Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
Yorumlar (16)
1BeğenmedimŞikayet
Akbal ()Hocam çok teşekkür ederim bütün açıklamalar için, mesai ayırdığın için teşekkür ederim. Aldığım en güzel yanıtlardan biri oldu.
Analitik için cevaplandı (yorumu göster)
2BeğenmedimŞikayet
Analitik ()Yüzde 20 ons bazında söyledim. Ons gümüşün hakkının minimal 18. X USD olduğunu düşünüyorum. Şimdiki 15. X seviyesi çok düşük ve halen mart başı seviyesine ulaşmış değil. TL bazlı fiyat kurdan dolayı bu orana göre daha pirimlidir.
Akbal için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Hacula08 ()bir like benden
5BeğenmedimŞikayet
Analitik ()Ben metal emtiaların da insanlar gibi kendine has bazı karakteristik özelikleri olduğuna inanıyorum. Diğer suni ve soyut yatırım araçları olmadan da var olan, insanlığın ilk tanıştığı gerek değer takas gerek yatırım araçlarıydı, özelikle altın ve gümüş. Zaman zaman aktarmaya çalıştığım pek çok nedenden ötürü altın "ağırbaşlı, inatçı ve güvenilir" abi iken gümüşe düşen rol, "biraz uçarı, hiperaktif, hafif dikkat eksikliği de olup nerelere geldiğini unutan avarelikler peşinde" bir kardeş görünümünde...
Yanıtımın bilinçaltınızda uyandırdıklarının yine belki de pozisyonunuza göre duymak isteyecekleriniz yönünde şekillenmesinden endişe duyuyorum. Yeniden ifade ediyorum ki, "ben geleceği görüyorum" had bilmezliği içinde, sonu "- cek", "- cak" ile biten cümleler kurmamaya özen gösteriyorum. Dolayısıyla "yükselecek" demedim.
Ancak her değişkenin geçmişteki davranışları ile ürettiği örüntülerin, gelecek davranışlarını da öngörmeye yarar olabileceği umuduyla geliştirilen analiz aletleri bir nebze olsun, böylesi bir anormal dünya halinde iş görecekse, bu çukurluğun önümüzdeki makul bir sürede öncelikle giderilmesi gerektiği düşünülebilir. Gümüşün mevcut seviyesi ile çanağın olması gerektiği kenar arasındaki fark halen yüzde yirmi düzeyindedir, bu yüzden telaffuz ediyorum.
0BeğenmedimŞikayet
Hacula08 ()yorumunuz muzzam bir like benden hocam hep var olun saglikli huzurlu kalin inşallah
1BeğenmedimŞikayet
Akbal ()Yüzde yirmilik bir pirimlenme çok büyük, umarım gerçekleşir. Daha fazla mağduriyeti olan arkadaşlar var, telafi edilmesi ve bir düzen kazanması anlamında muazzam bir hareket olur. Müsait olduğunuzda yanıtlamanız için bir soru daha bırakacağım. "İkinci bir dip dalgası beklentisi var, ama bugün ama bir ay sonra... Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? "
Vakit ayırdığınız için teşekkürler, beğeni kredim kalmamış maalesef.
2BeğenmedimŞikayet
Analitik ()Mevcut tablonun bende uyandırdığı, gümüşün bir çanak formasyonun içinde olduğu yönünde. Ancak öyle bir "çılgın" emtia ki gümüş, bu formasyon bile çanak değil, üçgene benziyor. Diğer parametreler eşliğinde bu çanağın tamamlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu da mevcut seviyeye göre yaklaşık yüzde yirmilik bir ek primlenme olasılığını gündeme getiriyor.
İçinde bulunduğumuz koşullar, gümüş yatırımcı ağında son karar vericilerin çok sığ sayıdaki düğüm olduğunu önele vurguluyorum. Söylediklerim sadece benim, asgari beklenti öngörüm. Bunların tümünü geçersiz kılma potansiyeline sahip bir metal, gümüş.
Ancak şunu belirtmeliyim: Ya gümüş çıkmalı ya altın inmeli. Dünya tarihinde hiçbir zaman böylesi bir rasyo oranı olmadı, altın ve gümüş arasında. Bu çok sıkıntılı bir durum ve uzun sürerse ekonomilerde kalıcı olumsuz bir kırılmanın göstergesi olabilir.
0BeğenmedimŞikayet
Akbal ()Evet, benim şahsi kanaatim de bu yönde. Bu anlamda bu mecradaki tartışmaları anlayamıyorum. Ancak sorum grafiğin ne söylediğiydi. Bir başka üyeye açıklamanızı şimdi okudum.
4BeğenmedimŞikayet
Analitik ()Sayısal yorumlar yapmaktan, grubun profili gereği, imtina ediyorum ve bu yüzden düşüncelerimi sayısallaştırmadan sürekli paylaşıyorum. Maalesef, güdüsel olarak pek çok kişi, yüksek sesle düşünme çıktısı olan ve ortak akla istişare girdisi sağlamayı amaçlayan yorumları, önce "kurtarıcı kehanet", eğer beklendiği gibi çıkmazsa bu kez yerden yere vuracağı, kendi kararının olumsuz sonuçlarında sorumluluğu havale edebileceği bir günah keçisi olarak kullandığına sıkça grupta tanık oluyorum.
Geleceğe dair hiçbir ifade "- cak", "- cek" ile bitmemeli. "Olabilir", "düşünüyorum" ile bitmeli ve istişare girdisi dışında kullanılmamalı. Net düşüncem budur.
0BeğenmedimŞikayet
FBB ()Katılıyorum. Like verdim. :)
0BeğenmedimŞikayet
Dogan_Kartal ()Ağzınıza sağlık buda BIST teki sığ tahta gibi
4BeğenmedimŞikayet
Analitik ()Salınım ile düşme/çıkma hareketini birbirinden ayırmamız gerekmekte. Basit mesafe ölçümünde bizim günlük hayata girmiş iki ölçümüz var: Adım ve ayak. Gün içinde emtianın yaptığı gidip gelmeler, salınımlar adımdır. Onun seviyesinde anlamlı bir değişime götüren yer değiştirmesi ise ayaktır. Emtianın her adımına, ayak muamelesi yapmak, sadece sizi tedirgin kılar. Özellikle gümüş gibi kıpır kıpır karaktere sahip, çok da "ağır başlı" olmayan bir emtiada adımlamalar gün boyu olacaktır. Bunlara sürekli "uçtu, kaçtı" demek de "eyvah, düşüyoruz" demek de psikolojimize iyi gelmez.
Elbette geleceğin bilinmezliği karşısında sadece öngörü üretebiliriz, gerçekte ne olacağını bilemeyiz ama bu şekilde anlık değişimlere çok hassas tepki vermemiz, bir bağımlılık ve başkaca sıkıntılı psikolojik haller oluşturabilir. Hiçbir dünya değerinin sağlığı bozmaya değmeyeceğini düşünüyorum.
magdur79 için cevaplandı (yorumu göster)
0BeğenmedimŞikayet
Analitik ()Tepe ile dip arasında gün içinde oluşan hareketlere baktığınızda, banka makaslarının dahi içinde kaldığını görebilirsiniz. Şu durumda düşmeden söz edilmesi, gerçekçi olmaz. Bir önceki işlem gününe göre ise minimum yüzde birlik bir primlenme sözkonusu. Bunun, asıl yön verici piyasa öncesi olumlu öncü olabileceğini düşünüyorum.
0BeğenmedimŞikayet
umuts ()düşenin dostu olmazmış :)
0BeğenmedimŞikayet
magdur79 ()dusuyor gibi deval edermi dusmeye
0BeğenmedimŞikayet
Akbal ()Hocam yorumlarsanız sevinirim.