kanala fiyat girerken diğer verileri de değerlendiririz. Şimdilik virgülüne kadar sayılara girmiyorum genel şablondan bahsediyorum. Yaklaşık olarak 7,27 gibi bir seviye Long değerimiz olacak gibi görünüyor.

Peki indikatörler bize ne diyor?
İki adet önemli indikatörü inceledim ve bu iki indikatör bu stratejiyi destekleyen vaziyette şu an. RSI 50 değerini yakın zamanda kırmış. Hareketli ortalamada ise 50 günlük üstel ortalamayı fiyat yukarı hareket ederse kıracak şekilde duruyor. Stratejimizi destekliyorlar.

İşte birinci çalışmam böyle arkadaşlar :) Bu çalışma basit bir çalışma ama burada destek direnç gibi çok temel çok önemli kavramı kullandık, SL ve TP noktalarını şablon olarak yerleştirdik, indikatörlere göz attık ve en önemlisi TARAFSIZ ŞEKİLDE DUYGULARIMIZA YENİK DÜŞMEDEN OYUN PLANIMIZI OLUŞTURMAYA baktık. Kanala yaklaşıp dışında kalışına göre SHORT (satış) değeri de belirlenebilir ancak çoğunluğun kaldıraçsız ve açığa satış yapmadığı platformlarda olduğunu düşünerek şimdilik ona göre paylaşım yapmadım.

İleride çok daha detaylı ve ileri seviye çalışmalarla devam edebiliriz ancak dediğim gibi karmaşık hesap yaptıkça daha çok kazanırsın diye birşey benim gördüğüm kadarıyla yok.

Şunu da belirteyim, teknik analizde kullanılan tüm çizgiler, grafikler vs. varsayımlara dayanır ama önemli olan tutarlı varsayımlar içinde olunması ve oyun planına göre hareket edilmesidir.

Beğenirseniz sevinirim.

NOT: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlerime dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar (18)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

1BeğenmedimŞikayet

Istanbul___34 ()

Grafik paylasimim olunca gun icinde giren ler icin tekrar yollayacagimi soylemistim. Bant a yururse fiyat L bolgesinde giris tp ve sl seviyelerimi verecegim ve burada da islem acacagim. Takip ederseniz beni grafik kacirmazsiniz, begenirseniz sevinirim. Bant a degil de asagi yonlu hareket devam ederse ona gore ayri calisma da yapacagim :)

1BeğenmedimŞikayet

Istanbul___34 ()

Şu anda düşüş trendinde zaten. Tepelerden bariz şekilde çizgi çekebiliyorsak trend bu yönde demektir. Ülkenin haline göre böyle düşme trendi yakalaması ilginç ama dediğim gibi grafik söylüyor herşeyi, tahmincilik imkansız :) Bakıyorsun tarım ülkesinde ayçiçek yağı katlamış fiyatını almış başını gidiyor, pandemi yasaklarından ötürü esnaf batıyor vs vs. ama grafik 8,50 den buralara geldi ve herşey olabilir :)

falcon38 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

amasyalı ()

Bende sıfır bir arac var satcam ilgilenen olursa görüşelim

0BeğenmedimŞikayet

falcon38 ()

Günaydın kardeşim hoşgeldin

amasyalı için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

falcon38 ()

20 üstüne atmadıkça işi yaş gibi kardeşim bence niyeti düşmek fakat mb ayakta tutuyor hayırlısı bakalım ytd

Istanbul___34 için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

amasyalı ()

Hayırlı olur inşallah en güzeli senin olsun günaydın herkeze

1BeğenmedimŞikayet

Istanbul___34 ()

Kanala göre strateji oluşturduk ve bu kanala er ya da geç gireceğiz peki düşüş trendi kuvvetle devam ederse ne yapacağız ? O zaman ona göre de çalışma yapıp paylaşımda bulunacağım. Sizlere çok basit olan ama senebaşı senesonu değerlerine ilişkin bir hesap göstermek istiyorum. 2020 başında usd yaklaşık 6 liraydı ve usdnin tüm sene boyunca enflasyona göre artış göstermesi muhtemeldir. Ülkemizdeki gerçek enflasyonu kabaca %20 alacak olursak 6x1,20= 7,25 olur. Biz gerçekten şu anda bu değere çok yakın yerlerdeyiz. Yani bu hesaba göre bu saatten sonra düşüş çok beklemiyorum ancak işlemlerimi grafik stratejime göre yaparım. Bunu sadece ek bilgi olarak paylaştığım kanala girme ihtimalimiz yakın zamanda yüksek diye belirtmek istedim.

0BeğenmedimŞikayet

WiTCH ()

Nereden alıcaksınız?

0BeğenmedimŞikayet

falcon38 ()

Ödeme yokta yazlık almam lazım

WiTCH için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

WiTCH ()

Gün daralıyor derken ödemeniz mi var?

0BeğenmedimŞikayet

falcon38 ()

Benim gün daralıyor son bir ay alım fırsatıda vermedi bekleye bekleye bir hal oldum bu gidişle girmeyeceğim tepki versede şu tersdeki parçayı satsam ama hiç umudum yok zararına satarım gibi

0BeğenmedimŞikayet

WiTCH ()

Enflasyon rakamları açıklansın, bir de reform mu ne açıklanıcakmış sanki öyle duydum, artık belli olur gibime geliyor çok düştü.

0BeğenmedimŞikayet

falcon38 ()

Günaydın iyi bir gün geçirmeniz dileğiyle Tepkiyi hala bekliyormusun

0BeğenmedimŞikayet

WiTCH ()

Günaydın, akşam erken yatmıştım :)

0BeğenmedimŞikayet

falcon38 ()

Ooo erkencisin kraliçe sendemi sabah namazına kalktın

0BeğenmedimŞikayet

WiTCH ()

Geçen gün sormuştum cvp vermemiştiniz tekrar soruyorum, dolar düşerken de çıkarken de grafik mrafik dinlemez ise siz neye göre 6.80 ve 6.20 rakamını veriyorsunuz?

eko_prof için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Istanbul___34 ()

Dolar benim grafiğimi dinleyecek ben ne dersem onu yapacak hiç demedim :) Grafikler strateji için şart

eko_prof için cevaplandı (yorumu göster)

1BeğenmedimŞikayet

eko_prof ()

niye üşenmeden grafiklerle ugraşıyonuz dolar yükselirkende düşerkende grafik mrafik dinlemez dolar önce 6800 sonrada 6200 öyle yada böyle gidecek nokta

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum