Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0430 10:11:50
EUR 35.9598 10:11:50
USD 34.5492 10:11:50
ALTIN ONS $2717.4500 10:11:50

Grafiği gönderen: shaokahn

⭐⭐shaokahn ()
Ons

Altın Trump'ın virüs testinin pozitif çıkmasının ardından güvenli bir liman olarak geçtiğimiz haftayı yükselerek kapattı. Seçim belirsizliği, trumpın sağlık durumunun kötüleşmesi, Amerikan Tahvil getirilerinin düşük olması, dolar daki düşüş vs altını n yukarılarda tutunmasını sağlayan başlıca sebepler. Ancak deflasyonist baskı, ETF ve FON'lardaki çıkışlar yorulmuş altın rallisi için bir süre daha düzeltmenin devam edebileceğini gösteriyor. Nitekim bu grafikte de ETF büyüklüğünün yatay seyrettiğini ve alımların azaldığını görüyoruz.

Altın her ne kadar güvenli liman olsa da Mart ayında bu güvenli limanın nasıl bir düşüş yaşadığını hep beraber gördük. Dolayısıyla orta- uzun vade de enflasyondan korunmak için güzel bir araç olan altının, kısa vadede ki negatif baskı sebebiyle bir süre daha düzeltme yapabileceği ve önümüzdeki haftalarda güzel bir alım fırsatı vereceğini düşünüyorum.

Teknik anlamda ise 1910-15 aralığının üzerine tutunması bu düzeltmenin bitmiş olabileceğini ve piyasanın altın iştahının devam ettiğini gösterir. Aşağıda ise 1820 bölgesi ara bir destek, devamında ise 1750'ler ana destek konumunda bulunuyor. Bu iki seviyeyi bir şekilde ( haber akışlarıyla vs) görüp yeni ve güçlü bir ralliye bu bölgeyi test ettikten sonra başlayabilir.

Ben kendi adıma düşüşleri alım fırsatı olarak görüyorum ve kademeli şekilde ( 5-6 parça halinde) 1750 seviyesine kadar alım emirleri ile böyle bir hareket gelirse değerlendirmeye çalışacağım. 1910 üzerine atarsa da call opsiyonlar ile daha az riskli bir şekilde değerlendireceğim. YTD. İyi haftalar dilerim.

Yorumlar (15)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

mt1 ()

Böyle dedin mi siteden linç ediliyon sonra ne düşüşü falan filanlar ne satıyon mu neden daha yukarısı var vs çay kahve demle 1 günde çakılırsa kahve "fincanı" kırılmasın sonra hep yukarı yukarı bu elon musk ın uydusu değil ki düz istikamet yukarı tırmansın :) ytd

shaokahn için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

karambahtıkaram ()

Sn@shaokahn; verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, size de bol kazançlar ve güzel bir hafta sonu diliyorum, saygılar.

1BeğenmedimŞikayet

Traderxxl ()

Teşekkürler üstat hoş geldin... seni görmek güzel

4BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Piyasa hareketleri haberler üzerinden ilerlemeye devam ediyor. Trump'ın önce rest çekmesi şimdi de tekrar paket üzerinde anlaşabiliriz hadi paketi çıkartalım diye mesajlar yollaması piyasayı yukarıda tutmak istemekten başka bir anlam ifade etmiyor maalesef. Her iki tarafta biliyor ki bu iş seçim sonrasına kalmalı ve kim kazanırsa kendi istediği şekilde paketi geçirsin. Fakat bu sürede birçok küçük işletme yok olabilir ve işsizlik tekrar yükselebilir. Ayrıca paketin seçim sonrasına kalması demek bu paketin en iyi ihtimalle 2021 ilk çeyrekte çıkması demek. Çünkü seçim sonrası yeni başkanın görevi tamamiyle devralması birkaç ay alıyor.

Altın ise bu haberlerle güzel bir hareket yakaladı ve 1910 üzerinde tutunursa önceki kanal aralığı olan 1910-2000 aralığına oturur ve bu bize kanalın üstünde %4 'lük bir yükseliş görebileceğimizi gösterir. Ancak dediğim gibi haberlere çok duyarlı bir piyasa var ve bu alımlar bir günde eriyebilir. O yüzden riski azaltmak adına kademeli işlemlerle devam etmenizi öneririm. İyi haftasonları dilerim. YTD.

1BeğenmedimŞikayet

Bağlayıcı ()

Ellerinize yüreğinize sağlık usta AlLAH razı olsun

1BeğenmedimŞikayet

61WOLF61 ()

Çok sağolun hocam. Verdiğiniz bilgiler bizler için çok önemli.

1BeğenmedimŞikayet

Çaylaks_16 ()

Hocam elinize emeğinize sağlık kimse kalmadı pek sayfada üstatlardan teşekkürler yorumunuz için

3BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

En son çıkış vardı. Son 2 gündür ne oldu bakamadım ofiste değildim fakat bugün geçebilirsem paylaşırım. Selamlar

61WOLF61 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

61WOLF61 ()

Hayırlı sabahlar hocam ETF ler de durum ne. bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler

5BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Pazartesi günü yukarıdaki yorumda detaylı bahsetmiştim. 1910 üzerine tutunamadık ve teşvik paketinin dün itibariyle Trump tarafından veto edilmesi sonrası piyasalar satışa geçti. Görünen o ki paket seçim sonrasına kadar çıkmayacak. Kim iktidara gelirse o kendi istediği teşvik paketini geçirecek. Ancak bu sürede işletmeler ciddi risk altında ve dolar talebi artacaktır. Kısacası bu paketin geçmemesi altın için negatif. İlk etapta 1820 desteği ikinci etapta 1750 seviyelerine doğru düşüş hareketi devam edebilir ( Bu iki noktayı kesin göreceğiz demiyorum fakat ikisi de önemli bir destek olduğu için hareketin bu bölgelere kadar uzayıp buralardan alım gelmesini umuyorum). Ancak haberlere de çok ama çok duyarlı bir piyasa var dolayısıyla işlemlerinizi kademeli olarak değerlendirmenizi öneririm. YTD. Herkese iyi haftalar dilerim.

0BeğenmedimŞikayet

aspova ()

evet farkli yorumlamalar olabilir
benim bakisim ile sizinkinde farkliliklar olabilir
biraz haber akisina dayali inis cikislar mevcut altta 1870 1875 bandi benim icin onemli geri cekilmelerde yeniden tepki alabilir

1BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Aynı grafiği birçok farklı şekilde yorumlamak mümkün. Bahsettiğiniz seviyelerde dediğiniz gibi önemli bir direnç olabilir, ben bakmadım detaylı. Fakat ben 1910-15 bölgesini önemsiyorum. Aşağıda ki seviyeleri de zaten vermiştim. Gücü olmadığı konusunda katılıyorum fakat bir haber akışına bakıyor malum, gündem çok yoğun hareket ettiğinden Bear lar bir anda Bull olabilir ya da tam tersi. O yüzden kademeli ve yayılarak işlem yapmak en sağlıklısı sanırım. Selamlar.

aspova için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

aspova ()

bir yukselen trendimiz vardi ons icin
1950 nin asagi yonlu kirilmasi ile bozuldu
lakin o zamanda ben pandemi bitmeden yukselis bitmez dedim pekde oyle olmadi
6 7 mumdu dustugunun yarisini 17 18 mumla cikiyor cidden hic gucu yok

bir dusen cizgimiz var 2070 zirvesinden baslayan onunda direnc hatto 25 30 bandindan gexiyor

1BeğenmedimŞikayet

shaokahn ()

Zaten bir düşüş trendinde değiliz. Sadece düzeltme hareketi içerisindeyiz. 1910 üzerine tutunursak eğer, piyasanın iştahı biraz daha artar. Teknik anlamda da küçük üçgen hareketinin içine girmiş oluruz. Ancak haberlere çok duyarlı bir piyasa var. Dolayısıyla hızlı bir yükseliş & düşüş vs olduğunda bir süre izlemek lazım, tutup tutunamayacağını görmek adına. YTD. Selamlar.

Bağlayıcı için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Bağlayıcı ()

1910uzerinde kapanış yaparsa ozaman düşüş bittimi olur sizce shakon bey.. tesekurler

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum