Gece
Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0885 12:46:58
EUR 39.9061 12:46:58
USD 36.4847 12:46:58
ALTIN ONS $2984.7200 12:46:58

Grafiği gönderen: karahilal

⭐⭐⭐karahilal ()
Gram Altın
İyi geceler...
Doları savunan arkadaşlara aynen katılıyorum. Çıkıştadır. Ancak dolar ın çıkması demek euro düşecek anlamına gelmiyor bence. Bu dolar çıkar Euro düşer anlayışının kaynağı parite nin 1x1 noktasına geleceğine dair kaynağını bilmediğim görüş olsa gerek.

1- )İlk grafik DolarxEuro paritesi ile ilgili uzun vadeli karakteristiği gösteriyor. Parite uzun vadeli inişte ancak her yılın başında bir önceki yıla göre daha düşük bir dip gerçekleştiriyor. Aynı yılın sonunda bir önceki yıla göre daha düşük bir zirve gerçekleştiriyor. Gün itibariyle bu yılın dibini gördük gibi...

2- ) Diğer grafik dolar ile ilgili. Yükselişi teyid ediyor ama, sanki bu hafta aşağı doğru bir düzeltme sonrası 2.70'den de yukarısı görülüyor. Bu hafta alım şansı verebilir.

3- ) Son grafik Euro ile ilgili... Haftalık bir grafik ve trendde bir düşüş ben görmüyorum. Bu Euro grafiği ile parite grafiği bilikte düşündüğünüzde daha iyi sonuç veriyor.

Her üç grafiği birlikte düşününce ben ne düşen bir döviz ne de düşen bir parite görüyorum. Üçü %100 tutarsa 7 Haziran seçimleri ekonominin gölgesinde gerçekleşir. Kriz sonbahara kalmayabilir.

Bir de ons, gram, dolar çalışması var da, Temel Hocamın teyid etmesi gereken bir sorun var. O bana dönerse ben burada onu da paylaşacağım.

Yorumlar (7)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

@pusula
Ben altyorumdaki grafiği hazırladığımda bana hadi canım euro dolar 1x1 olacak diyenler olmuştu...

Destekliyorum.

0BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

@marandi arkadaşım...
Ben senin soruna ilişkin düşüncemi tam bir ay önce yazdım.

Alt yoruma okursan, grafikleri de 1 ay önce yayınlandığını düşünerek incelersen tıkıt tıkır işlediklerini göreceksin.

Selamlar.

0BeğenmedimŞikayet

sayer ()

Hata yok Sn. Karahilal, sadece olaya günlük ve çok kısa vadeli bakmamızdan ileri gelen bir gerginlik var. Bu değerlendirmelere katılıyorum.. Teşekkürler paylaşım için.

6BeğenmedimŞikayet

karahilal ()

Bir yerlerde hata yapıyoruz ama şahsi fikrim şu yönde;

1- ) Doların yükseliş trendi bitmiş midir? Ben böyle birşey görmüyorum. Trend 1 hafta önce herkes 2. 70 geliyor dediği sırada, önce bir düzeltme sonra 2. 70 dediğim zamanki trend ile aynı. Dolar neden düşsün? İç siyasete bakıyorum doları iniş trendine sokacak bir uygulama görmüyorum. FED FITCH filan bakıyorum bunlar zaten fiyatlandı. Bu da şelale görünümlü bir iniş yahut trend kırılmasına yol açmadı. Dolar niye trend değiştirsin?

2- ) Euro gitti gidiyor denilirken grafik paylaştım 1 hafta önce. Herkes battık öldük daha da almam derken kısmen daha az eğimli ancak yine çıkış trendinde olduğunu söyledik. Bunun en önemli destekçisinin de parite olacağını belirttim. Türkiyenin dışardan daha çok dolar ile aldığını, daha çok euro ile sattığını düşünürseniz ekonomi yönetimi doları düşürdüğü kadar da euro'nun önünü açmalıdır diyoruz.

3- ) Paritenin on yıllık karekterini gösterdik. Herkes dolar euro eşitlenecek derken ben hedef 1. 25- 30 lar dedim. Bugün 1. 10'ları konuşuyoruz ki bu sadece 1 haftalık gelişim. Dediklerimin arkasındayım.

Bu bahsettiğim grafikler de alt yorumda.

Yine söylüyorum... Trend değişimine yakalanmadıysak- ki bunu düşünmem için neden yok- ve zararına ürün satmıyorsak - ki satmıyorum- kedere gerek yok bence. Canımızı sıkan gülük al- sat imkanını kısmen kaybetmiş olmaksa üzülmeye gerek yok... Bu hafta bolca günlük "AL" yapma şansınız olacaktır. Daha sonra da günlük "SAT" fırsatları gelecektir.

Zararına satıp alttan alma konusuna benim aklım yatmıyor. O konuda yorum yapmıyorum.

0BeğenmedimŞikayet

architect ()

bu hafta 2. 60 a iner mi sizce?

0BeğenmedimŞikayet

taracan ()

Sayın hilal p. tesi ile cuma arası süreçte dolardan neler bekliyorsunuz?

0BeğenmedimŞikayet

dinçersiber ()

Güzel çalışma elinize sağlık.

@goldman06 Hoşbulduk arkadaşım selamlar.

Cevap yaz Cevabınızı ekleyinizGönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Bir isim giriniz Yorumunuzu buraya ekleyiniz
Kalan karakter: 5000
Kullanıcı adı veya E-posta
Şifre

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

E-posta adresiniz

E-posta adresiniz

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum

Sitemiz hakkında düşünceleriniz