Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0430 23:48:58
EUR 35.9598 23:48:58
USD 34.5492 23:48:58
ALTIN ONS $2717.4500 23:48:58

Grafiği gönderen: HYL

⭐⭐HYL ()
Dolar
Arkadaşlar merhaba
USD/TRY ile ilgili grafik ve kısa yorumları paylaşmaya çalışalım. Grafiklerde adı geçen indikatörler ile ve bunların yorumlanması ile ilgili kısa bilgileri toparlayıp sayfamda daha önce paylaşmıştım. Bu nedenle bu ne demek, daha açık yazızınız, bundan ne anlayacağız, nereye doğru gidiyor, buradan döner mi, alalım mı, satalım mı gibi soruları lütfen sormayın. Ben öğrenmek için çok çaba sarfettim. Kısa ozet bilgiler halinde topluca orada paylaştım. Temel seviyede. Daha ayrıntılı öğrenmek isteyenler net te her turlu video dan detaylıca öğrenebilir. Sizlerden ricam grafik çizemiyorsanız bile, en azından çizilmiş grafikleri anlamaya öğrenmeye gayret ediniz.

1H
Şekildeki grafikte göruldugu gibi Fibo direnç destek seviyeleri var. Ben ara seviyeleri de ekledim. Bunun dışında fiyat mumları 6.43041 seviyelerinde hem fibo direncini yukarı yonlu kırdı hem de Kırmızı aşağı yönlu giden okla ifade edilen duşüş trendini aşmış oldu. Bu grafiğin daha sade hale gelmesi için aşağı yönlu ara direnç ve fiyat değerlerini biraz temizledim. Yukarı yönlu fibo dirençleri ve ara dirençler grafikte gözukmektedir.

Bollinger, MACD, RSI

1H
Bu grafikte Bollinger bandının yatay bir hal aldığını göruyoruz. Böyle oldugunda fiyat mumları BB içinde yılan gibi bir aşağı bir yukarı harketele salınım yaparak ilerler. Bu nednele kuçuk iniş çıkışlar genelde guzel bir al sat işlemine fırsat vermez yöen de kararız olarak nereye gideceği belli olmadan orta çizgileride dolanır. RSI dan da bunu görebiliriz. Yani ne tepe ve dipler oluşmadan orta seviyelerde kararsız iniş çıkışlar ile ilerler.

4H
Bu grafikte de RSI ın kararıs bolgelerde dolandığı görulmektedir. MACD de aşağı yönlu kesişme sureci devam ettiği surece cok derin olmamakla birlikte fiyat aşağı eğilimli bir hal alacaktır.
Bollinger bandı gittikçe huni gibi açılacaktır ve sonuçta fiyat mumları bir yön belirleyecektir. Şu anki göruntuye göre Bollinger bandı içindeki fiyat mumları Bollinger in orta pivot çizgisi ile bollingerin alt taban çizgisi arasında dolaştığından MACD de yöenu bu nedenle hafif aşağı yonde göstermektedir. Ayrıca Bollingerin orta pivot çizgisi yönü de henuz aşağı veya yukarı bir durumu ifade etmemektedir.
Bollinger bandı içindeki fiyat mumları Bollinger Bandı (BB) nın orta pivot çizgisinin ustune doğru çıkma eğilimine girer ise MACD nin mavi çizgisi de oranj çizgiyi yukarı yonlu kesme belirtilerini gösterecektir. Yine MACD nin içindeki kırmız bargraf lar azalarak sıfır noktasına ulaşıp maviye yani fiyat mumlarının yukselişini işaret eder duruma dönebilir. Bunları takip etmek gerek.

Tekrar hatırlatayım 1H yani bir saatlik mumlar 4H grafilerin ön habercisi gibi duşunun 4 tane bir saatlik durumun toplamı 4H grafiğin değişimini belirler. Ben o nedenle hem 1H hem 4H ı izlemeye ve paylaşmaya çalışıyorum ki nereye gidiyor önsezi ile erkenden haber alabilelim.

ENVELOPE indikatörunu de sizler hem sayfamdaki bilgiler hem de yukarıdaki bilgilere göre yorumlamaya çalışırsınız.

1H

Biraz uzun oldu. Herzaman bukadar uzun ve detaylı paylaşamayacağım. İstiyorum ki herkes biraz örensin ben de sadece grafik paylaşayım herkes ordan örendiği bilgilerle kendi işlemlerini yapabilsin.

YTD

Herkese bol şans dilerim. Biraz kafa şişirdik. Kusura bakmayın hakkınızı helal edin.

Yorumlar (2)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

husnu34 ()

çok teşekkürler emeğinize sağlık

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum