Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0430 01:40:44
EUR 35.9598 01:40:44
USD 34.5492 01:40:44
ALTIN ONS $2717.4500 01:40:44

Grafiği gönderen: temel_teknik

⭐⭐⭐temel_teknik ()
Gram Altın
GRAM 20150129 Günlük Grafik

uzun vadeli Yükseliş trendi başladığına nasıl emin olabiliriz ?

FİYAT ın yeni en düşükler yapması, düşüş trendinde olduğunu,
FİYAT ın yeni en yüksekler yapması, ise yükseliş trendinde olduğunu gösterir.

FİYAT ın 50- 100- 200 ortalamaların üzerinde olması,
yeni bir yükseliş trendinin başlamakta olduğunu haber verir.

YÜKSELİŞ TRENDİNDE, FİYAT - 50 - 100- 200 GHO sıralaması şöyle olur;
en üstte FİYAT sonra 50- 100- 200 günlük ortalamalar sırasıyla daha aşağıda olur.

Gram grafiğimizdeki sıralama şöyledir;

FİYAT =97.58
50 GHO =91.44
100 GHO =89.83
200 GHO =88.98
bu sıralama, bize Yükselen Trend de olduğumuzu göstermektedir.

Yükselen Trendde, FİYAT GHO (Günlük Hareketli Ortalama) lardan fazlaca uzaklaştığı zaman,
ya belirli bir fiyat aralığında durarak, yada aşağıya doğru sarkma yaparak en yakın GHO yı test etmek istemesi, son derece normal bir durumdur.
MACD, CCI ve RSI göstergeleri düzeltme beklentisini göstermektedir.

Gram grafiğimizde, FİYAT, 100 - 95 arasında gidip gelerek, 50 GHO (91.44) nın kendisine yaklaşmasını beklemektedir, bu bekleyişte, (95) den aşağıya doğru sarkma olasılığı da vardır. Güçlü yükselen trend de, düzeltme hareketinin yatayda bekleyerek olması beklenir.
ayrıca 2011 deki 110 tepesinden aşağıya doğru gelen MAVİ düşüş kanal çizgisini de test edebilir. bu çizgi 95 in biraz Altın da olup, grafikte birleşik iki elips ile gösterilmiştir. Bu test etme ve dinlenmeden sonra 100 değerinin geçmesi beklenir.
100 değerinin üzerindeki dirençler yani hedefler, 104 ve 110 dur.

Gram grafiği ve fiyat hareketi ile ilgili sözel anlatımım bu şekildedir.

benim tahminim,
düzeltme hareketinin 100 - 95 arasında sonuçlanması ve daha sonra 100 ve 104 değerlerinin geçilmesi yönündedir. 100 ve 104 ün hızlı geçilmesi 110 seviyesi civarında daha büyük bir düzeltmeye neden olacağını tahmin ediyorum, çünkü bu esnada fiyat önceki seviyesinin üzerine çıkmış olacak, ancak CCI ve RSI göstergeleri bu duruma eşlik edemeyeceği için, negatif uyumsuzluk sözkonusu olacağını düşünüyorum.
kendi sat - al planımı bu düşünceye göre yaptım, yani 110 civarında satmayı daha sonra tekrar alım yapmayı planlıyorum. 104 civarında takılırsa, planım değişebilir.

sizde benim paylaşımım ve diğer arkadaşların yorumlarını değerlendirerek,
kendi planlamanızı yapabilirsiniz.

Her insan kendi tercihlerinin sonucunu yaşar.

Yorumlar (14)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

0BeğenmedimŞikayet

hasmer ()

Hocam bizleri aydınlattığın icin teşekür ederim

0BeğenmedimŞikayet

temel_teknik ()

Gram 20150129 Günlük Grafik ve 110 değerlendirmem,
bildirimlerimde görebilmek için kısayol oluşturdum.

1BeğenmedimŞikayet

temel_teknik ()

@bucalı_ali arkadaşım,
geçmişi eşeleyip ''ben şunu demiştim'' demek hoşuma gitmiyor: (

sorunuz üzerine, profilimdeki 6. sayfada aşağıdaki alt yorumu buldum : )
(29. 1. 2015 23: 04: 24) tarihli paylaşımım, grafik ve anlatımlı olarak,

alt yorumdadır, BKNZ.

0BeğenmedimŞikayet

mawericc ()

Hocam merhaba, iyisiniz umarım. Sİzi zevkle takip ediyorum . Ben Endüstri Mühendisi'yim. Ekonomi dersleri aldık ama hiçbir derste bu tarz grafik eğitimi verilmedi. Sizden bu konuda yardım istiyorum.
Öncelikle bu grafiği nerde çiziyoruz? Web mi program mı?
GHO ları grafiği çizdiğiniz yerde mi hesaplatıyorsunuz? Değilse, nerde hesaplatırız?
50 GHO dan kastınız gün içerisindeki 1 günlük ons verilerinin 50 periyotluk hareketli ortalaması mıdır?
Ayrıca aşağıdaki değerleri nasıl hesapladınız?
1433
1391
1345
1306
FİYAT buradadır.
1277
1255
1249

Bu iş için eğitim kursları var mıdır?
Teşekkür ederim.

0BeğenmedimŞikayet

Muallim ()

Peki 110 U beklerken aşağı sarkmalarda al sat yapmayı düşünüyormusunuz

0BeğenmedimŞikayet

U7xy5u ()

Vala abe bu grafigi anlıyaydım profesör olurdum ne demek isti bu grafik

2BeğenmedimŞikayet

bjk091980 ()

hocam grafikli anlatımınıza tamamen katılıyorum gramda olan arkadaşlara benim gibi sabretmesini öneriyorum yalnız fiyat dolarla değişken olduğundan özellikle 2. 34 seviyesinden hızlı yükseliş olduğu için onsun bu kadar aşağılarda olduğunu düşünüyorum doların bir miktar gevşemesi halinde onsun 1294 seviyesine (sıkışan seviye) çok hızlı çıkacağını burada şayet dolar 2. 37- 2. 38 civarı olması durumunda gram altının 100 lü seviyelerde kısa vadede düzeltme yapıp 96- 97 tekrar dediğiniz rakamlara doğru 105 yol alacağını düşünüyorum sizin yorumlarınızı değer veriyorum ve takip ediyorum bende 84 seviyesinden beri al sat yapıyorum hiç zarar etmedim bende grafik takip ediyorum bu yorumunuza ve paylaşımınıza benden artı iyi geceler

0BeğenmedimŞikayet

altinadim ()

Eline sağlık abi paylaşım için teşekkürler.

1BeğenmedimŞikayet

ProSam ()

temel abi.. yukarı yönlü çalışmalrınız her zamn ki gibi güzel..
aşağı yönlü çalışmalarınz benim çalışmalarımla anı rakamlar doğrultusunda..
- -
. . ben bu aralar takibim gevşek .. olduğu için ..
grama bu fiyatlardan giremiyorum.

1BeğenmedimŞikayet

fimer34 ()

hocam bu bekledim bir açıklama idi teşekkürler grm için birazdaha düşüş bek bekliyorum sonra yüklü bir alım yapıp uzun dönem bekleyecem bakalım hayırlısı alış zamanı geldiği zaman haberinizi bekleyecem

1BeğenmedimŞikayet

Muallim ()

Bir yorum en fazla bu kadar net ve yol gösterici olur. Iyi ki varsınız

1BeğenmedimŞikayet

mertkaan ()

Elinize sağlık, çok güzel olmuş

1BeğenmedimŞikayet

ııı ()

abi hoş geldin geçmiş olsun : )
gramım yok ama emeğin için teşekkürler :)

0BeğenmedimŞikayet

ProSam ()

selamlar
Temel abi..

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum