Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (9)
0BeğenmedimŞikayet
Orhunn ()Sözün özü, platinleri sattıktan sonra gms'ye de ağırlık versek belki yüz güldürür. :))
Platinzade01 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Platinzade01 ()Site makası açmış
2 dolar yukarı açmış
Gap değil
Orhunn için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Orhunn ()Azizim bu neydi? Gaplı açılış mı? Yukarıdaki ons grafiğine bakar mısınız?
2BeğenmedimŞikayet
Platinzade01 ()Evet doğrudur
Şu 2. dalga paniği olmasaydı
Gümüş 4 üzeri olurdu sanırım
Bizim gariban platinde 188 felan
1BeğenmedimŞikayet
Orhunn ()Geçen hafta bir ekonomi dergisinin sermaye sahipleriyle yaptığı anketi inceledim.
Soru: Yakın gelecekte en çok kazandıracak emtia nedir?
Sonuç: GMS %70'lik pozitif cevapla 1. sırada yer alıyordu.
1BeğenmedimŞikayet
Orhunn ()Ellerine sağlık aziz dostum... İşlem hacminde gümüşün platini 5'e katlaması çok mühim bir hadise bence... Bize kılavuzluk edebilecek bir bilgi... Lâkin ben portföyümde az da olsa platin olsun isterim.
3BeğenmedimŞikayet
Platinzade01 ()Altında vadeli işlem hacmi 152 bin
Gümüşte vadeli işlem hacmi 47 bin
Platinde vadeli işlem hacmi 10 bin
Paladyumda işlem hacmi 848
Yani bu bize ileri vade için yatırımcının nereye yöneldiğini gösteriyor
Platine çok az güven
Paladyum tamamen doldur boşalt
1BeğenmedimŞikayet
Platinzade01 ()Estağfurullah
Vadeli kontratların tarihleri yazıyor orada gördüyseniz
26.06.2020
29.07.2020 gibi
Bunlar o ayın kontratının dolum tarihi
Yanındaki de ons değeri
O tarih dolmadan uzatmak istemeyenler satış yapıyor
Tabi bu durum yarın bir alım olur değişir
Mesela temmuz vadeli alımı olur, ağustos olur yükselir
Benim bunu paylaşmamın sebebi vade tarihinden önce hep satış oluyor 4 aydır, tam tarihini öğrenmiş olduk
Tabi aşı bulunur, v i r ü s ten kaynaklı risk azalır, sanayi metallerinin hepsinde alım olur bu durum değişir
Yani rakamlara takılmamak gerek
Birde işlem hacmi
Platinde 10 bin küsür
Gümüşte 47 bin küsür
Platin alımı yok derken bunu kastediyorum
1BeğenmedimŞikayet
Orhunn ()Sevgili ve Saygıdeğer Dostum,
Öncelikle veriler için teşekkür ederim. Elleriniz dert görmesin. Bu verileri neye yorabiliriz? Mazur görün lütfen, henüz vadeli verileri yorumlayamıyorum.