Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (8)
0BeğenmedimŞikayet
ALONE_EAGLE ()Yanlız Kartal da gümüş yok ama
Gümüş Yanlız Kartal ın avucunda :) Reklam yapayım biraz:) detay alt yorumda
Nasıl reklam ama:)
ALONE_EAGLE için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
dolmakalem06 ()Bu hikayeden mütevellit, madem 6 milyon Yahudi dünya ekonomisini yönetiyor, bizim de her açıdan konulara hakim olmamız gerekiyor.
Madem birey olarak hiç kimse dünyayı avucunun içinde tutamaz, öyleyse onlar gibi her ihtimali düşünüp, varsa cevabı bilenlerce ortaya çıkacak cevapları birlikte en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.
dolmakalem06 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
dolmakalem06 ()Papazın biri, uzun süredir ahbaplık ettigi Haham'a "Bana Tevrat'ı öğretmeninizi isterim" der...
Haham, olmaz der, "Sen Yahudi doğmadın, kafan Yahudi gibi çalışmaz. Tevratın kelamını anlaman mümkün değil... "
Papaz ısrar eder, Haham razı olur, ama bir koşulu vardır: soracağım soruya doğru yanıt verebilirsen, öğretirim"...
Papaz, "Kabul" diye yanıtlar. "Sor bakalım! "
Haham:
"İki adam bir bacanın içine düşerler. Biri kirli, öteki tertemiz çıkar. Hangisi yıkanır? "
Papaz, "Bundan kolay ne var? " diye atılır. "Kirlenen yıkanır, temiz kalan yıkanmaz. "
Haham içini çeker, "Sana Tevrat'ın kelamını asla anlamayacağını söylemiştim! Doğrusu tam tersi. Temiz kalan adam ötekinin kirlendiğini görünce, kendisinin de kirlendiğini sanıp yıkanır. Kirlenen adam ise karşısındakini temiz gördüğü için kendisini de temiz sanıp yıkanmaya gerek duymaz. "
Papaz, kafasını kaşır. "Bak bu aklıma gelmemişti. Bir soru daha sorar mısın? "
Haham aynı soruyu yeniden sorar: "İki adam bir bacanın içine düşerler. Biri kirli, öteki temiz çıkar. Hangisi yıkanır? "
Papaz, doğru yanıtı artık bildiğinden emin, "Temiz kalan ötekinin kirlendiğini görünce kendisinin de kirlendiğini sanıp, yıkanır. Kirlenen, ötekini temiz gördüğünden kendisini de temiz sanıp yıkanmaz! "
Haham, başını sallar. "Yine yanıldın! Sana söylemiştim, asla anlamayacağını. Temiz kalan adam aynaya bakar, temiz olduğunu görür, dolayısıyla yıkanmaz. Kirlenen aynaya bakıp kirlendiğini görünce, gider yıkanır. "
Papaz itiraz eder: "Ayna nereden çıktı? Bana ayna var demedin ki... "
Haham, parmağını sallar: "Seni uyardım, bu kafayla Tevrat'ın kelamını kavrayamazsın. Tevrat'ı anlamak için her olasılığı düşünmelisin. "
"Peki, peki" diye inler Papaz. "İzin ver, bir kez daha şansımı deneyeyim. Başka bir soru sor! "
"Son kez soruyorum" der, Haham: "İki adam, bir bacadan içeri düşerler. Biri temiz, öteki kirli çıkar. Hangisi gidip yıkanır? "
Papaz, "Artık her olasılığı biliyorum" deyip, bir solukta sıralar: "Eğer ayna yoksa, temiz kalan ötekini kirli görüp kendisinin de kirlendiğini düşünerek gider yıkanır. Kirlenen temize bakıp kirlenmediğini düşünerek, yıkanmaz. Eğer ayna varsa, temiz kalan aynaya bakıp temiz olduğunu görür, dolayısıyla yıkanmaz. Kirlenen aynaya bakıp kirini gördüğü için yıkanır! "
Haham başını sallayıp, cık cık yapar: "Hayır, sana söylemiştim, kafan Yahudi kafası değil, Tevrat'a basmaz! Söyle bana, aynı bacadan içeri düşen iki adamdan birinin kirlenip, ötekinin temiz çıkması mümkün müdür? "
Alıntıdır.
0BeğenmedimŞikayet
dolmakalem06 ()@ALONE_EAGLE ,
Yüreğinize sağlık.
Açıkçası GANN Teoristleri için 22 Temmuz tarihleri ehemmiyet arz ettiğinden, sonrasında da Perşembe ve Cuma günü olunca, ihtimalleri görenler varsa öğrenmek istiyorum.
Bunu niçin ısrarla öğrenmeye çalıştığımı az sonra yazacağım hikaye ile izah etmeye çalışacağım.
GANN Teoristleri 22 Temmuz sonrasında ya düşüş ya da yükseliş gerçekleşecek, derler.
Yani mevsimsel döngü dedikleri için.
Tarih veriyorlar ama yönü bilemediklerini izah ediyorlar.
İşte o hikaye geliyor...
2BeğenmedimŞikayet
ALONE_EAGLE ()Ben yeni bir zirve göreceğini düşünüyorum demiştim ve bunu önümüzdeki hafta yapacak diye düşünüyorum öncelikle tepeyi net olarak görmem lazım döndüğü nü net olarak algıladığım zaman net olarak düzeltmede döneceği rakamı net olarak vermekte çekinmem şimdilik takip ediyoruz ben zaten taaaki 2.40 lardan beri bir yükseliş trendi içinde olduğumuzu defalarca belirttim ve henüz ara yatay trend ler haricinde bir derin düzeltme olmadığı aşikar izliyorum ve sıkı takip ediyorum şimdilik ytd
0BeğenmedimŞikayet
dolmakalem06 ()@ALONE_EAGLE ,
Anladım.
Burada 18,80 USD'nin kırılması halinde trendin değişeceğine atıfta bulunuldu.
Sizce 18,80 USD altına sarkması sebebiyle düşüş trendine girmesi için günlükte mi, yoksa haftalık kapanışta mı 18,80 USD altına düşmesi gerekir?
23 Temmuz 2020 Perşembe olduğu, ertesi gün haftalık kapanış olacağı ve dahi Cuma akşamı son saatlerde satışların genellikle yapıldığı birlikte değerlendirildiğinde, GANN ile de ilgilendiğinizi de öngörerek, nasıl bir cevap vermek istersiniz?
Bir de düşüş kaç seviyelerine kadar düşer?
Örneğin 3,60 Gr/TL gelme olasılığı nedir? (Doların hareketini de hesaba katarak sordum. Doların yönünü kestiremiyorsanız ons olarak ta rakam verme imkânınız varsa sevinirim.)
1BeğenmedimŞikayet
ALONE_EAGLE ()Hayır 18.80 altına sarkar ise trend bozulabilir diyorum ytd
1BeğenmedimŞikayet
dolmakalem06 ()Herkese iyi akşamlar.
@ALONE_EAGLE ,
Bu grafiğe göre, çok ciddi bir düşüş gelir mi diyorsunuz?
Yani, gümüş ons 18,80USD'nin altında günlük kapanış yaparsa, 16 USD'lere kadar çekilir mi demek istiyorsunuz?
Bunun da 23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle olabileceğini mi anlatmaya çalışıyorsunuz?
Ya da bize daha sarih bir şekilde izah ederseniz sevinirim.