Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0470 09:58:20
EUR 36.2494 09:58:20
USD 34.5991 09:58:20
ALTIN ONS $2692.9200 09:58:20

Grafiği gönderen: karahilal

⭐⭐⭐karahilal ()
Gram Altın
dolar
(AYLIK- HAFTALIK- GÜNLÜK)

Doların içinde olduğumuz bu zamanlarda bir de dışarıdan hatta kuşbakışı bakalım diye hazırladığım bir çalışmadır. Bilmeyen arkadaşlarımız için birkaç not vermek istiyorum.

NEGATİF UYUMSUZLUK: Fiyat mumlarının üst noktalarından bir düz çizgi çekilir (turkuaz çizgiler) aynı çizgilerden bir de mumların alt noktalarına çekilir. Bu işlem grafiklerin Altın daki göstergelerden CCI ve RSI için de yapılır.

* Mumlara çizdiğimiz hatlar yatay RSI ve CCI'ye çizdiklerimiz düşey ise
* Mumlara çizdiğimiz hatlar yükselişte RSI ve CCI'ye çektiklerimiz yatay veya düşey ise

Buna Analizde NEGATİF UYUMSUZLUK adı verilir. Fiyatların düşeceği fikri verir.

POZİTİF UYUMSUZLUK:

* Mumlara çizdiğimiz hatlar yatay RSI ve CCI'ye çizdiklerimiz yukarı yönlü ise
* Mumlara çizdiğimiz hatlar düşey RSI ve CCI'ye çektiklerimiz yatay veya yukarı yönlü ise

Buna Analizde POZİTİF UYUMSUZLUK adı verilir. Fiyatların çıkacağı fikri verir.

MACD YORUMU: Grafiklerin en altında renkli gösterge MACD'dır. Sarı hattımız yukarıdan aşağı kesiliyorsa bu SAT sinyalidir, aşağıdan yukarıya kesiliyorsa AL sinyalidir.

Grafiklerde beyaz yatay çizgiler BOLLİNGER BAND orta hattın geçtiği noktadır.

ALLIGATOR (TİMSAH) GÖSTERGESİ: Mumların üzerindeki yeşil(üst çene), kırmızı (ağız boşluğu) ve mavi (alt çene) çizgilerinden oluşur. Hikaye acıkan timsahın fiyat mumları ile beslenmesi üzerinedir. Timsahımız acıktığında yukarıdaki mumları ağzının içine almaya çalışır. Bunu başardığında ağzını aşağı doğru kapatır ve mumları aşağı çeker. Beslenen timsah yatay duruma geçer, bu sırada mumlar tekrar yükselmeye başlar. Timsah bir süre sonra acıkır ve hikaye aynı şekilde seyreder.

Grafik üç parçadan oluşuyor.
İlk resim M (aylık), ikincisi W (günlük) ve sonuncusu D (günlük)

Bu basit bilgilerden sonra üyelerimizin UZUN VADE dolar düşüncelerini ve varsa eleştirilerini almak isterim.

Yorumlar (12)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

2BeğenmedimŞikayet

temel_teknik ()

Alt yorumunuzdaki, DOLAR paylaşımınızı okumuş, incelemiş ve değerlendirmiştim.
Çok güzel bir değerlendirme yapmışsınız, teşekkür ederim : )

Site arkadaşlarım,
karahilal arkadaşımın, alt yorumundaki Dolar değerlendirmesini,
dikkatlice bir defa daha okumanızı ve incelemenizi öneriyorum.

0BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

@Büyücü arkadaşım
dolar ile ilgili orta vadeli görüntü altyorumdadır.

Euro ise 4- 5 hafta içinde dip ve zirve yapmakta. Üç aylık planlamanızı kendiniz yapmalısınız.

0BeğenmedimŞikayet

fcbülent ()

mrb hocam bnce usd ne veri nede grafik tamamıyle siyasete odaklı grafinzdede düşüş olursa dediğinz nokta tam isabet bnce

0BeğenmedimŞikayet

dolarcan ()

2. 61 e kadar çekilme mi bekliyorsunuz sonra 2. 69 dogrumu anladım

0BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

@muzo arkadaşım
Altyorumdaki grafikler için sanırım sen de benim gibi düşünüyorsun.

0BeğenmedimŞikayet

safak ()

selamınaleyküm hocam. öncelikle yaptığınız paylaşımlar için çok teşekkürler. yorum yazmıyor olsamda sizi sürekli takip ediyorum.. benim anladığım grafiklerden uzun vadede çıkış trendinde bir problem yok. uyumsuzluk falanda söz konusu değil, alligatörde pozisyonunu bozma diyor uzun vadeciler için. ancak fiyattaki yükseliş trendi göstergedekine göre daha eğimli olduğu için, fiyat biraz oyalanacak diyebilirmiyiz? kısa vadede ise negatif uyumsuzluk olup fiyatta düzeltmenin olduğu ancak düzeltmenin büyük bir kısmının bittiğini, alligatörde kaç gündür sat sinyali veriyor. haftalık grafikte sarı ile çizdiğiniz 2 li tepe mi? teşekkürler

0BeğenmedimŞikayet

Ogun ()

emeğinize sağlık teşekkürler

1BeğenmedimŞikayet

tarbaz5101 ()

Ders niteliğindeki çalışmanızı inceledim ve bir kopyasını alıp ders notu olarak saklayacağım, zor şartlarda hazırlayarak bizlere sunduğunuz bu hizmetten dolayı teşekkür eder bu ve buna benzer ders niteliğindeki çalışmalarınızın devamını beklerim.

1BeğenmedimŞikayet

giryan ()

Hocam Allah razı olsun.
siz inşallah önceden yaptığınız gibi grafik paylaşmaya devam edeceksiniz dimi?
Bu tarz biraz değişik geldi...

1BeğenmedimŞikayet

tarbaz5101 ()

Uzun bir çalışma sabah bakacam, elleriniz dert görmesin. Artılandınız hocam.

0BeğenmedimŞikayet

ercmntercan ()

bi de W(günlük) demişsin haftalık olacak sanırım

1BeğenmedimŞikayet

ercmntercan ()

eyvallah hocam sağol

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum