Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0824 22:20:48
EUR 39.5856 22:20:48
USD 36.5479 22:20:48
ALTIN ONS $2886.3500 22:20:48

Grafiği gönderen: karahilal

⭐⭐⭐karahilal ()
Gram Altın
FRANK
(KISA ve ORTA VADE)

Sitede benimle beraber frank alıp be satmama rağmen yoluna devam edip bilgi isteyen takipçiler olmuştu. Sanırım onlar satana kadar biz ara ara frank çalışması yapacağız.

İlk grafik ORTA VADELİ grafik...
Grafikte en üst direnç noktamız 2.88 noktası. Ocak ayınca İsviçre Merkez Bankasının ONS ve euro ile ilgili karar aldığında fırlayan ve benim 24 saat ile kaçırdığım yükselişin üst noktası. Fiyat o noktayı geçtikten sonra sanırım arkadaşlar frankları satacaktır. =)

Grafikteki her mum bir günü ifade ediyor. Aşağıdaki RSI'ye bakıldığında fiyat satım bölgesine tekrar girmiş durumda. Bu noktadan frank almak için riski sevmek ve kısmen zengin olmak gerekiyor. Yine aşağıda ROC göstergesi var. Şu sıralar buna takıldım ve fayda da görüyorum. Temel mantığı bu göstergede yeni bir zirve oluşumu var ise mumlara bakmak gerekiyor... Seviye bazında ROC'ta birbirine eşit zirveler olduğu anda mumlardaki zirvelerden yenisi daha yukarıda ise köpükten bir fiyatlama vardır ve düzeltme olmalıdır der gösterge. Grafiğe bakarsanız son iki zirve göstergede aynı seviyede iken mumlardan içinde bulunduğumuz zirve öncekinden daha üst seviyede. RSI'nin de satış bölgesinde olduğunu düşündüğümüzde FRANK için bu "orta vadeli" grafikte 2.79, kırarsa aşağıya (bana göre zor ama mümkün) 2.75 desteği var. Göstermedim görüntü karmaşa yaşamasın diye ama Bolinger Bandında da bir aşağı düzeltme görülüyor. Sonra yine pembe bant içerisinde yoluna devam edecektir. Nereye kadar... 2.88 demiştim başta...oraya kadar. Satış için asla acele etmemeli ancak yeni FRANK alımı için 2.80 beklenmelidir BANA GÖRE.

İkinci grafik saatlik...Kısa vadeli belki bugün- yarın hareket tarzı geliştirmek için uygun olabilir. Süre kısalınca güvenirliliği de ona göre göreceli olarak azalıyor tabiki.

Hareketler fibonacci göstergelerine uyum sağlamış. Ne kadar muteberdir tartışılabilir bazı ürünlerde bu göstergeye hatrı sayılır miktarda uyum sözkonusu olabiliyor. Burada da sağ aşağıdan sol üste uzanan renkli kanallara bakarsak fiyatların bunlar içerisinde kalma eğilimini görmek mümkün. Yukarıdan dikey olarak fibo square ise kırılma ve basit hareket değişikliklerine göreceli olarak uyum sağlıyor. Bir yükselik kanalındayız ama unutmayın her mum 1 saat. Fikir versin size bu yükseliş ne kadar sürer sorusunda.

Fiyatların Altın da devam eden EMA'lar ortalama çizgileri. Bunları ben yorumlarken fiyatların bunlara doğru yaklaşma eğilimi gösterdiğini düşünürüm...İkinci olarak da sol üst köşede kaç günlük oldukları görünen bu çizgilerden daha küçük olanların daha büyük olanları aşağıdan yukarıya kesmesiyle fiyatların yukarı çıktığını, yukarıdan aşağıya kestiğinde ise fiyatların aşağı meylettiğini düşünürüm. Kesişmelere baktığınızda bunu görmeniz mümkün.

Sözün kısası bu hafta sonuna kadar Frankta kısa yükselişler ve sonrasında düzeltmeler olacaktır diye tahmin ediyorum.

Yolun sonuna vardığınızda 2.88'i görecek gibisiniz
Hadi yine iyisiniz Frankçılar =)

Arkada Ferdi Özbeğen çılıyor... Ne güzel adamdı rahmetli.

Yorumlar (5)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

1BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

Hafta içinde Frank çalışması soran arkadaşlarım ve takipçilerim olmuştu. Alt yorumdaki geçen haftaki çalışmam birebir çalışmaktadır. 2. 88 hedefinin kırılacağı öngörüm gerçekleşmiştir. Beklediğim birkaç günlük düzeltmeler gerçekleşmiştir. Ancak son 3 gündeki çıkış Bollinger bandının üst kenarını zorlamıştır.

Euro ile bir ayrışma olmadan yeni bir çıkış veya iniş tahmini yapmak zor.

Ancak teknik analizde 3. 85'den yukarı fiyatlardan alım yapmak bana sakıncalı geliyor. Son karar elbette soran arkadaşlarımın.

Helal ve bol kazanç dilerim.

0BeğenmedimŞikayet

EuroTürk ()

Bugün 2, 82`den aldıgım Frankları 2, 86 rakamından sattım.
Grafik yardımınız için teşekkür ederim..

1BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

Frankçılar...
Alt yorumu okumuştunuz değil mi...
2. 88'e kadar bekliyorsunuz değil mi?

1BeğenmedimŞikayet

Ecotronik ()

Frankla ilgilenen Arkadaşlar dikkatine,

Alt yorum sizin için çok faydalı olacaktır.

0BeğenmedimŞikayet

algı ()

Bu grafikte franki bir anda bu kadar yukselten sebep ne idi

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum