Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0430 22:18:21
EUR 35.9598 22:18:21
USD 34.5492 22:18:21
ALTIN ONS $2717.4500 22:18:21

Grafiği gönderen: HYL

⭐⭐HYL ()
Dolar
Arkadaşlar merhaba

Grafik çizebilen arkadaşlardan bir konuda yardıma ihtiyacım var. Çizilen mevcut grafiği değerleri ile birlikte aşağı veya yukarı yönde kaydırma işlemi burada yapılabiliyor mu?

Bilen varsa yardımcı olmalarını rica ederim. Ben burada bulamadım.

1H YTD

Yorumlar (4)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

1BeğenmedimŞikayet

HYL ()

4H grafik yerine kanal grafiği gelmiş. Ynieden 4H grafiği paylaşıyorum.

4H

HYL için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

Reelci ()

Teşekkür ler ortam dağıldı

HYL için cevaplandı (yorumu göster)

2BeğenmedimŞikayet

HYL ()

Merhaba,

Yorumunuzla ilgili şöyle cevap vereyim. Görduğunuz üzere aynı grafik veya indikatörler için (ENVELOPE hariç) hem 1H hem de 4H grafikler paylaşıyorum.
1H yani 1 saatlik grafikler kısa sureli al- sat işlemleri yapanların tercih ettikleri izledikleri grafiklerdir. 4H yani 4 saatlik grafikler ise biraz daha orta vade işlem yapanların terçih ettikleri grafiklerdir. Neden ben her ikisini de aynı mesaj içinde paylaşmaya çalışıyorum ozaman? Her iki farklı gruba hitap etmek için değil. Benim bu şekilde paylaşma sebebim 1 saatlik grafikler 4 saatlik grafiklere göre bazı işaretleri önceden haber verir. Bana göre de dikkat çektirir tabiri caiz ise huylandırır. Ancak bir de olumsuz mu diyelim hoş olmayan mı diyelim hangisi uygunsa bir tarafı vardır 4 saatlik diilimin sonucuna gelene kadar 1 saatlik grafikler 4 defa farklı yön farklı davranış sergileyebilir. bir adet 4 saatlik grafik 4 tane 1 saatlik grafiğin ortalamasıdır aslında. Boyle düşündüğünüzde anlık değişimler beni ilgilendirmez ben sadece genel gidişata bakarım derseniz sadece 4H grafikleri izlersiniz daha az yanılma payınız olur. Ama 1 saatlik grafikleri izlemediğiniz için aradaki bazı şeyleri de kaçırmış olursunuz.

Takdir ederseniz ben de ara ara girip son durumları paylaşıyorum. Yatırım uzmanı gibi 24 saat pür dikkat PC başında maalesef olamıyorum. Boyle bir zorunlulugum da yok.

Son durumu tekrar paylaşıyorum. Bir önceki paylaşımla karşılaştırdığınızda aşağı doğru inen RSI MACD eğrilerinin ortalarda kararsız bolgelerde tekrar yukarı yönlu kesişme aksiyonu başlatarak yukarı yönlu bir artış fiyat yükselmesi moduna girmiş oldugunu böreceksiniz. 1H tan sonra bu durum boyle devam ettiği değişmediği muddetçe aynı şekilde 4H grafiklerde de bu iyice belirgenleşmeye başlayacaktır.

1H

4H
4H grafikte bollinger bandı içindeki mumların bir yeşil bir kırmızı yatay bir şekilde ilerlerken tekrar yukselen fiyat mumları görunduğu, MACD indikatörunde aşağı doğru bir eğime başlamışken yeşil bargraf mumlar azalma yönune giderken tekra koyu renklere burunduğu tekrar yükseliş hareketine yöneldiği, aynı durumun RSI daki son elips içinde de meydana gelmeye başladığı gözukmektedir.
İndikatör açıklamalarını saffamda paylaştım ama kimse okumuyor galiba. üçünü burada bir daha paylaşayım.
Bollinger Bandı: tup=spiral hareketli boru, şeklinde bir band tır. Bandın ust tavan çizgisi, alt taban çizgisi ve orta Pivot çizgisi mevcuttur. Fiyat mumları Bolliger bandına paralel bir şekilde aşağı doğru inmeye devam ediyor ise, Aşağı doğru iniş devam ediyor demektir. Fiyat mumları Bolliger bandına paralel bir şekilde yukarı doğru çıkmaya devam ediyor ise Yukarı doğru çıkış devam ediyor demektir. Bazen BB git gide daralan bir yapıya bürünür. Bu durumda fiyat mumlarının aşağı veya yukarı herhangi bir yöne kırılacağı beklenir. Ne tarafa kırılacağı diğer indikatörlerle de desteklenmelidir. Bazen de Kadeh şeklinde gitgide açılır, yine bu durumda da bir yöne evrilme gerçekleşecek demektir. Ne tarafa evrileceği takibi için orta pivot çizgisinin yönüne de dikkat etmek gerekir.
MACD İndikatöru: Bu indikatör Parite de fiyat istikametinin yönünu gösterir. Mavi eğri ile oranj eğrinin kesişme noktaları yön durumunun değişim noktalarıdır. Mavi eğri oranj eğriyi aşağı yönde kesmiş ise, fiyatlar aşağı yonde ilerlemeye devam eder. Eğer Oraj egri Mavi eğriyi yukarı yönlu kesmiş ise, fiyat mumları yukarı yönlü yükselmeye devam eder. İki eğri arasındaki açıklık ne kadar geniş ise iniş veya çıkış o kadar sert bir şekilde ilerlemeye devam eder. İki eğri arasındaki açıklık ne kadar daralmışsa, sarmaşik gibi birbirinine dolanarak devam ediyorsa ve yatay duruma gelmiş ise, bu durum KARARSIZLIK durumu ve yon değiştirme evresinin ilk safhalarına denk gelir. Kesişme başlamışsa yön değişimi hamlesi de başlamış demektir.

RSI indikatörü: Benim çok önem verdiğim indikatörlerden biridir. Diğer indikatörlerin durumu ile birlikte değerlendirilmelidir. RSI değeri 70 li seviyelerin üstune çıkmış ise, fiyat mumları zirvlerde geziyor demektir. Bu pozisyonlarda fiyatın duşeceği öngörulerek satış fırsatları kovalanmalıdır.
RSI değeri 30 lu seviyelerin altına inmiş ise, fiyat mumları diplerde geziyor demektir. Bu durumda alış fırsatları kovalanmalıdır. Hele hele 20 lerin altına inmişse, 80 lerin ustune çıkmış ise, affetmemek lazım diye dusunuyorum.
RSI ın 46-57 arasında gezinmesi KARARSIZ BOLGE olarak nitelendirilir. Bu durumda genelde aksiyon yapılmaz. Ancak elinizde nakit var, bir yerden başlayacaksanız, pariteye girmek durumunda iseniz; yön durumunu da dikkate alarak geçeceğiniz döviz cinsine dikkat ediniz. Yani ters bir yöne, ters bir döviz cinsine parte yaparak başlamak durumunda olmayiniz.

Özellikle RSI ın 46-57 arasında gezinmesi KARARSIZ BOLGE olarak nitelendirilir. ifadesine dikkat edin. Çunku bu ara bolgede ne yapacağı belli olmuyor aşağı giderken donup yukarı yol alıyor veya yukarı giderken birden aşağı kırıyor. Biz tepe ve dipleri görmeye çalışıyoruz ki buralarda işlem yapabilelim diye fırsat kolluyoruz.

Lütfen sizler de her paylaştığımız grafik sabaha kadar aynı şekilde devam edecek gibi düşünmeyin.

Diğer bir konu saatlerce grafiğe baksanız da bazen değişimlerden bazı şeyleri yakalayamıyorsunuz. Bende 4H grafiklere bakarken meydana gelen hareketlerin birden fincan- Kulp formasyonuna benzemeye çalıştığını farkettim. Bununla ilgili de önceden dikkat çekmek istedim. Benim edindiğim izlenime ve paylaştığım çizime göre fincan kısmı oluşmuş bir tek kulp kısmı kalmış izlenimi edindim. Boyle olabilir diye paylaşımda bulundum. Olabilir de olmayabilir de önemli olan önceden seip görebilmek ikaz edebilmek. Ben bunu yapmaya çalıştım. Kimseye de ukalalık yapmadım kimsenin de bana ukalalık yapmasını istemem. YTD diyoruz, öngöru diyoruz, herkes kendi kararlarından mesuldur diyoruz. daha ne diyelim?

İyi aksmalar diyeyim.

EMLAKÇI_35 için cevaplandı (yorumu göster)

0BeğenmedimŞikayet

EMLAKÇI_35 ()

@HYL hocam hane sat sinyali gelmisti dolarda

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum