Gece

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgilendirmemiz için tıklayınız.
"Başla" veya "Üyeliği Tamamla" butonuna basarak KVKK hakkında bilgilendirildiğinizi ve Açık Rıza Metnini okuyarak kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gram AltınDolarEuroGümüşSterlinAltın OnsBistBitcoinPlatin
PARİTE 1.0430 02:46:04
EUR 35.9598 02:46:04
USD 34.5492 02:46:04
ALTIN ONS $2717.4500 02:46:04

Grafiği gönderen: Camcı

⭐⭐Camcı ()
Gram Altın
Selamunaleykum sevgili dostlar.

usd/TL 4 saatlik grafiğine bakacak olursak 5,16 seviyesinden başlayan yükseliş haftalık kapanışı 2 nolu trend ve 5,25 FİBO seviyesi Altın da 5,2440 olarak tamamladı. Şayet haftalık kapanış 5,25 üzeri olsaydı önümüzdeki günlerde, haftalarda dolar adına daha olumlu olur diyebilirdik.

Fakat, diğer taraftan 3 nolu siyah trendin kırılmış olması, kurun 34 EMA üzerinde olması aynı zamanda 5,16 ve 5,29 arası çekilen FİBO aracında 5,2437 desteğinin üzerinde olması kurun tekrardan 2 nolu kırmızı trendi zorlayacağı anlamına gelebilir.

29 ocak tarihinde kur 5,36 seviyesinde iken 1 nolu trend üzerine iğne atmış fakat üzerinde kapanış yapamayıp ve sonrasında hızlı bir geri çekilmeyle birlikte 2 nolu trend kırılarak 5,16 seviyesine kadar geri çekilme gözlemlenmiştir. 5,16 seviyesinden destek alan kur 7 şubat tarihinde bu sefer 2 nolu trend üzerinde 5,29 seviyesine kadar çıkıp sonrasında tekrar trend altında kalmıştır. 5,36 ve 5,29 hareketlerindeki benzerlik dikkatimi çekti.

Bu benzerlikten yola çıkarak özetleyecek olursak kurun yükseliş atağını devam ettirebilmesi için 2 nolu trendin üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğunu, altında kalıcılıklarda ise 4 nolu trend kadar ve belkide daha alt seviyelerin görülebileceği riski olduğunu ortaya çıkıyor.

dolar/TL de her açıdan incelememizi yaptık hangi senaryonun gerçekleşeceğini önümüzdeki hafta hep beraber göreceğiz.

Dip not: Bundan sonra grafikli paylaşım yapmayı azaltmayı düşünüyorum. Sebebi ise grafiklerden çok rakamsal beklenti içinde olduğunuzu düşünüyorum. Bende diğer arkadaşlar gibi falanca parite de kur şuraya çıkabilir , falanca paritede kur şuraya düşebilir gibi yada şurayı aşarsa şu olur aşamazsa şu olur gibi kestirme yorumlar hem benim için daha az yorucu hemde sizin için daha anlaşılır olur.

Saygı ve sevgilerimle iyi hafta sonları.

Yorumlar (16)

Yasal Uyarı: Altin.in'de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yorumlar kullanıcıların kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu görüş ve bilgilere dayanılarak alınacak yatırım kararları beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Dolayısıyla kullanıcıların yorumlarına göre yatırım kararı almamanız konusunda kesinlikle uyarıyoruz.

1BeğenmedimŞikayet

WAANTEED ()

bu grafiğiniz çok huşuma gitmişti bunu kaydettim arada inceliyorum ve ortadaki trendin üstüne çıktıgını ve oradan destek aldıgını görüyorum sizcede öylemidir saygılar @Camcı

1BeğenmedimŞikayet

Camcı ()

@Dolares_kar_sever Alt yorum yükseliş için 2 nolu trend kırılmalı.

1BeğenmedimŞikayet

Seyff ()

We aleykum selam hocam ellerine sağlık çok anlaşılır güzel grafikler hazırlıyorsun

Grafikte gördüğümü sizinde görmüş olmanız öğrenme azmimi artırıyor saygılar hocam

1BeğenmedimŞikayet

y_s_e_42 ()

Merhaba. Grafik paylaşımını azaltma düşünceniz beni üzdü şahsen. Sayenizde grafik oluşturma ve yorumlamayı öğreniyordum yavaş yavaş. grafiklerinizi esirgemeyin lütfen.

1BeğenmedimŞikayet

gökyüzümavisi ()

Aleyküm selam hocam. Emeğiniz için teşekkürler. Sizede iyi bir haftasonu dilerim.

2BeğenmedimŞikayet

hakan7038 ()

Camcı kardeş özverili bir şekilde çalışıp bizi grafiklerle de aydınlattığınız için teşekkür ederim. Zaten benim takip ettiğim Net42, Temel teknik, carpediem, Başkan 35 ve siz gibi değerli insanlar, benim gibi grafik cahili insana çok emeği geçti. Siz hakkınızı helal edin. Sizlerden Allah razı olsun. Selam ve dua ile. Saygılar.

1BeğenmedimŞikayet

Kazanacağız_sabır ()

Emeğinize sağlık. Evet grafik yerine rakamlı açıklama yaparsanız bizler için daha anlaşılır olur teşekkür ederiz,

1BeğenmedimŞikayet

MEMOCAN34 ()

hocam ful tl deyim k kadar ne tavsiye edersiniz
ben gram alıyorum dolar almıyorum gramda kaçı bekliyeyim alım için teşekkürler

1BeğenmedimŞikayet

WAANTEED ()

Teşekkür ederiz

1BeğenmedimŞikayet

hasan80162 ()

Teşekkür ederiz hocam. Allah razı olsun

1BeğenmedimŞikayet

SING ()

Eyvallah hocam cansın.

1BeğenmedimŞikayet

Kaptan_1059 ()

Aleyküm selâm abi eline sağlık.

1BeğenmedimŞikayet

foryede ()

Teşekkürler dostum emegıne saglık @Camcı

0BeğenmedimŞikayet

NeT42 ()

Tebrikler dostum, iyi değerlendirme olmuş.
Like..
5.25 altında kaldığı sürece yeni dipler arayışı içerisinde olacağı şeklinde yorumlamaya devam edecek gibiyiz.

1BeğenmedimŞikayet

srgl ()

aleyküm selam camcı. değerli çalışmalarınız ve paylaşımlarınız tşkler.

1BeğenmedimŞikayet

eylem69 ()

Ellerinize sağlık barış bey:)

Cevap yaz Gönder
Uyarı: Yorumunuzun içeriğinde hakaret, karalama, aşağılama, saldırı, küfür vb. şeyler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kurallar !

Yorum yazın:

Kalan karakter: 5000

Canlı Ons Grafiği

Anlık | 1D | 5D
Ons grafiği hazırlanıyor...

Dolar Grafiği

1D | 10D | 1S | 1G
Dolar grafiği hazırlanıyor...

Copyright © 2018 Her hakkı saklıdır.
Vagonmedya Bilişim San. ve Tic. A.Ş.
1) Altin.in'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemekte, hiçbir veri ve/veya paylaşım, yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Sitenin içeriği referans alınarak yapılacak hiçbir işlemin doğuracağı maddi ve/veya manevi herhangi bir kayıptan altin.in sorumlu değildir. 2) Altin.in ziyaretiniz sırasında ip adresiniz ve bilgisayarınız aracılığıyla toplanabilen diğer veriler altin.in tarafından kayıt altında tutulmaktadır. 3) Altin.in tüm içeriği önceden uyarmaksızın değiştirme, kaldırma ve yenilerini ekleme hakkına sahiptir. 4) Altin.in gerekli gördüğü taktirde üyelerin ip numaralarını engelleme hakkına sahiptir. 5) Altin.in yorumlar bölümünde ki içerik, görsel, yorum ve paylaşımlar (tarafımızdan onaylanmaksızın) kullanıcılar tarafından kendi iradeleri ile paylaşılmaktadır. Bu içeriklerden dolayı doğabilecek hukuksal konulardan içeriği oluşturan kullanıcı sorumlu olacaktır. 6) Altin.in'in tüm kullanıcıları 5651 Sayılı Kanunun 8. ile 9. Maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Bu bağlamda altin.in hukuksal haklarını saklı tutar. 7) Bu uyarılar önceden haber verilmeksizin değişkenlik gösterebilir takibi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır.
Sitemizden yararlanmanız ve reklamlar için çerezler kullanılır.
KVKK ve Çerez politikalarımızı inceleyiniz.
Onaylıyorum