Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0858 18:29:16
EUR 37.3142 18:29:16
USD 34.3407 18:29:16
ALTIN ONS $2749.7150 18:29:16

Grafiği gönderen: shaokahn

Bugün ECB faiz kararını açıklayacak. Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Varlık alımları ve YCC devam edecektir. Halihazırda GDP'nin %70'ne dayanan ECB bilançosuda aynı şekilde büyümeye devam edecek. Fakat ECB'nin bunca adımlarına rağmen Avrupa'da enflasyon hala negatif ve azalmaya devam ediyor. Japonya'dakine benzer bir döngünün içerisine girilmesi muhtemel, ki bu Avrupa için çok olumsuz bir senaryo olur. Öte yandan ECB her ne kadar parite nin bu seviyelerinden rahatsızsa da elinden pek bir şey gelmiyor. Özellikle mavi çizgi ile belirtilen efektif euro kur sepeti ECB'yi rahatsız eden en temel etmen. Euro'nun pahalılaşması, halihazırda ihracat konusunda rekabet içinde olduğu Japonya, Çin, ABD vs gibi devlere karşı dezavantaj sağlıyor. Dolayısıyla sözlü anlamda bugün kurun yüksekliğinden rahatsız olduklarını dile getirebilirler.

Benim önümüzdeki 1-2 aylık süredeki beklentim, 1.19'ların bir şekilde test edilmesi ve yukarı doğru hareketin 1.26'lara doğru devam etmesi yönünde. Her ne kadar ECB güvercin desekte FED'in güvercin merkez bankaları arasındaki en güvercin mb olduğu unutulmamalı. Önümüzdeki haftalarda 1.19'a gelecek bir geri çekilme hareketi long olarak değerlendirilebilir. YTD. İyi haftalar dilerim.

Yorumlar (13)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

Yigit88 ()

1.25 ve üzerini bende bekliyorum bekletsede aşağıda inse gelecek gibi ytd

shaokahn için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Geçen hafta yukarıdaki notta Euro'nun 1.19'lar kırılmadığı takdirde tepki alımı için uygun olabileceğini söylemiştim. Nitekim o bölgeden tepki geldi ve yükseliş gerçekleşti. Ben bu alıma elimde diğer enstrümanlar nedeniyle katılamadım. Ancak tekrar 1.19 seviyelerini test edersek yine kıramadığı takdirde alım düşünüyorum. Yıl içerisinde daha önce de detaylı belirttiğim üzere paritenin 1.26-27 seviyelerine yükselmesi muhtemel. O bölgeden yine dolara geçerim elbette ancak şimdilik makul bir yükseliş bandı var. 1.19 bölgesinden almış olanlar varsa bu bölgede parçalı satış düşünebilir. 1.2050'lere doğru ilk etapta bir satış görebiliriz önümüzdeki birkaç gün içerisinde. Devamında da 1.19 test edilebilir diye düşünüyorum, yeniden alım için o bölge takip edilebilir. YTD. İyi haftalar dilerim.

1BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Dolar/TL beklentimi 3-4 ay önce yazmıştım. Yazdığımda 7.80'lerdeydi kur ve sırasıyla 7.50 - 7.30 ve 6.80 rakamlarını söylemiştim. İlk 2 sini gördük. 3. 'sü de yolda görünüyor. Elbette gelirse gramları da etkiler. Ama ben artık buralardan alımları arttırıyorum özellikle altında. Çünkü orada dip beklentim 1700-1750 aralığı, Dolar/TL dip beklentim de 6.80 olduğundan aşağıdaki marj iyi kötü belli. Ancak yukarıda potansiyel çok daha fazla. O yüzden benim orta vadeli planım buralardan artık yavaş yavaş alım yapmak. Bakalım ileride neler göreceğiz. Selamlar.

Efem09 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Efem09 ()

Hocam dolar 7 altı gelir mı, gümüş gramı da etkiler 6. 80 gelirse

1BeğenmedimŞikayet

CEYLO ()

tesekkurler hocam öngörünüze güveniyorum eemeğinize saglil

-1BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Evet DXY'nin bu hareketi geçici bence. Eğer endekslerde bir satış gelirse biraz daha yükselebilir ama 2021 dolar açısından hayli negatif olacak bir yıl. Ancak paritede de üst sınır olarak gördüğüm bölge 1.26-27 seviyeleri. O bölgeler bir şekilde görülürse dolara geçerim. YTD. Selamlar.

CEYLO için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

CEYLO ()

Günaydın hocam umarım dediginiz gibi olur bende dusmesine rağmen euro dan çıkmadım, dxy de yükseliş sizce geçici mı?

0BeğenmedimŞikayet

Laaaps ()

Hocam selamlar hareketin oturması sonrası long işlemi için buradan tekrardan bilgi geçer misiniz ? teşekkürler

1BeğenmedimŞikayet

Ferdi_57 ()

Sağol abi.

3BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Ben hem gram bazında hem de ons bazında fiyatın uygun olduğunu düşünüyorum. Zaten elimde vardı buralardan da ekledim bugün. Kendi adıma en son alım noktası olarak 1700-1750 aralığını belirledim. takdir sizin. YTD. Selamlar.

Ferdi_57 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Ferdi_57 ()

Selamun Aleykum. Nasılsın abi? Onsun düşüşü normal mi? Nerde durur sence? Biraz dolar var. Alsam mı acaba:)

2BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

2 hafta evvel yukarıdaki notta değindiğim parite hareketini görmeye başladık. 1.19'lar kırılmadığı müddetçe Euro'nun yukarı yönde potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Ben 1.19'dan itibaren long işleme girmeyi planlıyorum. Ancak şu hareketin bir oturmasını bekleyeceğim öncelikle. YTD. İyi haftalar dilerim.

2BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Geçtiğimiz hafta yukarıda detaylı değindiğim üzere, ECB yüksek kurdan rahatsız. Ve bunu dün 2 farklı ECB üyesi ciddi manada dile getirdi. Hatta piyasanın negatif faiz ihtimalini göz ardı ettiğini söyledi. Şimdilik sözlü yönlendirme ile kuru baskılamaya çalışıyorlar. Elbette bunda rekor seviyedeki dolar shortların da etkisi var. Zayıflayan endeksler ve oluşan deflasyonist baskı ile beraber parite 1.19 desteğini önümüzdeki günlerde test edebilir. Böyle bir durumda kademeli olarak Euro long işlemi açılabileceğini düşünüyorum. Nitekim 2021 yılı içerisinde Euro'daki yukarı hareketin devam etmesini düşünüyorum. YTD. İyi haftalar dilerim.

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum